Mjesec hrvatske knjige 2017

Počeo je Mjesec hrvatske knjige koji je ove godine posvećen enciklopedistici. Kao i uvijek, manifestacija ima za cilj poticanje čitanja, a njen sastavni dio je i Nacionalni kviz za poticanje čitanja vođen motivom „Čitanje ne dolazi u pitanje", u kojem sudjeluju i djeca iz OŠ „Vodice". Kako bismo Vas potakli na čitanje omogućit ćemo besplatno godišnje članstvo za učenike prvog razreda osnovne škole te korisnike Centra za socijalnu inkluziju u Vodicama. Kako malo kasnimo s objavom ova akcija besplatnog učlanjenja ili obnove članstva će vrijediti od 18. listopada do 18. studenog, a ostvareno članstvo će trajati narednih 365 dana.

Osim redovnih usluga: dostave knjiga „od portuna do portuna", besplatnih poduka iz matematike i kemije, pričaonica i dr., tijekom ovog mjeseca održat će se i satovi knjižnične pismenosti i organizirani posjeti djece iz DV „Tamaris" i učenika OŠ „Vodice" s ciljem upoznavanja s radom knjižnice, njenim uslugama i građom.

Događanja kroz Mjesec hrvatske knjige:
Knjižni pub kvizzz – srijeda 18. listopada 2017. u 20 i 30 sati
Svaki drugi tjedan u obližnjem cafe baru „Sunčani sat" organiziramo Pub kviz koji će ovu srijedu biti posvećen knjižnicama i književnosti.
Susret s autoricom: Bajkoviti svijet Ane Bilić Udovičić - utorak, 31. listopada 2017. u 17 i 30 sati
Druženje s autoricom dječjih knjiga Anom Bilić Udovičić koja je dosad objavila knjige za djecu: „Tajna bakinog tavana", „Vitezovi rata", „Čuvari blaga", „Vilinske priče" i „Na kraju svijeta".
Dan hrvatskih knjižnica - petak , 10. studenoga 2017. u 18 sati
Dodjela nagrada našim najčitateljima, odnosno korisnicima koji su u ovoj godini pročitali najviše knjiga i to u tri dobne kategorije: djeca do 16 godina, mladi do 19 godina i odrasli.
Tjedan španjolske kulture u studenom
Izložbama, filmskim projekcijama i književnim večerima obilježavamo NAPLE Sister Library prijateljstvo sa španjolskom knjižnicom Biblioteca Municipal de Vega-La Camocha. Paralelno sa Tjednom španjolske kulture u Gradskoj knjižnici Vodice, u našoj sestrinskoj knjižnici u Španjolskoj održavat će se Hrvatski tjedan kulture.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  11.11%
 • 20 do 50 knjiga
  55.56%
 • 10 do 20 knjiga
  22.22%
 • 1 do 10 knjiga
  11.11%
 • ne čitam
  0%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook