Večer posvećena znamenitim Vodičanima

U četvrtak će se u Gradskoj knjižnici Vodice održati večer posvećena znamenitim Vodičanima koji su svojim djelovanjem na više različitih polja značajno doprinijeli vodičkoj baštini.

O Josipu Mrkici, Ćiri Čičin-Šainu, Pavi Roci, Ivi Čači i ne tako davno preminulom Mili Mićinu govorit će don Franjo Glasnović, Slobodan Mačukat, Manuela Srdarev i Sanja Radin-Mačukat, a stihove Ive Čače i Ćire Čičin-Šaina kazivat će Stanko Skočić. Govoreći o njihovom radu sudionici ove večeri, koja je plod suradnje Gradske knjižnice Vodice, njenog volontera Slobodana Mačukata i članova LU „More“,  pokušat će oslikati kulturni identitet Vodica. Suradnja i večeri posvećene osobama koje su ostavile poseban pečat na povijest našega kraja neće stati na ovome. Već sada najavljujemo izložbu i okrugli stol o radu  likovnog umjetnika Mile Mićina (najvjerojatnije u travnju iduće godine) koji je djelovao, osim u rodnim Vodicama, ponajviše u Zadru kome je podario predivan suvenir izrađen od stakla i u Italiji.

Večer posvećena petorici zaslužnih Vodičana održat će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice s početkom u 18 sati i 30 minuta. Svi su pozvani.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  11.11%
 • 20 do 50 knjiga
  55.56%
 • 10 do 20 knjiga
  22.22%
 • 1 do 10 knjiga
  11.11%
 • ne čitam
  0%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook