Otvorena izložba Škrapa članova LU More

Devetu godinu zaredom Likovna udruga „More“ sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana voda skupnom tematskom izložbom članova udruge i djece polaznika likovnih radionica koja je otvorena večeras u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.

 

Ove godine za temu su odabrali škrape. Stoga tako glasi i naziv njihove izložbe. Škrape su nepravilna forma u prirodi, nastala djelovanjem vode, kiše i geoloških sila. Škrape mogu zadržavati vodu i reflektirati kao ogledalo svijet u kojem se nalaze (šume, stijene, oblake, ljude,…).

Bogatstvom likovnog izričaja i tehnika sudionici izložbe prikazali su svoje viđenje škrape i refleksije, kako stvarnog tako i imaginarnog svijeta. Tako među izloženim radovima imamo prilike vidjeti skulpture, štafelajno slikarstvo uljem i akrilom na platnu, fluid art te fotografije.

Na otvorenju izložbe Marija Ivanda kazala je kako ju raduje što njihove izložbe prate i dječji radovi kojima oni mogu pokazati naučene tehnike i vještine koje su savladali. Ove godine djeca su škrape izrađivala u tehnici kaširanja. „Unutar skulpture koja simbolizira stijenu udubljenim reljefom smo u foliji prikazali refleksiju“ – istakla je Marija, inače voditeljica dječjih radionica u Udruzi.

S obzirom da je naše mjesto po mnogo čemu povezano sa vodom, ovu izložbu su članovi i polaznici likovnih radionica LU „More“ poklonili svome gradu i svim mještanima. Otvorenje izložbe uveličala je i njihova članica Marijana Sladoljev koja je pročitala svoju pjesmu „More“. Izložba će trajati nešto kraće, svega četiri dana, jer u utorak u istom prostoru slijedi otvorenje izložbe fotografija žudija Gojke Skorić Pelajić i promocija spota klape „Bunari“. Dio je to manifestacije Deset dana Uskrsa u Vodicama i Dana kršćanske kulture. Početak je u 19 i 30 h.

Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba

Anketa

Sviđaju li Vam se naše nove mrežne stranice?

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook