Obavijesti

U prepunoj multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice održana je pjesnička večer posvećena ljubavi i našim dragim Vodicama i Hajduku.

U ovu večer  uvela nas je Sanja Radin-Mačukat stihovima kninskog pjesnika Ante Nadomira Tadića – Šutre, a nakon nje svoje su stihove, uz gitarističku pratnju Damira Fržopa, kazivali Elvira Lasan-Zorobabel, Jerka Petrov (uvjerljivo najstarija), Nada Taradžić, Anka Vodanov, Ljiljana Juričev-Martinčev, Gordana Palada, Petar Ivas i Anđelko Španja – Peko.

U drugom dijelu večeri premijerno je prikazan kratki film Šime Strikomana „Pitura bila" kojeg je autor snimio za nedavne posjete vodičkih umirovljenika Splitu i stadionu u Poljudu, a kojim smo obilježili sutrašnji 105. rođendan našega Hajduka. Napomenimo i da je film montirao Petar Grgurev, a možete ga pogledati na portalu Info Vodice.

Zahvaljujemo Udruzi umirovljenika Grada Vodica (posebice neumornom Šimi Bilanu) na još jednoj uspješnoj suradnji.

 

Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film Ljubavna poezija i film

U petak ćemo u suradnji sa Udrugom umirovljenika grada Vodica održati književnu večer posvećenu ljubavi.

Uz gitarističku pratnju Damira Fržopa svoje stihove kazivat će nam vodički pjesnici Elvira Lasan-Zorobabel, Anka Vodanov, Jerka Petrov, Nada Taradžić, Anka Juričev-Tabakin, Petar Ivas i Anđelko Španja – Peko.

Iste večeri obilježit ćemo i 105. rođendan Hajduka. Premijerno ćemo prikazati kratki film Šime Strikomana „Pitura bila" koji je naš proslavljeni sumještanin snimio za nedavnog posjeta vodičkih umirovljenika Splitu i Hajdukovom stadionu u Poljudu. Montažu filma potpisuje Petar Grgurev.

Početak ovog događaja bit će u 18 sati i 30 minuta (u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice).

Svi su dobrodošli!

Održana je prva večer ovogodišnje „Animacije demokracije" na temu „Punk (je mrtav?)" u kojoj smo čuli predavanje o povijesti i značaju punka u svijetu i kod nas, raspravljali o anarhiji i odgledali filmove o ovom kontroverznom glazbenom i kulturološkom fenomenu.

Osim rasprave o anarhiji debatiralo se i o tome postoji li punk još uvijek . Mada većina učenika Ekonomske škole Šibenik i Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, koji su pod mentorstvom svojih profesorica i u suradnji sa djelatnicima Gradske knjižnice Vodice i umirovljene profesorice sociologije Milice Sladoljev iskreirali ovaj projekat, smatra kako je punk otišao u povijest, mi bi se priklonili misli učenice Teodore Marković koja je u razgovoru za Televiziju Šibenik rekla kako u svakom od nas „čuči" mali panker.

Sutra slijedi druga večer u kojoj će, nakon radionice „Lost flyers", učenici šibenskih srednjih škola ugostiti trojicu sredovječnih pankera iz Šibenika, a na kraju cijele priče odslušat ćemo koncert mladog šibenskog benda „The Crows".

I sutrašnji program počinje u 17 sati.

 

Na današnjoj pričaonici okupila nam se dobro poznata klapa: Cvjeta, Luce i Mila. Nakon čitanja i razgovora o slikovnici Miš, autora Božidara Prosenjaka, od kolaža su se izrađivali pravi pravcati miševi. S Dječjeg odjela veselo nas pozdravljaju Šarko, Sivko i Plavko, a koji je koji doznat ćete ako pogledate slike :)

Pričaonica Miš_3Pričaonica Miš_2Pričaonica Miš_4Pričaonica Miš_6Pričaonica Miš_7Pričaonica Miš_5Pričaonica Miš_1

Na današnjem druženju u knjižnici djeca iz Dječjeg vrtića „Tamaris" pažljivo su odslušala vrlo poučnu priču autorice Julije Donaldson „Skučena kuća" koju im je čitala njihova teta Sandra.

 

Poučna priča o kući_6Poučna priča o kući_8Poučna priča o kući_11Poučna priča o kući_13

Ponovno se družimo sa glazbom. Projekt „Animacija demokracije: kako je glazba mijenjala svijet" ove godine postavlja pitanje „je li punk mrtav?". Kako bi otkrili zašto se punk rodio, kako je utjecao na društvo, kako izgleda sada i što znači onima koji su njegov sastavni dio, učenici Gimnazije Antuna Vrančića i Ekonomske škole Šibenik, uz pomoć svojih profesorica sociologije, umirovljene profesorice Milice Sladoljev i Ante Friganovića iz udruge "Longplejka", pripremili su izložbu fotografija, tri predavanja, kratki film, likovnu radionicu, „talk show", punk koncert i snimili Vox populi na šibenskim ulicama, a svatko od posjetitelja će nakratko moći postati punker ili punkerica, barem na fotografiji.

DAN 1.
17:00 Otvorenje izložbe fotografija „Crtaona" (učenici Gimnazije Antun Vrančić)
17:30 Predavanja:

  • „Povijest punka" (Điđi Delalić, Teodora Marković, Petra Maria Bilan, Paula Mihaljević)
  • „Anarhizam" (Lucija Palinić, Lucija Lemac, Marija Zubak)
  • „Punk danas" (Antonella Baljkas, Paula Jurković, Lucija Dujić, Barbara Staničić)

19:30 Projekcija video uratka „Punk koncerti" (Sara Pauk, Danijel Ferić, Bruno Škovrlj)

DAN 2.
17:00 Radionica „Lost flyers" (crtajući, izrezujući, kopirajući na zelene, ružaste, narančaste papire, tražit ćemo ono neopipljivo – stvari koje nikada nismo imali, koje ne možemo dobiti natrag (ili ne želimo natrag). Lecima vas pitamo jeste li vidjeli naše dostojanstvo, naše misli, umove našu priliku za javnu i otvorenu raspravu.)
18:00 Projekcija video uratka „Vox populi" (učenici Ekonomske škole Šibenik)
18:15 „Talk-show EŠŠ" s Rankom Fruom, Radom Kristićem i Antom Gulinom (učenici Ekonomske škole Šibenik)
19:30 Koncert punk benda „The Crows"

U okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“, a povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače) prošle je godine pokrenut projekt "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj" s ciljem poticanja ljubavi prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati. 

• U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu, što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala (UNICEF-ovo istraživanje provedeno 2012. godine; sudjelovao 1621 roditelj) .

 Ove se godine ponovno priključujemo projektu. Pozivamo vas da od do 13. veljače na Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Vodice donesete očuvane slikovnice i knjige za djecu koje su djeca pročitala i/ili prerasla i koju želite podijeliti s drugima. Prikupljene knjige bit će darovane Dječjem vrtiću u Čistoj Velikoj. 

 

Bliži se Valentinovo.

Tim povodom okupit će se vodički pjesnici i kazivati  nam svoje ljubavne stihove. Sastanak, u organizaciji Udruge umirovljenika grada Vodica i Gradske knjižnice Vodice, zakazujemo za 12. veljače u 18 sati i 30 minuta u multimedijalnoj dvorani.

Svi su dobrodošli!

Dragi korisnici i vjerni pratitelji naših stranica – svi Vi zbog kojih Gradska knjižnica Vodice postoji – zaslužili ste uvid u naše poslovanje i aktivnosti koje smo organizirali s Vama i za Vas. Stoga smo izradili godišnji izvještaj za 2015. u kojem možete vidjeti što smo radili u protekloj godini, koji su nam ciljevi, koliko smo novaca potrošili i na što, koliko korisnika imamo i kolika je posjećenost (fizička i virtualna), koji nas problemi muče i što želimo postići te druge zanimljivosti popraćene s mnogo fotografija.

Klikom na poveznicu možete pročitati dokument Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice za 2015. godinu.

Rado ćemo prihvatiti sve Vaše komentare, prijedloge i sugestije kako bi unaprijedili svoje djelovanje u 2016. godini.

Dragi korisnici i vjerni pratitelji naših stranica – svi Vi zbog kojih Gradska knjižnica Vodice postoji – pred Vama je treće po redu Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice. U ovom osvrtu na proteklu godinu možete vidjeti što smo sve radili, koliko smo novaca potrošili te druge zanimljivosti popraćene s mnogo fotografija.

Klikom na poveznicu možete pročitati dokument Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice za 2016. godinu.

Rado ćemo prihvatiti sve Vaše komentare, prijedloge i sugestije kako bi unaprijedili svoje djelovanje u 2017. godini.

U tijeku je akcija prikupljanja sredstava za obnovu vukovarskog vodotornja. Priču je pokrenuo gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i svojim pokroviteljstvom prihvatila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Akciju možete podržati uplatom na račun Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

IBAN HR6525000091501143536

MODEL: HR24

POZIV NA BROJ: 7765-OIB uplatitelja

OPIS PLAĆANJA: PROJEKT VODOTORANJ

Poštovani korisnici, od petka 22. siječnja 2016. godine u Gradskoj knjižnici Vodice, osim posuđivanja knjiga, možete prolistati i svoju omiljenu dnevnu ili tjednu novinu. 

Zasad u ponudi imamo "Slobodnu Dalmaciju" od dnevnih i "Šibenski list" i "Globus" od tjednih novina. Nadalje, u našoj čitaonici možete pročitati i "Dječji klub", "Otvoreno more", "Maslinu", "Auto klub" i "National Geographic".

Vidimo se! 

Uočivši potrebu mnogih naših korisnika i sumještana za učenjem osnova interneta, odlučili smo ponovno organizirati računalnu radionicu. Pozivamo sve zainteresirane članove Knjižnice da se prijave na besplatnu radionicu „Informatika 50+" na kojoj ćemo se posvetiti osnovama korištenja Interneta, internetskih aplikacija i elektroničke pošte (e-mail).

Prijaviti se možete do 1. veljače dolaskom u Gradsku knjižnicu Vodice ili pozivom na broj telefon 022/442-095.

Kako je došla prava zima i rashladila nas čak i bez snijega, na današnjem susretu s predškolcima Dječjeg vrtića „Tamaris" čitali smo priču o zimi koja je zaigranog mišića Miška prisilila na pronalazak skloništa.

 Naučila ga  je i da je dobro biti vrijedan i kako nijje lijepo smijati se onima koji vrijedno rade.

 

Dosla je zima_6Dosla je zima_2Dosla je zima_3Dosla je zima_7Dosla je zima_4Dosla je zima_5

Večeras su u prepunoj multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice nastupili polaznici dječje radionice tribunjske kulturne udruge "Kolajna" i oduševili svojom nadahnutom izvedbom dramskog uratka "Užance stare i nove".

Nešto starijima spomenut ćemo da je bilo riječi i o čuvenoj fafarinki koja se nalazila na pola puta između Vodica i Tribunja. 

Video prilog ovog prelijepog događaja možete pogledati na portalu Info Vodice.

 

Mladi Tribunjci oduševili publiku_2Mladi Tribunjci oduševili publiku_11Mladi Tribunjci oduševili publiku_4Mladi Tribunjci oduševili publiku_6Mladi Tribunjci oduševili publiku_10Mladi Tribunjci oduševili publiku_3Mladi Tribunjci oduševili publiku_5Mladi Tribunjci oduševili publiku_7Mladi Tribunjci oduševili publiku_8Mladi Tribunjci oduševili publiku_9Mladi Tribunjci oduševili publiku_13Mladi Tribunjci oduševili publiku_1

Polaznici dječje radionice tribunjske kulturne udruge  "Kolajna"  gostovat će u petak 8. siječnja u Gradskoj knjižnici Vodice i predstaviti nam se sa svojim dramskim uratkom "Užance stare i nove".
 
Početak predstave, premijerno priređene u Tribunju na blagdan mjesnog zaštitnika Sv. Nikole, je u 18 sati i 30 minuta.
 
Svi su dobrodošli, a posebice djeca!

Poštovani korisnici,

tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana Gradska knjižnica Vodice bit će zatvorena 24., 25., 26. i 31. prosinca 2015., te 1. siječnja 2016. godine.

 

Večeras je u Gradskoj knjižnici Vodice mladi znanstvenik vodičkih korijena dr.sc. Goran Lovrić održao predavanje "Uvod u web development". 

Nakon ovog predavanja o osnovnim alatioma web izgradnje uslijedit će i nova, a o terminima će svi zainteresirani biti obaviješteni na stranicama Gradske knjižnice i portala Info Vodice.

 

Predavanje Gorana Lovrića_1

U rođendanskom duhu pozivamo Vas na predavanje "Uvod u web development (web izgradnju)". Predavanje je organizirano na inicijativu dr.sc. Gorana Lovrića, dipl. inž. koji će isto i održati, naravno volonterski.

Kroz dvosatno predavanje obradit će se osnovni alati web izgradnje, pružit će se pregled uobičajenih programskih ili tzv. mark-up "jezika" kao što su Javascript, PHP, HTML5 i CSS te predstaviti suvremene content management systeme (primjerice Wordpress ili Joomla) i skicirati kako se najbolje služiti postojećim tehnologijama. Na kraju predavanja sudionici će biti upoznati s mogućnostima i načinima web izgradnje, a naučeno gradivo uvijek mogu dalje proširiti prema vlastitim potrebama.

Vidimo se u ponedjeljak, 21. prosinca 2015. godine u 17 i 30 u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.

Anketa

Sviđaju li Vam se naše nove mrežne stranice?

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook