Obavijesti

Na današnjem druženju u knjižnici djeca iz Dječjeg vrtića „Tamaris" pažljivo su odslušala vrlo poučnu priču autorice Julije Donaldson „Skučena kuća" koju im je čitala njihova teta Sandra.

 

Poučna priča o kući_6Poučna priča o kući_8Poučna priča o kući_11Poučna priča o kući_13

Ponovno se družimo sa glazbom. Projekt „Animacija demokracije: kako je glazba mijenjala svijet" ove godine postavlja pitanje „je li punk mrtav?". Kako bi otkrili zašto se punk rodio, kako je utjecao na društvo, kako izgleda sada i što znači onima koji su njegov sastavni dio, učenici Gimnazije Antuna Vrančića i Ekonomske škole Šibenik, uz pomoć svojih profesorica sociologije, umirovljene profesorice Milice Sladoljev i Ante Friganovića iz udruge "Longplejka", pripremili su izložbu fotografija, tri predavanja, kratki film, likovnu radionicu, „talk show", punk koncert i snimili Vox populi na šibenskim ulicama, a svatko od posjetitelja će nakratko moći postati punker ili punkerica, barem na fotografiji.

DAN 1.
17:00 Otvorenje izložbe fotografija „Crtaona" (učenici Gimnazije Antun Vrančić)
17:30 Predavanja:

  • „Povijest punka" (Điđi Delalić, Teodora Marković, Petra Maria Bilan, Paula Mihaljević)
  • „Anarhizam" (Lucija Palinić, Lucija Lemac, Marija Zubak)
  • „Punk danas" (Antonella Baljkas, Paula Jurković, Lucija Dujić, Barbara Staničić)

19:30 Projekcija video uratka „Punk koncerti" (Sara Pauk, Danijel Ferić, Bruno Škovrlj)

DAN 2.
17:00 Radionica „Lost flyers" (crtajući, izrezujući, kopirajući na zelene, ružaste, narančaste papire, tražit ćemo ono neopipljivo – stvari koje nikada nismo imali, koje ne možemo dobiti natrag (ili ne želimo natrag). Lecima vas pitamo jeste li vidjeli naše dostojanstvo, naše misli, umove našu priliku za javnu i otvorenu raspravu.)
18:00 Projekcija video uratka „Vox populi" (učenici Ekonomske škole Šibenik)
18:15 „Talk-show EŠŠ" s Rankom Fruom, Radom Kristićem i Antom Gulinom (učenici Ekonomske škole Šibenik)
19:30 Koncert punk benda „The Crows"

U okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“, a povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače) prošle je godine pokrenut projekt "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj" s ciljem poticanja ljubavi prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati. 

• U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu, što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala (UNICEF-ovo istraživanje provedeno 2012. godine; sudjelovao 1621 roditelj) .

 Ove se godine ponovno priključujemo projektu. Pozivamo vas da od do 13. veljače na Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Vodice donesete očuvane slikovnice i knjige za djecu koje su djeca pročitala i/ili prerasla i koju želite podijeliti s drugima. Prikupljene knjige bit će darovane Dječjem vrtiću u Čistoj Velikoj. 

 

Bliži se Valentinovo.

Tim povodom okupit će se vodički pjesnici i kazivati  nam svoje ljubavne stihove. Sastanak, u organizaciji Udruge umirovljenika grada Vodica i Gradske knjižnice Vodice, zakazujemo za 12. veljače u 18 sati i 30 minuta u multimedijalnoj dvorani.

Svi su dobrodošli!

Dragi korisnici i vjerni pratitelji naših stranica – svi Vi zbog kojih Gradska knjižnica Vodice postoji – zaslužili ste uvid u naše poslovanje i aktivnosti koje smo organizirali s Vama i za Vas. Stoga smo izradili godišnji izvještaj za 2015. u kojem možete vidjeti što smo radili u protekloj godini, koji su nam ciljevi, koliko smo novaca potrošili i na što, koliko korisnika imamo i kolika je posjećenost (fizička i virtualna), koji nas problemi muče i što želimo postići te druge zanimljivosti popraćene s mnogo fotografija.

Klikom na poveznicu možete pročitati dokument Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice za 2015. godinu.

Rado ćemo prihvatiti sve Vaše komentare, prijedloge i sugestije kako bi unaprijedili svoje djelovanje u 2016. godini.

Dragi korisnici i vjerni pratitelji naših stranica – svi Vi zbog kojih Gradska knjižnica Vodice postoji – pred Vama je treće po redu Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice. U ovom osvrtu na proteklu godinu možete vidjeti što smo sve radili, koliko smo novaca potrošili te druge zanimljivosti popraćene s mnogo fotografija.

Klikom na poveznicu možete pročitati dokument Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice za 2016. godinu.

Rado ćemo prihvatiti sve Vaše komentare, prijedloge i sugestije kako bi unaprijedili svoje djelovanje u 2017. godini.

U tijeku je akcija prikupljanja sredstava za obnovu vukovarskog vodotornja. Priču je pokrenuo gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i svojim pokroviteljstvom prihvatila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Akciju možete podržati uplatom na račun Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

IBAN HR6525000091501143536

MODEL: HR24

POZIV NA BROJ: 7765-OIB uplatitelja

OPIS PLAĆANJA: PROJEKT VODOTORANJ

Poštovani korisnici, od petka 22. siječnja 2016. godine u Gradskoj knjižnici Vodice, osim posuđivanja knjiga, možete prolistati i svoju omiljenu dnevnu ili tjednu novinu. 

Zasad u ponudi imamo "Slobodnu Dalmaciju" od dnevnih i "Šibenski list" i "Globus" od tjednih novina. Nadalje, u našoj čitaonici možete pročitati i "Dječji klub", "Otvoreno more", "Maslinu", "Auto klub" i "National Geographic".

Vidimo se! 

Uočivši potrebu mnogih naših korisnika i sumještana za učenjem osnova interneta, odlučili smo ponovno organizirati računalnu radionicu. Pozivamo sve zainteresirane članove Knjižnice da se prijave na besplatnu radionicu „Informatika 50+" na kojoj ćemo se posvetiti osnovama korištenja Interneta, internetskih aplikacija i elektroničke pošte (e-mail).

Prijaviti se možete do 1. veljače dolaskom u Gradsku knjižnicu Vodice ili pozivom na broj telefon 022/442-095.

Kako je došla prava zima i rashladila nas čak i bez snijega, na današnjem susretu s predškolcima Dječjeg vrtića „Tamaris" čitali smo priču o zimi koja je zaigranog mišića Miška prisilila na pronalazak skloništa.

 Naučila ga  je i da je dobro biti vrijedan i kako nijje lijepo smijati se onima koji vrijedno rade.

 

Dosla je zima_6Dosla je zima_2Dosla je zima_3Dosla je zima_7Dosla je zima_4Dosla je zima_5

Večeras su u prepunoj multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice nastupili polaznici dječje radionice tribunjske kulturne udruge "Kolajna" i oduševili svojom nadahnutom izvedbom dramskog uratka "Užance stare i nove".

Nešto starijima spomenut ćemo da je bilo riječi i o čuvenoj fafarinki koja se nalazila na pola puta između Vodica i Tribunja. 

Video prilog ovog prelijepog događaja možete pogledati na portalu Info Vodice.

 

Mladi Tribunjci oduševili publiku_2Mladi Tribunjci oduševili publiku_11Mladi Tribunjci oduševili publiku_4Mladi Tribunjci oduševili publiku_6Mladi Tribunjci oduševili publiku_10Mladi Tribunjci oduševili publiku_3Mladi Tribunjci oduševili publiku_5Mladi Tribunjci oduševili publiku_7Mladi Tribunjci oduševili publiku_8Mladi Tribunjci oduševili publiku_9Mladi Tribunjci oduševili publiku_13Mladi Tribunjci oduševili publiku_1

Polaznici dječje radionice tribunjske kulturne udruge  "Kolajna"  gostovat će u petak 8. siječnja u Gradskoj knjižnici Vodice i predstaviti nam se sa svojim dramskim uratkom "Užance stare i nove".
 
Početak predstave, premijerno priređene u Tribunju na blagdan mjesnog zaštitnika Sv. Nikole, je u 18 sati i 30 minuta.
 
Svi su dobrodošli, a posebice djeca!

Poštovani korisnici,

tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana Gradska knjižnica Vodice bit će zatvorena 24., 25., 26. i 31. prosinca 2015., te 1. siječnja 2016. godine.

 

Večeras je u Gradskoj knjižnici Vodice mladi znanstvenik vodičkih korijena dr.sc. Goran Lovrić održao predavanje "Uvod u web development". 

Nakon ovog predavanja o osnovnim alatioma web izgradnje uslijedit će i nova, a o terminima će svi zainteresirani biti obaviješteni na stranicama Gradske knjižnice i portala Info Vodice.

 

Predavanje Gorana Lovrića_1

U rođendanskom duhu pozivamo Vas na predavanje "Uvod u web development (web izgradnju)". Predavanje je organizirano na inicijativu dr.sc. Gorana Lovrića, dipl. inž. koji će isto i održati, naravno volonterski.

Kroz dvosatno predavanje obradit će se osnovni alati web izgradnje, pružit će se pregled uobičajenih programskih ili tzv. mark-up "jezika" kao što su Javascript, PHP, HTML5 i CSS te predstaviti suvremene content management systeme (primjerice Wordpress ili Joomla) i skicirati kako se najbolje služiti postojećim tehnologijama. Na kraju predavanja sudionici će biti upoznati s mogućnostima i načinima web izgradnje, a naučeno gradivo uvijek mogu dalje proširiti prema vlastitim potrebama.

Vidimo se u ponedjeljak, 21. prosinca 2015. godine u 17 i 30 u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.

Sudeći po broju okupljenih u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice, željno se iščekivalo večerašnje otvorenje izložbe starih fotografija Vodica koje već duži niz godina marljivo i sa puno entuzijazma prikuplja Tonči Juričev-Grgin.
Iz uvodnog govora Sanje Radin-Mačukat, ravnateljice Gradske knjižnice saznali smo ponešto o autoru Juričev-Grginu, a ugodnu i vrlo emotivnu večer upotpunili su svojim stihovima vodički pjesnici Elvira Lasan-Zorobabel i Anđelko Španja – Peko koji se Tonču obratio sljedećim riječima:
„Sakupljanje stari vodiški fotografij,
tvoja su glazba i tvoja su rima.
Tonči,
izmamija si mi radost u srcu
i suzu u očima,
i zato ti fala.
Pomisao da odustaneš
da ti nikad ne bi pala.

Vjerujemo da i svi koji su večeras prisustvovali otvorenju ove predivne izložbe dijele Pekino mišljenje.
Izložba će biti otvorena narednih mjesec dana.

 

Otvorena izložba starih fotografija_6Otvorena izložba starih fotografija_7Otvorena izložba starih fotografija_8Otvorena izložba starih fotografija_9Otvorena izložba starih fotografija_11Otvorena izložba starih fotografija_14Otvorena izložba starih fotografija_12Otvorena izložba starih fotografija_10Otvorena izložba starih fotografija_32Otvorena izložba starih fotografija_21Otvorena izložba starih fotografija_2Otvorena izložba starih fotografija_24Otvorena izložba starih fotografija_16Otvorena izložba starih fotografija_15Otvorena izložba starih fotografija_18Otvorena izložba starih fotografija_1Otvorena izložba starih fotografija_17Otvorena izložba starih fotografija_34Otvorena izložba starih fotografija_23Otvorena izložba starih fotografija_20Otvorena izložba starih fotografija_13Otvorena izložba starih fotografija_33

UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić danas je u Gradskoj knjižnici Vodice predstavila donaciju didaktičke opreme i igračaka vodičkom vrtiću „Tamaris". Tamaris je jedan od 17 dječjih vrtića iz Šibensko-kninske, Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije koji su sudjelovali u programu „Korak prema inkluziji".

Program, uz edukaciju osoblja vrtića i drugih stručnjaka predškolskog odgoja, uključuje i donaciju didaktičke opreme i igračaka vrijednu ukupno 415.000 kuna.

Program su pokrenuli UNICEF i Pučko otvoreno učilište "Korak po korak" kako bi osigurali jednak pristup ranom obrazovanju u djetinjstvu svoj djeci, osobito djeci s teškoćama u razvoju te djeci koja žive u izoliranim mjestima i siromaštvu.

Budući da je za inkluziju u dječjim vrtićima ključna stručna podrška, veliki dio programa bio je usmjeren na stručno usavršavanje djelatnika dječjih vrtića.

„Iako sva djeca imaju jednaka prava na predškolski odgoj, nekoj djeci to je pravo uskraćeno. Zbog toga ona nemaju jednake šanse za ostvarenje svojih punih potencijala. Stoga UNICEF i POU Korak po Korak pomažu vrtićima da ojačaju svoje kapacitete i olakšaju najranjivijoj djeci integraciju u program predškolskog obrazovanja", rekla je UNICEF-ova ambasadorica Maja Vučić. Dodala je kako će svim vrtićima uključenima u program nakon provedene edukacije i donacije biti pružena daljnja stručna podrška u provedbi programa i u suradnji s obiteljima.

U programu „Korak prema inkluziji" u Šibensko - kninskoj županiji sudjelovalo je šest vrtića kojima je donirana oprema i igračke u vrijednosti 143.000 kuna.

"Grad Vodice zna da su djeca naša budućnost i da moramo svaku godinu izdavajati sve više za svu djecu. U 2015. godini za djecu, od onih najmlađih do onih nešto starijih, Grad Vodice izdvojio je preko 9 milijuna kuna što je preko 20% gradskog proračuna te smo jedan od gradova na samom vrhu ljestvice po izdvajanju po djetetu" - kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev te naglašava kako je Grad svjestan da to ipak nije dovoljno te da "trebamo izdavajati i više i bolje".

Na tu izjavu se nadovezala UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić i naglasila kako bi bilo lijepo kad bi svi gradonačelnici u Hrvatskoj vodili brigu o djeci kao što to radi Grad Vodice.

Spomenimo kako je ovo treći projekt kojeg Grad Vodice, odnosno gradske ustanove, provode u suradnji s UNICEF-om. Pored programa "Korak prema inkluziji" već neko vrijeme DV Tamaris provodi program Rastimo zajedno a Gradska knjižnjica Vodice zajedno sa DV Tamarisom provodi program Brnistra: rano prepoznavanje govorno - jezičnih poteškoća.

 

UNICEF donira_3UNICEF donira_4UNICEF donira_5UNICEF donira_6UNICEF donira_7UNICEF donira_1UNICEF donira_2

Jutros je teta Kate Škugor održala još jednu kreativnu radionicu sa djecom iz vrtića.

Nakon čitanja knjige "Najveća čarobna kapa na svijetu" autora Zorana Pongrašića i vodičkog ilustratora Danijela Srdareva, prionulo se izradi ogromne kape koju su djeca oslikala svojim "opituranim" šačicama.

Teti Kati su u igraonici asistirale tete Barbara i Mirjana, a pri kraju im se pridružila i ambasadorica UNICEF-a pjevačica Maja Vučić.

 

Teta Kate i djeca iz vrtića_1Teta Kate i djeca iz vrtića_11Teta Kate i djeca iz vrtića_12Teta Kate i djeca iz vrtića_2Teta Kate i djeca iz vrtića_7Teta Kate i djeca iz vrtića_8Teta Kate i djeca iz vrtića_5Teta Kate i djeca iz vrtića_3Teta Kate i djeca iz vrtića_17Teta Kate i djeca iz vrtića_16

Ovaj prosinac za Gradsku knjižnicu Vodice ima poseban značaj – slavimo 20. rođendan. Tim povodom svima Vama koji u prosincu slavite rođendan darujemo besplatnu godišnju članarinu!

Anketa

Sviđaju li Vam se naše nove mrežne stranice?

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook