Novosti

Sa Romanom Mačukat, profesoricom logopedije, već tri godine surađujemo na projektu „Brnistra: rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji". Jučer je u našoj knjižnici održala predavanje i radionicu o razvoju predvještina čitanja i pisanja, a namijenila ga je prvenstveno roditeljima, ali i odgajateljima/cama i svima koji su uključeni u odgoj djece predškolske dobi.

Ponukana sinoćnjim događajem posvećenom petorici Vodičana koji su svojim prosvjetiteljskim, društvenim i umjetničkim angažmanom ostavili dubok trag u povijesti našega mjesta, gospođa Katica Mrak, u ime obitelji Mihić, odlučila je Gradskoj knjižnici Vodice pokloniti sliku Mile Mićina. Na slici je crkva sv. Ilije u Pišći, a nedavno preminuli autor poklonio ju je njenom ocu Bogdi, legendarnom podvorniku vodičke osnovne škole.

„Presretni smo što nam je gospođa Katica u ime svoje obitelji poklonila sliku našeg velikog vodičkog  umjetnika. Veseli nas što su naš trud i rad prepoznati  u toj mjeri da nam neki od naših sumještana  odluče podariti nešto toliko vrijedno poput ove slike . Od srca zahvaljujemo obitelji gospođe Katice Mrak Mihić na slici koja će na vidnom mjestu  krasiti prostor naše ustanove.“- rekla je Sanja Radin-Mačukat, ravnateljica  Gradske knjižnice Vodice.

„Rijetko navečer izlazim, ali nikad si ne bih oprostila da ovu večer nisam provela u knjižnici. Emocijama koje su me obuzele napunila sam baterije za dugo vrimena.“ – riječi su to jedne posjetiteljice večeri posvećene znamenitim Vodičanima. Takav doživljaj dijeli sa svima koji su četvrtak navečer proveli u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice i slušali predavanje o petorici naših sumještana koji su ostavili i više nego značajan trag kroz mnoge aspekte svoga djelovanja.

Na danas održanom savjetovanju Središnjeg koordinacijskog odbora "Akcije gradovi i općine - prijatelji djece", održanom u Skupštini Grada Zagreba, ravnateljica Gradske knjižnice Vodice Sanja Radin - Mačukat primila je pohvalu koja se dodjeljuje Gradu Vodicama za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU u 2017. godini pod nazivom "Animacija demokracije: kako glazba mijenja svijet". Koristimo prigodu da još jednom pohvalimo sve koji sudjeluju u realizaciji ovog uspješnog projekta. Osim djelatnika Gradske knjižnice Vodice, pogotovo Martine koja je najviše angažirana na njemu, to su i srednjoškolci Gimnazije Antun Vrančić i Ekonomske škole Šibenik i njihove profesorice sociologije. Posebno ističemo i pohvaljujemo profesoricu Milicu Sladoljev koja, unatoč tome što je u mirovini, godinama zdušno sudjeluje u realizaciji ovog projekta za mlade. Hvala svima i čestitke na ovom priznanju!

 

Povodom Mjeseca hrvatske knjige posjetili su nas petaši sa svojom nastavnicom Meri. Šetnju kroz knjižnicu iskoristili smo da im ispričamo što nas motivira za rad, što sve mi knjižničari i naši volonteri radimo i što oni mogu raditi u knjižnici, a pozvali smo ih da se i sami aktivno uključe u stvaranje aktivnosti koje su njima zanimljive (recimo pomoć u zadaći svojim prijateljima). Poklonili su nam zbirku svojih priča o knjizi i knjižnicama koju sada možete naći na Dječjem odjelu.

Nedugo nakon toga, u sklopu jezično-govornog projekta „Brnistra" predškolci i njihova teta Barbara su posjedali u krug na Dječjem odjelu te smo zaigrali igru asocijacije popraćenu slovkanjem i razdvajanjem riječi na slogove. Susret smo završili čitanjem narodne priče „Duboko u šumi" koju su djeca s oduševljenjem poslušala i nadamo se naučila koliko je važno dijeliti, pomagati i surađivati.

Petaciipredskolciuknjižnici_1Petaciipredskolciuknjižnici_2Petaciipredskolciuknjižnici_5Petaciipredskolciuknjižnici_7Petaciipredskolciuknjižnici_8

Stranica 1 od 20

Anketa

Sviđaju li Vam se naše nove mrežne stranice?

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook