Novosti

Treći po redu pub kviz kojeg organiziraju Gradska knjižnica Vodice i rock caffe "Sunčani sat" privukao je rekordnih sedamnaest ekipa. Pobjeda je ponovno pripala znalcima iz susjednog Šibenika, ovoga puta su to momci iz nadaleko poznate ekipe "Glavate želve" predvođene Dragom Kudrom, jednim od ponajboljih hrvatskih kvizaša. Veseli činjenica da Kvizzz u Sunčanom privlači i takve "meštre". Iza sebe su ostavili svoje sugrađane iz ekipe "Nije bitno" koju predvodi poznati putnik i glazbenik Goran Subašić poznatiji pod nadimkom Veliki Gogo.

Kroz razgovor  sa natjecateljima (za to se pobrinula knjižničarka Blanka koja zajedno sa Denisom brine da sve protekne u najboljem redu) pokušali smo saznati što misle o dosadašnjim kvizevima. Za pitanja, koja vrijedno sastavljaju (knjižničarka) Martina i Tomislav Mor (vodički Osječanin i volonter Gradske knjižnice Vodice), većina misli da su sasvim ok. Jedni predlažu da bude više pitanja iz sporta, drugi iz svijeta filma i književnosti, treći bi rado da je više pitanja iz opće kulture,... Mišljenja su i da bi bilo dobro da na teža pitanja bude zaokruživanje na ponuđene odgovore. Drago Kudra iz pobjedničke ekipe, koja već treću sezonu redovito sudjeluje na poznatom pub kvizu u splitskom Quasimodu kojeg vodi književnik i novinar Renato Baretić, predlaže da bi u prvom dijelu kviza bilo dobro krenuti sa lakšim pitanjima, a nakon toga sa težima.

Ono sa čime se svi slažu jest da je atmosfera na kvizu odlična, ugodna i opuštena. Stoga će i ubuduće vodički i šibenski  ljubitelji kvizeva posjećivati ova druženja svake druge srijede u Sunčanom satu. Idući sastanak je iznimno zakazan za četvrtak, 9. ožujka u 20 i 30 h. Svoj dolazak najavile su i vodičke gimnazijalke Franka, Petra i Petrica - pobjednice prošlotjednog  gimnazijskog kviza.

Redoslijed ekipa (i broj osvojenih bodova)

1. Glavate želve  (84)

2. Nije bitno  (78)

3. Skela (71)

4. U stečaju (69)

5. Rod"ce  (67)

6. Odjeb mozgova   (61)

7. Fangla  (55)

8. Tim Tim Raketa  (53)

9. Ispod volta  (49)

  Iz fotelje  (49)

11. Materini janjci (46)

12. Težaci  (45)

   Skroz  (45)

14. Dobar dan - laku noć  (42)

15. Retro  (39)

16. R.I.P. Lučica  (34)

17. Ja i Žuči  (31)

 

kvizzz_6kvizzz_16kvizzz_11kvizzz_10kvizzz_1kvizzz_19kvizzz_12kvizzz_18kvizzz_17kvizzz_20kvizzz_9kvizzz_4kvizzz_2kvizzz_14kvizzz_5kvizzz_3

Bio je istinski užitak odslušati koncert zadarskog Vodičanina Emila Šprljana u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice. Nekadašnji rocker otpjevao je desetak svojih šansona protkanih duhovitim i „angažiranim“ tekstovima. Za neke je „podlogu“ našao u aforizmima splitskog radijskog novinara Martina Vukovića, a nekima „daje svoj glas“ za čisti Jadran i bolje školstvo u Hrvatskoj za koju pjeva „da može bolje“.

Pjevao je zajedno sa sinom Šimom u zgradi nekadašnje „stare škole“ koja je nosila ime njegovog djeda Gušte. Njihov  koncert došli su poslušati prijatelji iz generacije, zatim  kolege glazbenici, među kojima su bili i Vladimir Roca i Nebojša Lakić sa kojima je nekad svirao u legendarnom vodičkom„Napokon band“ – u, bile su tu i Tatjana Roca i Blaža Alfirev – profesorice i kolegice njegove majke  Lenke, i mnogi drugi. Uz pomoć sina Šime koji je oduševio svojim udaraljkačkim umijećem, svima prisutnima ispunio je srce i dušu.

U razgovoru nakon koncerta, kojeg je uživo putem svoje facebook stranice prenosioZoranIvančev - Afrika,  prisjećalo se mnogih nekadašnjih dogodovština, među ostalim i cirkulara koji je upotpunio koncert grupe „Napokon“ otprije tridesetak godina na „Rudini“.

Za uspomenu na ovu večer dobio je i nekoliko poklona. Nikola Mihić – Martinelo poklonio mu je svoj crtež, a Ivica Juričev – Martinčev (Coto) zbirku pjesama svog sina Vedrana.

emil - slike_4emil - slike_12emil - slike_10emil - slike_6emil - slike_1emil - slike_8emil - slike_9emil - slike_3emil - slike_5emil - slike_11emil - slike_7emil - slike_13emil - slike_14emil - slike_17emil - slike_2emil - slike_15emil - slike_16

 

Održan je prvi sat još jednog u nizu ciklusa Informatičke škole koju organiziramo za naše nešto starije sugrađane.

Devetero prijavljenih razmješteno je u dvije grupe. Kroz desetosatni (možda i dulji) tečaj svijet informatike pokušat će im približiti  knjižničarka Martina.

Sudeći po današnjem satu svi "učenici" su željni novih (sa)znanja pa ne sumnjamo da će vrlo skoro ovladati osnovama informatike.

 

Informatika_1Informatika_4Informatika_6Informatika_5

Čak trinaest ekipa zabavljalo se sinoć u dupkom punom Sunčanom satu odgovarajući na lakša i teža, zanimljiva i manje zanimljiva pitanja iz raznih područja ljudskog znanja te pogađajući izvođače pjesama koje su svirale u pozadini. Ovo je bio drugi pub kviz od, barem se nadamo, mnogih koje ćemo organizirati svaku drugu srijedu u suradnji s ovim kafićem, a sve je krenulo na prošlogodišnjoj Noći knjige.
Prvo mjesto s osvojenih 74 boda zauzela je ekipa iz Šibenika „Nije bitno", a ostali će 22. veljače imati priliku svrgnuti ih s trona. Čestitamo svima i vidimo se za dva tjedna!
Poredak ekipa (u zagradama su osvojeni bodovi):

1. Nije bitno (74 boda)
2. Sparklice (72 boda)
3. Skela (69)
4. Rod'ce (59)
5. i 6. Odjeb mozgova (57) i Sinusi (57)
7. Lako ćemo (56)
8. Masturbaligatori (51)
9. Jagla (48)
10. Alfa tim (45)
11. Cafe bar „Pješčani sat" (43)
12. Može (40)
13. Retro (39)

drugi pub kviz_1drugi pub kviz_13drugi pub kviz_2drugi pub kviz_3drugi pub kviz_5drugi pub kviz_7drugi pub kviz_8drugi pub kviz_15drugi pub kviz_16

Dobro stablo predivna je priča Shela Silversteina o nesebičnoj ljubavi i darivanju zanimljiva svim uzrastima. Danas su je poslušale cure na našoj pričaonici. Nakon toga smo mi darovali jednom naslikanom stablu bogatu prekrasnu krošnju. Vidimo se sljedeći utorak!

dobro stablo_6dobro stablo_4dobro stablo_5

 

Tema današnjeg druženja na Pričaonici bila je tuga.

Kao uvod u temu poslužila je priča „Što me čini tužnim?“ Heidi i Daniela Howartha.

U drugom dijelu druženja djeca su od kartona izrađivala medvjediće.

U fotogaleriji možete pogledati sve njihove radove.

 

tuga_10tuga_11tuga_4tuga_5tuga_6tuga_7tuga_8tuga_9

Na jutrošnjem druženju sa djecom i tetama Nikolinom i Andreom iz DV "Tamaris" čitala se "polarna" pričica "Jesi li ti moja mama" o pingvinu i medvjediću koji je tražio svoju mamu.

 

Pipi Duga Čarapa, najjača djevojčica na svijetu, redoviti je gost naših pričaonica. Volimo njezinu maštovitost, osebujnost, samostalnost, veseli duh, nesebičnost. U njenom stilu i naši današnji radovi bili su maštoviti, šaroliki i raznovrsni.

Pipi Duga Čarapa_1Pipi Duga Čarapa_2Pipi Duga Čarapa_3Pipi Duga Čarapa_4

Knjižnicu su jutros posjetili predškolci iz DV "Tamaris" sa tetom Tinom Storić koja im je pročitala priču "Mačak u čizmama".

Nakon priče zabavljali su se prelistavljajući enciklopediju "Put oko svijeta s 80 čuda" i gledajući slike francuskih znamenitosti.

 

Mačak u čizmama_1Mačak u čizmama_2Mačak u čizmama_3Mačak u čizmama_4Mačak u čizmama_6Mačak u čizmama_7

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  11.11%
 • 20 do 50 knjiga
  55.56%
 • 10 do 20 knjiga
  22.22%
 • 1 do 10 knjiga
  11.11%
 • ne čitam
  0%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook