Novosti

Održan je prvi sat još jednog u nizu ciklusa Informatičke škole koju organiziramo za naše nešto starije sugrađane.

Devetero prijavljenih razmješteno je u dvije grupe. Kroz desetosatni (možda i dulji) tečaj svijet informatike pokušat će im približiti  knjižničarka Martina.

Sudeći po današnjem satu svi "učenici" su željni novih (sa)znanja pa ne sumnjamo da će vrlo skoro ovladati osnovama informatike.

 

Informatika_1Informatika_4Informatika_6Informatika_5

Čak trinaest ekipa zabavljalo se sinoć u dupkom punom Sunčanom satu odgovarajući na lakša i teža, zanimljiva i manje zanimljiva pitanja iz raznih područja ljudskog znanja te pogađajući izvođače pjesama koje su svirale u pozadini. Ovo je bio drugi pub kviz od, barem se nadamo, mnogih koje ćemo organizirati svaku drugu srijedu u suradnji s ovim kafićem, a sve je krenulo na prošlogodišnjoj Noći knjige.
Prvo mjesto s osvojenih 74 boda zauzela je ekipa iz Šibenika „Nije bitno", a ostali će 22. veljače imati priliku svrgnuti ih s trona. Čestitamo svima i vidimo se za dva tjedna!
Poredak ekipa (u zagradama su osvojeni bodovi):

1. Nije bitno (74 boda)
2. Sparklice (72 boda)
3. Skela (69)
4. Rod'ce (59)
5. i 6. Odjeb mozgova (57) i Sinusi (57)
7. Lako ćemo (56)
8. Masturbaligatori (51)
9. Jagla (48)
10. Alfa tim (45)
11. Cafe bar „Pješčani sat" (43)
12. Može (40)
13. Retro (39)

drugi pub kviz_1drugi pub kviz_13drugi pub kviz_2drugi pub kviz_3drugi pub kviz_5drugi pub kviz_7drugi pub kviz_8drugi pub kviz_15drugi pub kviz_16

Dobro stablo predivna je priča Shela Silversteina o nesebičnoj ljubavi i darivanju zanimljiva svim uzrastima. Danas su je poslušale cure na našoj pričaonici. Nakon toga smo mi darovali jednom naslikanom stablu bogatu prekrasnu krošnju. Vidimo se sljedeći utorak!

dobro stablo_6dobro stablo_4dobro stablo_5

 

Tema današnjeg druženja na Pričaonici bila je tuga.

Kao uvod u temu poslužila je priča „Što me čini tužnim?“ Heidi i Daniela Howartha.

U drugom dijelu druženja djeca su od kartona izrađivala medvjediće.

U fotogaleriji možete pogledati sve njihove radove.

 

tuga_10tuga_11tuga_4tuga_5tuga_6tuga_7tuga_8tuga_9

Na jutrošnjem druženju sa djecom i tetama Nikolinom i Andreom iz DV "Tamaris" čitala se "polarna" pričica "Jesi li ti moja mama" o pingvinu i medvjediću koji je tražio svoju mamu.

 

Pipi Duga Čarapa, najjača djevojčica na svijetu, redoviti je gost naših pričaonica. Volimo njezinu maštovitost, osebujnost, samostalnost, veseli duh, nesebičnost. U njenom stilu i naši današnji radovi bili su maštoviti, šaroliki i raznovrsni.

Pipi Duga Čarapa_1Pipi Duga Čarapa_2Pipi Duga Čarapa_3Pipi Duga Čarapa_4

Knjižnicu su jutros posjetili predškolci iz DV "Tamaris" sa tetom Tinom Storić koja im je pročitala priču "Mačak u čizmama".

Nakon priče zabavljali su se prelistavljajući enciklopediju "Put oko svijeta s 80 čuda" i gledajući slike francuskih znamenitosti.

 

Mačak u čizmama_1Mačak u čizmama_2Mačak u čizmama_3Mačak u čizmama_4Mačak u čizmama_6Mačak u čizmama_7

Na današnjoj Pričaonici čitala se poučna priča „Prgava Vera" o mravljoj zajednici u kojoj žive vrijedni i složni mravi, ali među njima je i jedna mala Vera koja je jako, jako prgava.
Kako prgavost i nije baš neka vrlina, roditelji su je na različite načine pokušavali izliječiti. Pozvali su u pomoć i liječnika, ali ni on im nije mogao pomoći.
Na koncu su je izliječili svojom ljubavlju.
U drugom dijelu svog druženja sa tetom Blankom djeca su izrađivala mrave od plastelina.

Prgava Vera_1Prgava Vera_10Prgava Vera_11Prgava Vera_2Prgava Vera_7Prgava Vera_8Prgava Vera_9Prgava Vera_3Prgava Vera_4Prgava Vera_5Prgava Vera_6

U Gradskoj knjižnici Vodice ne miruje se kad je riječ o „Animaciji demokracije".

Nakon druženja sa srednjoškolcima i razgovora o turbo-folku (prije toga i o rocku i punku) na red je došao i odnos politike i nogometa i njihov utjecaj na društvo u Hrvatskoj.

Tako je otprilike i naslovljena tribina na kojoj je gostovao uvaženi hrvatski sociolog prof.dr. Dražen Lalić. Tribina, kojoj je prethodilo prikazivanje dokumentarnog filma Šime Strikomana snimljenog u Vodicama u srpnju 1976. godine, a u kojem Hajdukovi navijači prosvjeduju zbog otetog naslova prvaka (slučaj „Maksimović"), privukao je u multimedijalnu dvoranu Knjižnice velik broj ljudi željnih uživo poslušati odličnog poznavatelja hrvatskih nogometnih prilika (i neprilika), vrsnog političkog komentatora i autora nekoliko knjiga, među ostalim i knjige „Torcida – pogled iznutra".

Super zanimljivoj večeri u kojoj se razgovaralo o političarima, vrhuški Hrvatskog nogometnog saveza, navijačima i „vječnom" splitskom klubu, prisustvovao je i Frane Muslim, prijatelj profesora Lalića i jedan od najlegendarnijih članova Torcide.

Uslijedit će i nove tribine i slična druženja jer Gradska knjižnica Vodice neće "odustati" od borbe za više demokracije u našoj dragoj Hrvatskoj.

foto: Petar Grgurev

 

dražen_3dražen_10dražen_7dražen_5dražen_9dražen_8dražen_1dražen_11dražen_1dražen_6

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  16.67%
 • 20 do 50 knjiga
  50%
 • 10 do 20 knjiga
  16.67%
 • 1 do 10 knjiga
  16.67%
 • ne čitam
  0%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak, srijeda, petak 14:00 - 20:00

utorak, četvrtak 08:00-14:0

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook