Volim priče

Svakog utorka u 17 i 30 sati, na Odjelu za djecu i mlade, družimo se s djecom od četiri do šest godina. Zajedno s njihovim roditeljima, bakama, stričevima, tetama čitamo i prepričavamo priče. Čitali smo Crvenkapicu, Tri praščića, o mačku u čizmama, o djedu i repi, o zmaju Gordonu, Bartolomeu pustolovu, Oliviji i drugima zanimljivim likovima i kroz druženje puno toga naučili.

Slušanje je način na koji djeca uče govoriti, čitanje naglas ih usmjerava na povezivanje glasa i teksta, postupno povećava djetetovu pozornost, pomaže u razvijanju govornih sposobnosti, bogati djetetov rječnik, uvodi ga u svijet mašte i umjetnosti, unaprjeđuje njegove sposo­bnosti slušanja, pomaže u razvoju opa­žanja, promatranja, pozornosti, mišljenja i logičnog zaključivanja, dijete uči ustrojstvo teksta i priče.

Ozračje čitanja jest opušteno, ugodno i toplo, a roditelji su u blizini djece. Širokim izborom građe i aktivnosti, naša knjižnica pruža djeci i njihovim najbližima mogućnost pronalaženja prostora u kojem su dobrodošli. Zajedničko čitanje djetetu pruža osjećaj povezanosti i topline, a nadasve uživanja u priči.

Pričaonice su tematski vezane uz priču koju odaberemo unaprijed kako bismo djecu odmalena poticali na međusobnu komunikaciju, druženje s knjigom, knjižnicom te im razvijali maštu, kreativnost i likovne sposobnosti.  

Uvjet za sudjelovanje u Pričaonicama je članstvo djeteta u Gradskoj knjižnici Vodice. 

 

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  17.24%
 • 20 do 50 knjiga
  27.59%
 • 10 do 20 knjiga
  13.79%
 • 1 do 10 knjiga
  27.59%
 • ne čitam
  13.79%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook