Otvorena izložba Škrapa članova LU More

Devetu godinu zaredom Likovna udruga „More“ sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana voda skupnom tematskom izložbom članova udruge i djece polaznika likovnih radionica koja je otvorena večeras u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.

 

Ove godine za temu su odabrali škrape. Stoga tako glasi i naziv njihove izložbe. Škrape su nepravilna forma u prirodi, nastala djelovanjem vode, kiše i geoloških sila. Škrape mogu zadržavati vodu i reflektirati kao ogledalo svijet u kojem se nalaze (šume, stijene, oblake, ljude,…).

Bogatstvom likovnog izričaja i tehnika sudionici izložbe prikazali su svoje viđenje škrape i refleksije, kako stvarnog tako i imaginarnog svijeta. Tako među izloženim radovima imamo prilike vidjeti skulpture, štafelajno slikarstvo uljem i akrilom na platnu, fluid art te fotografije.

Na otvorenju izložbe Marija Ivanda kazala je kako ju raduje što njihove izložbe prate i dječji radovi kojima oni mogu pokazati naučene tehnike i vještine koje su savladali. Ove godine djeca su škrape izrađivala u tehnici kaširanja. „Unutar skulpture koja simbolizira stijenu udubljenim reljefom smo u foliji prikazali refleksiju“ – istakla je Marija, inače voditeljica dječjih radionica u Udruzi.

S obzirom da je naše mjesto po mnogo čemu povezano sa vodom, ovu izložbu su članovi i polaznici likovnih radionica LU „More“ poklonili svome gradu i svim mještanima. Otvorenje izložbe uveličala je i njihova članica Marijana Sladoljev koja je pročitala svoju pjesmu „More“. Izložba će trajati nešto kraće, svega četiri dana, jer u utorak u istom prostoru slijedi otvorenje izložbe fotografija žudija Gojke Skorić Pelajić i promocija spota klape „Bunari“. Dio je to manifestacije Deset dana Uskrsa u Vodicama i Dana kršćanske kulture. Početak je u 19 i 30 h.

Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba Otvorena izložba

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  8.33%
 • 20 do 50 knjiga
  50%
 • 10 do 20 knjiga
  16.67%
 • 1 do 10 knjiga
  25%
 • ne čitam
  0%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook