Započela sa radom Foto radionica

Kada smo nedavno objavili poziv mladima da se prijave na foto i video radionicu nismo očekivali da će se unutar dvadesetak sati javiti čak njih tridesetero. Već ta brojka bila je duplo veća od planirane pa smo već idući dan morali stopirati nove prijave.

Očito je da su Sanja Lydia Kulušić i Tomislav Dugandžić, voditelji ovih radionica, bili pravi magnet za mlade ljubitelje druženja sa foto aparatom i kamerom. I to ne samo onih iz vodičkog kraja, jer ima dosta prijavljenih i iz susjednih gradova, ponajviše iz Šibenika. Inače, Sanja i Tome su šibensko-vodička (dobitna)kombinacija, u poslu i u privatnom životu. Sanja je nagrađivana umjetnička fotografkinja, a Tome snimatelj i redatelj odličnih duhovitih kratkih filmova. Oboje su i divne pozitivne mlade osobe. U to se uvjere svi koji ih barem malo poznaju.

Na današnjem prvom susretu sa polaznicima radionice, koji je održan na živopisnom Odjelu za mlade vodičke knjižnice, Sanja i Tome ukratko su predstavili i sebe i svoj dosadašnji rad, a nakon toga izložili   predviđeni program rada koji će se prolaziti u narednih mjesec i pol dana. Osim susreta na Odjelu za mlade radionica će imati i svoj terenski dio. Organizirat će se odlasci u prirodu kako bi se u praksi demonstriralo fotografiranje u vanjskim uvjetima i što bolje pojasnilo korištenje prirodnog svjetla . Kojeg oboje, a posebice Sanja, preferiraju. Osim teoretskog dijela koji će sadržavati uvod u fotografiju, upoznavanje sa fotoaparatima i objektivima, prenošenje znanja o vrlo bitnom svjetlu i njegovom utjecaju na portrete i općenito, velika pozornost pridavat će se i praksi i razgovorima o radovima svakog pojedinog sudionika radionice. Sanjina i Tomina preporuka svima koji sudjeluju u radionici je i da se međusobno što više povežu jer je upravo druženje sa osobama koje su u istom ili sličnom „filmu“ dobar način da nauče nešto novo.

Što se tiče dijela radionice koji se odnosi na video, korištenje efekata i montažu, predviđeno je da se to odradi na jesen, a Tome će za sada kamerom pratiti rad foto radionice i na njenom kraju smontirati film koji će se prikazati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice. Tada će biti otvorena i izložba na kojoj će svi polaznici radionice predstaviti javnosti svoje najbolje fotografije.

Još jednom zahvaljujemo Sanji i Tomi što su odlučili svoje znanje podijeliti sa drugim mladim osobama. Njihova gesta je uistinu za svaku pohvalu. Ne sumnjamo u uspjeh ovih radionica i puno lijepih zajedničkih trenutaka svih mladih koje je na druženja u vodičkoj knjižnici (i izvan nje) dovela ljubav prema fotografiji i filmu.

Započela sa radom Foto radionica_1Započela sa radom Foto radionica_14Započela sa radom Foto radionica_10Započela sa radom Foto radionica_13Započela sa radom Foto radionica_11Započela sa radom Foto radionica_24Započela sa radom Foto radionica_18Započela sa radom Foto radionica_21Započela sa radom Foto radionica_2Započela sa radom Foto radionica_9Započela sa radom Foto radionica_25Započela sa radom Foto radionica_23Započela sa radom Foto radionica_28Započela sa radom Foto radionica_4Započela sa radom Foto radionica_5Započela sa radom Foto radionica_12Započela sa radom Foto radionica_19Započela sa radom Foto radionica_6Započela sa radom Foto radionica_26Započela sa radom Foto radionica_27Započela sa radom Foto radionica_8Započela sa radom Foto radionica_29

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  8.33%
 • 20 do 50 knjiga
  50%
 • 10 do 20 knjiga
  16.67%
 • 1 do 10 knjiga
  25%
 • ne čitam
  0%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook