Dođite svi na biciklijadu ovu subotu!

Ispis

Nadamo se da ste se odmorili od nedjeljne biciklijade jer smo vam mi pripremili novu koja će se održati u subotu, 21. travnja 2018. godine. Ovu rekreativnu trku nazvali smo "Mala brnistra". U pomoć oko organizacije pozvali smo BBK Orlov krug, Ivana iz obrta Karika, a sve u ime kampanje „I ja želim čitati".

Biciklijada se održava povodom Dana hrvatske knjige (22.4.) i Svjetskog dana knjige koji se obilježava manifestacijom Noć knjige (23.4.). Naime, želja nam je ovom biciklijadom informirati, educirati, a prije svega senzibilizirati javnost o problemima i potrebama djece s teškoćama čitanja i disleksijom te upozoriti na važnost pravilnog razvoja govora za djetetov život te ulogu koju redovito čitanje od najranije dobi ima u razvoju govorno-jezičnih sposobnosti.
Pozivamo svu djecu i roditelje (kao i bake, tete, djedove, stričeve i susjede). Start utrke je u 14 sati ispred Gradske knjižnice Vodice, a vozit ćemo se Obalom Matice hrvatske, Obalom Juričev Ive Cota, Ulicom Ante Poljička, Ulicom Pamuković Kamila, preko Trga kneza Branimira, Ulicom Ive Čaće, Šetalištem Miše Sladoljeva (plaža Punta), natrag na Obalu Vladimira Nazora do cilja ispred Gradske knjižnice Vodice. Uz samu biciklijadu održat će se i dječji poligon i natjecanje te edukacija sigurnosti bicikliranja u prometu.
Vidimo se!