Trešnjevački umjetnik Ico uprizorio "Šutljive pjevače"

Idućih nekoliko dana Vodice će preplaviti stotine bajkera iz cijele Hrvatske, a bit će i onih koji će stići iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine,…

Dvadeseti puta okupit će se ljubitelji vožnje na dva kotača u našem mjestu na poziv domaćina iz Moto kluba „Okit“. Družit će se ponajviše u njihovom klubu u vodičkom polju, a imat ćemo prilike vidjeti ih u defileu kroz Vodice. Ugođaj koji stvore bajkeri vozeći polagano u koloni, u kojoj bude gotovo tisuću limenih ljepotana, nikog ne ostavlja ravnodušnim.

I Gradska knjižnica Vodice dala je svoj doprinos obilježavanju 20 godina od prvog moto susreta ugostivši zagrebačkog umjetnika Branimira Vardaja – Icu, stanovnika Trešnjevačke republike, kako bi to kazao Zvonko Špišić, koji je u multimedijalnoj dvorani priredio likovno uprizorenje nazvano „Šutljivi pjevači“. Gospodina Icu, osebujnu pojavu na hrvatskoj umjetničkoj sceni, izuzetno nadahnuto predstavila je Sanja Radin-Mačukat. Ovog umjetnika sa Vodicama i „okitašima“ veže prijateljstvo koje traje od samog osnutka vodičkog moto kluba. Iako odnedavno zbog zdravstvenih razloga ne vozi motor, teško da ćete ga vidjeti bez prsluka kojeg nose članovi (pa i oni „potampelavajući“) Moto kluba „Okit“ iz Vodica. Jednom „okitaš“ – zauvijek „okitaš“. U svom umjetničkom djelovanju najviše se izražava izrađujući razne predmete od kože. Jedini u Hrvatskoj to radi na tradicionalan način.

Njegovo likovno uprizorenje ostavlja snažan dojam na gledatelje. Stalak za note sa praznim crtovljem i zbor sastavljen od dvanaest šutljivih pjevača, pjevača koji su uprizoreni kroz dvanaest maski izrađenih od kože, navode vas da u tišini promišljate o životu. Sa šutljivim pjevačima gospon Ico pojavljivao se u više hrvatskih gradova, a uprizorio ih je i u inozemstvu. Maske će u konačnici pokloniti jednoj galeriji u Belgiji koja mu je u nešto težoj životnoj situaciji pružila mirnu luku i utočište.

O povezanosti trešnjevačkog umjetnika Branimira Vardaja – Ice i Vodica govore i činjenice da je za članove moto kluba izradio kožne prsluke, a za Vodičke žudije uniformu (štit, kacigu, prsluk,…) koja, kako je to kazao Tomislav Mateša, svima upada u oči i ostavlja bez daha.

Šutljive pjevače, likovno uprizorenje u režiji predivnog čovjeka i istinskog umjetnika Ice možete pogledati u Gradskoj knjižnici Vodice do subote.

 

Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio Trešnjevčanin Ico uprizorio

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  11.11%
 • 20 do 50 knjiga
  55.56%
 • 10 do 20 knjiga
  22.22%
 • 1 do 10 knjiga
  11.11%
 • ne čitam
  0%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook