Otvorena izložba "Sjena Života"

Dugogodišnja suradnja mađarske Likovne kolonije „Charlotta lavanda“, koja ljeti djeluje u Šepurini na otoku Prviću, i Gradske knjižnice Vodice, rezultirala je sinoć otvorenom izložbom.

 

 

 

Nazvana je „Sjena života“, a spoj je slika sa šepurinskim motivima i maštovito oslikanim maramama koje, ovješene o strop, dominiraju u prostoriji multimedijalne dvorane. Mentorica mladim Mađarima iz Budimpešte koji su oslikavali te marame je Andrea Melegh, a pod mentorstvom Attile Gora mladi zaljubljenici u Prvić pokušali su na platnu iskazati svoje osjećaje prema tom predivnom otoku, slikajući brodove, stare kuće i more koje ga okružuje. Inače, u radu ovogodišnje kolonije sudjelovala je i jedna desetogodišnja djevojčica. Duše i inicijatorice ovih slikarskih druženja su sestre Alexandra i Roberta Faltis koja je sinoć rekla ponešto o radu kolonije i samoj izložbi. U tome joj je pomogla i Sanja Radin-Mačukat, ravnateljica vodičke knjižnice. Svojim dolaskom otvorenje izložbe uveličao je i mađarski konzul u Splitu gospodin Bela Gardoš koji je u svom obraćanju iskazao divljenje prema prirodnim i kulturnim ljepotama našeg kraja i radost zbog povoda ovog okupljanja. Ravnateljici knjižnice uručio je vrijednu knjigu, a sa sobom je donio i bocu kvalitetnog mađarskog vina. Zauzvrat, Sanja Radin-Mačukat darovala mu je bocu vodičke travarice i minijaturni kameni bunar. Gospodin Bela Gardoš iskazao je veliko oduševljenje i degustirajući smokve koje su donijeli Nedjeljka Fržop i Tonči Juričev-Grgin.

Izložba će biti otvorena do 18. kolovoza.

Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe Otvorenje izložbe

 

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  11.11%
 • 20 do 50 knjiga
  55.56%
 • 10 do 20 knjiga
  22.22%
 • 1 do 10 knjiga
  11.11%
 • ne čitam
  0%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook