Animacija demokracije 2018. u četvrtak i petak

Petu godinu zaredom u Gradskoj knjižnici Vodice organiziramo predavanja i radionice u sklopu projekta Animacija demokracije kroz koji obrađujemo različite suvremene glazbene stilove i njihov utjecaj na oblikovanje stavova pojedinih subkulturnih skupina, a u konačnici i društva u cjelini.

Osim glazbe i sociološkog pogleda na nju i pokrete i subkulturne skupine koje je iznjedrila, bavili smo se i nogometom, odnosno navijačkim skupinama i njihovo mjesto u društvu. Uz financijsku potporu Šibensko-kninske županije, a u suradnji s Gimnazijom Antuna Vrančića i Ekonomskom školom Šibenik organizirali smo učenička predavanja, raznolike radionice, projekcije filmova, a u goste pozivali poznavatelje glazbe i sociologe. Cilj nam je pokazati kako smo svi našim ne/djelovanjem odgovorni za stanje u društvu u kojem živimo i kako se na različite načine i malim koracima ono može mijenjati. Ove godine Animacija ima podnaslov: kako mijenjamo svijet 2018.? U dvodnevnogm programu imat ćemo predstavljanje biografije odličnog hrvatskog benda „Elementala“ i razgovor sa autorom knjige, mladim šibenskim novinarom Markom Podrugom, zatim predavanje gimnazijalki Sare Koljnrekaj i Marije Vuletić o popularnoj pjevačici Beyonce, Helene Kvržić o Grandsonu, i naposljetku profesora Benjamina Perasovića o navijačima koji ne prihvaćaju komercijalizaciju i neoliberalizciju nogometa i pretvaranje klubova za koje navijaju u tvrtke ili globalne korporacije.

1. dan -13.12.2018. u 18 sati

PROMOCIJA biografije benda Elemental: „Sve, samo ne romantika" i razgovor s autorom, šibenskim novinarom Markom Podrugom

2. dan -14.12.2018.

u 16 sati

PREDAVANJE učenica Gimnazije Antuna Vrančića:

Sara Koljnrekaj i Marija Vuletić: Beyoncé-žena koja je pojam FEMINIZAM približila širokim masama

Helena Kvržić: Grandson i njegov društven doprinos

u 16 i 45 sati

RADIONICA analize angažiranih pjesama i spotova

u 18 sati

PREDAVANJE dr.sc. Benjamina Perasovića: Against Modern Football: između Ultras subkulture i društvenog pokreta

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook