Završna izložba mladih kreativaca

Završetkom školske godine Likovna udruga „More“ privodi kraju i svoje kreativne radionice za djecu i odrasle, pa tako, eto već desetu godinu na velikoj završnoj izložbi predstavlja sve ono što se tijekom godine marljivo radilo, uz svečanu podjelu diploma, a u suradnji s Gradskom knjižnicom Vodice i pod pokroviteljstvom Grada Vodica. 


Prisutne u multimedijalnoj dvorani pozdravila je Sanja Radin-Mačukat, ravnateljica vodičke knjižnice, a o radionicama i izložbi govorile su Manuela Srdarev, predsjednica LU „More“, i Marija Ivanda, voditeljica radionica koje pohađaju djeca mlađih dobnih skupina. 
Njihove radionice osim djece iz Vodica pohađaju i djeca iz okolnih mjesta i gradova: Čiste Velike, Srime, Zatona, Tribunja, Pirovca, Murtera, Tisnoga i Šibenika.
Radionice nude kvalitetan program rada kroz koji tematski prate godišnje cikluse, obilježavaju važnije datume i zbivanja u našem Gradu. Djeca uče i primjenjuju velik broj različitih likovnih tehnika i likovnog materijala, stječu dobre radne navike, uče se postupnosti u radu i strpljenju, razvijaju finu motoriku ruku, razvijaju kreativnost i divergentan način razmišljanja, usvajaju estetske vrijednosti hrvatske kulturne baštine, uče se vrednovanju i samovrednovanju, te prihvaćanju različitosti. 
Na ovogodišnjoj izložbi djeca niže dobne skupine, od vrtića do četvrtog razreda, koje vodi Marija Ivanda, predstavljaju se s mnoštvom lijepih radova inspiriranih motivima raznovrsnih životinja obrađenih u različitim tehnikama: mozaika, grataža, crteža crnim flomasterom i indijanskih ogrilica. Drugi dio čine interesantni portreti za koje su sami po izradi izradili reljefne okvire/podloge, zatim su tu i fragilni mobili u glinamolu i žici, te reljefno izrađene korice knjige po literarnom predlošku.
Posebnost ove izložbe predstavljaju paneli sa obrisima – trajnim tragovima ruku deset generacija djece koja su se izmjenjivala na radionicama, a koje se po prvi puta izlažu izvan radnog prostora Udruge.
Starija dobna skupina djece, ona od petog do osmog razreda, predstavljaju se crtežima i slikama na platnu. Pokazuju zavidnu sposobnost promišljanja likovne kompozicije i izvedbe.


Ova godina je oproštajna za osmašicu Klaru Rameša, izrazito talentiranu i svestranu polaznicu radionica, nježne i vješte ruke, koja je podjednako izvrsna na svim područjima likovnog izražavanja.
Izložbom se predstavlja i rad Line Berišić, njen crtež stolice u olovci pokazuje kako se djeca pripremaju za upise u srednje i visoke umjetničke škole. Tu su i radovi dviju srednjoškolki, Ive Roca koja se predstavlja u mediju fotografije, i Katarine Tambače koja je u akrilu naslikala mali triptih. Obje su dio najmlađe skupine članova Udruge. 
Otvorenje izložbe mladih umjetnika uveličao je sviranjem klavira svestrani vodički glazbenik Ante Marić na čiju adresu idu sve moguće pohvale i zahvale.
Likovna udruga „More“ uskoro puni 25 godina postojanja. U jesen ove godine obilježit će se ta godišnjica, a ponajveći dio prigodnog programa bit će posvećen osnivaču Udruge, sjajnom umjetniku i prije svega velikom čovjeku, nedavno preminulom Vladimiru Mihokoviću – Mihi. I njegovom zaslugom vodička likovna scena ne mora brinuti za budućnost. Naprotiv, dojam je da diše „punim plućima“. Dokaz tome je i ova izložba dječjih radova koju možete razgledati do 10. srpnja. Već dva dana poslije, u vodičkoj knjižnici bit će otvorena izložba polaznika likovnih radionica Mađarske likovne kolonije koja već godinama ljeti djeluje u Prvić Luci. Ovom prigodom najavljujemo i izložbu „New Art by Roko“ vodičkog slikara Roka Ivande, koja će biti otvorena 4. srpnja u 21.30 h na trgu ispod kampanela.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook