Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare

Kad na istom mistu zapivaju murterske „Mele“ i vodiški „Bunari“, onda je to, kako bi rekli Boris i Oliver, prava fešta (od uhu ugodnog zvuka). A okupio ih je večeras njihov prijatelj Vedranko Šikić Balara, murterski i kurnatarski umjetnik, koji se u vodičkoj knjižnici predstavio sa 65 crteža nastalih u nepunih godinu dana. Kroz njih i izložbu nazvanu „Sićan se…“ Vedranko je prikazao svoj i život murterskog čovika, od onih najranijih dana i djetinjstva do doba odrastanja i sazrijevanja.

Goste okupljene u multimedijalnoj dvorani pozdravila je Sanja Radin-Mačukat, ravnateljica Gradske knjižnice Vodice, a zajedno sa konzervatoricom-restauratoricom Jelenom Ćurić i predstavila autora izložbe, i kao nesvakidašnje talentiranog i svestranog umjetnika, ali i kao dušu od čovika.

„Mele“ i „Bunari“ unili su u svoje večerašnje pivanje puno srca i duše, svaka interpretacija bila im je za „omiške“ nagrade. I svojim pivanjem, ali i izrečenim ričima iskazali su zahvalnost meštru i maestru Vedranku što im pomaže da budu bolji. I kako reče jedan od njih: „baš nas je oplemenija“. Zajednička izvedbe pisme „Mi volimo more“ dirnula je sve prisutne. A Vedranka su došli podržati i njegovi brojni vodički kolege slikari i umjetnici, među ostalima i Boško Fržop, Franjo Romić, Igor Lokas, Krešimir Radas, Iva Skočić Prlinčević, Grgo Udovičić, Nikola Mihić pl. Martinelo, Tonči Juričev-Grgin, Nina Repac i Šime Strikoman, koji je na otvorenje hitao nakon snimanja još jedne svoje Milenijske fotografije. Otvorenje izložbe nisu propustili ni Mateja Bašić, direktorica Turističke zajednice općine Murter – Kornati, vodički župnik don Franjo Glasnović, svjetski poznati pijanist i glazbeni terapeut Josip Meixner, kao i brojni drugi autorovi prijatelji i štovatelji njegova djela.

U katalogu za ovu izložbu Vedranko je za sebe kazao da je pjevač, gitarist, dramaturg, redatelj, scenograf, voditelj zbora, dirigent, voditelj klape, kantautor, kompozitor, pučki pivač, jedriličar, trkač, zidar, klesar, zaljubljenik u tradiciju, čuvar baštine, težak, Murterin i Kurnatar…i ovom prilikom grafičar. A grafike ovog renesansnog umjetnika zbilja su „prvoligaške“.

Crteži Vedranka Šikića Balare, bit će izloženi u vodičkoj knjižnici naredna tri tjedna.

Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_1Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_10Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_13Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_6Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_2Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_7Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_11Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_18Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_4Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_21Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_26Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_3Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_28Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_22Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_8Otvorena izložba Sićan se... Vedranka Šikića Balare_27

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook