Predavanje o virusima i antibioticima

Povodom nedavnog Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima večeras su u Gradskoj knjižnici Vodice održana predavanja o virusima kao najčešćim uzročnicima infekcija dišnog sustava i odgovornoj upotrebi antibiotika u djece predškolske dobi .

Predavanja je inicirala Marina Juričev-Martinčev, zdravstvena voditeljica vodičkog Dječjeg vrtića „Tamaris“, a održale su ih mr.sc. Edita Sušić, dr.med i voditeljica Odjela kliničke mikrobiologije Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, i njena kolegica Ivana Bego, dr.med. i odjelna liječnica.
Ako bismo nešto iz zanimljivih i prije svega poučnih predavanja htjeli posebno istaknuti, onda bi to bila preporuka da se antibiotici, a i lijekovi općenito, ne uzimaju u situacijama kad to nije potrebno jer često njihova konzumacija učini više štete nego koristi. Doktorice Sušić i Bego navele su Švedsku i posebice Nizozemsku kao pozitivne primjere zemalja u kojima je svijest o pravilnoj i odgovornoj upotrebi lijekova na izuzetno visokom nivou. Ovakvim susretima nastoji se i naše građane, pogotovo mlađe osobe, što više o tome educirati. Upravo to dobar je razlog da se edukativna predavanja ponavljaju što je moguće češće.

Predavanje o virusima i antibioticima_5Predavanje o virusima i antibioticima_7Predavanje o virusima i antibioticima_1Predavanje o virusima i antibioticima_4Predavanje o virusima i antibioticima_8Predavanje o virusima i antibioticima_2Predavanje o virusima i antibioticima_3

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook