Okrugli stol Centra za socijalnu inkluziju Šibenik

Jutros je u Gradskoj knjižnici Vodice održan Okrugli stol pod nazivom „Krugovi podrške uključivanju osoba s invaliditetom u život zajednice“.

O uključenosti osoba s invaliditetom u zajednicu pričala je Romana Skočić, voditeljica programa i projekata Centra za socijalnu inkluziju Šibenik. Iz njenog predavanja vidljivo je da postoji još niz načina i mogućnosti kako bi kvaliteta života djece, mladih a i starijih osoba koje imaju određene poteškoće, bila bolja, a to su primjerima svoje djece potvrdile i dvije majke koje su se uključile u raspravu i iz „prve ruke“ pričale o problemima sa kojima se svakodnevno susreću. Ipak, postoje i pozitivne priče. Skupu su prisustvovale i dvije djevojke iz Šibenika koje imaju stalno zaposlenje, jedna u „Azimutu“, a druga u Inkluzijinom uredu. Obje su nam o tome sa radošću pričale.

Osim djelatnica i korisnika Inkluzije na Okruglom stolu sudjelovali su i predstavnici partnera u njihovim projektima, a to su Sanja Radin-Mačukat, ravnateljica vodičke knjižnice, Marijana Biluš, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa u Vodicama, Luka Lipić, predstavnik Grada Vodica i Goran Mačukat, predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Pozivu na skup rado se odazvala i Marija Alfirev, nekadašnja voditeljica Centra za socijalnu inkluziju Šibenik.

Okrugli stol Centra za socijalnu inkluziju Šibenik_8Okrugli stol Centra za socijalnu inkluziju Šibenik_10Okrugli stol Centra za socijalnu inkluziju Šibenik_2Okrugli stol Centra za socijalnu inkluziju Šibenik_11Okrugli stol Centra za socijalnu inkluziju Šibenik_12Okrugli stol Centra za socijalnu inkluziju Šibenik_5Okrugli stol Centra za socijalnu inkluziju Šibenik_7Okrugli stol Centra za socijalnu inkluziju Šibenik_6

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook