Korisnički vodič

„Poslanje Gradske knjižnice Vodice temelji se na nastojanju osnivača i djelatnika da se na potrebe i zahtjeve građana Grada Vodica odgovori odabranim, stručno utemeljenim uslugama kojima se potiče čitanje i uporaba knjižničnih usluga, pridonosi nepristranoj obaviještenosti, obrazovanju i bogaćenju kulturnoga života svakog pojedinca i zajednice u cjelini." Ovo poslanje nemoguće je u potpunosti ostvariti bez suradnje sa svima Vama.

Stoga pozivamo sve roditelje, djecu, mlade, umjetnike, udruge, kulturne i druge ustanove, profesorice, učitelje s idejom za projekt, događaj, radionicu ili neki drugi događaj, koji bi se trebao održati upravo u knjižnici – iznesite nam svoj prijedlog i mi ćemo dati sve od sebe da dobre ideje zajedno realiziramo.

Prijedlozi mogu biti ideje koje je potrebno razraditi, ali i gotove radionice, predavanja projekti za koje je potrebno dostaviti podatke: sadržaj i tema programa, plan/scenarij događanja, kratke bilješke o sudionicima izvedbe programa/izvođačima programa, ciljanu skupinu kojoj je program namijenjen i sl. Na temelju iznesenog prijedloga, a uz kriterije kvalitete i primjerenosti osoblje Knjižnice  će odlučiti o prihvaćanju događanja.

Sa svojim prijedlozima možete doći osobno u knjižnicu ili poslati elektroničku poštu na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Obveze Knjižnice i partnera u organizaciji događanja

Knjižnica će rado biti suorganizator različitih događanja za koja će osigurati potreban prostor i tehniku, a po potrebi plakate i pozivnice koje i distribuira po prostorima za oglašavanje na javnim površinama (ako plakat ili pozivnicu izrađuje partner, obavezan je staviti logo Knjižnice te prije objave u javnosti dati pozivnicu i/ili plakat  na autorizaciju Knjižnici) te ukoliko je potrebno i postoje sredstva zakusku. Knjižnica također obavještava javnost o događanju preko svojih mrežnih stranica, Facebook profila, adresara elektroničke pošte Knjižnice, portala Infovodice.

Predstavnik Knjižnice dočekuje goste i publiku, fotografira, a prema potrebi i dogovoru daje izjavu medijima, otvara, moderira i/ili zaključuje kulturno događanje. Nakon događanja djelatnik Knjižnice napisat će izvještaj o događanju za mrežnu stranicu Knjižnice, Facebook profil.

Kod izložbi, suorganizatori opremaju izložbe eksponate te ih po skidanju izložbe pravovremeno preuzimaju. Knjižnica nema prostorne ni sigurnosne uvjete za čuvanje građe. Kod postavljanja izložbe Knjižnica može osigurati okvire (B2 veličine), a nisu dopuštene nikakve intervencije koje oštećuju zidove i prostor, poput lijepljenja sadržaja na zidove.

Za sva događanja koja nisu organizirana u suradnji s Knjižnicom, organizatori plaćaju Multimedijalnu dvoranu prema Cjeniku.

Veselimo se suradnji jer ona je temelj uspjeha!

Kroz planiranje svog djelovanja vodimo se željama i potrebama svojih korisnika, nekad uspješnije, a nekad manje uspješno. Kako bi više bilo ovog uspješnog - dobro bi nam došla Vaša pomoć i podrška!

Najizravnije i najviše pomoći ćete nam kroz članstvo u Knjižnici i redovito korištenje građe i usluga. A zašto se učlaniti?

Možda je najjednostavniji način iskazivanja podrške Vaša povezanost s našim facebook - profilom, kroz praćenje i dijeljenje naših aktivnosti. Osim najbolje promidžbe, na ovaj način vidimo i što Vam se sviđa i tako možemo procijeniti krećemo li se u dobrom smjeru.

Jako cijenimo razvoj društveno odgovornog ponašanja i često uključujemo volontere u naše programe (neki od programa i izravno ovise o dobroj volji volontera). Volontirati možete i Vi, kroz program koji ste sami osmislili ili se priključiti u neki od postojećih (Škola šaha, besplatne poduke,...).

Suradnja na projektima i aktivnostima kroz partnerstvo nama je iznimno drag način podrške jer znači priliv ideja i osvježenje u obliku novih lica, razmišljanja, znanja i iskustava koji mogu samo obogatiti naše djelovanje. Dakle, ako imate ideju i smatrate nas dobrim partnerima za njenu realizaciju, javite nam se.

Za kraj, podržati nas možete i kroz sponzorstvo (primjerice, nagrada za djecu koja sudjeluju u projektima) ili donaciju. Donirani novac pomoći će nam u nabavi građe ili opreme, ili pak za provođenje aktivnosti ili projekata. Upravo su donacije, dobivene preko raznih natječaja, omogućile (ili barem pripomogle) provođenje većine naših projekata. Donacije možete uplatiti (anonimno ili uz javno isticanje) na broj žiro računa u OTP banci: HR28 2407 0001 1005 3691 1.

Kontaktirati nas možete putem adrese e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., pozivom na broj: 022/442-095 ili osobnim dolaskom u knjižnicu.

Slobodno nam se obratite sa svim pitanjima i dvojbama o našem poslovanju, posudbi, građi, događanjima, projektima i slično. Potrudit ćemo se znati ili pronaći odgovore na sva Vaša pitanja!

Možete nas nazvati na broj 022/442-095 ili na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook