Obavijesti

U ponedjeljak 19. rujna u Gradskoj knjižnici Vodice bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom "Vodice u objektivu ratnih reportera".

Na izložbi koja će biti postavljena u multimedijalnoj dvorani, a koja je dio zajedničkog vodičko-šibenskog obilježavanja 25. godišnjice ratnih  događanja iz  rujna 1991. godine, pedesetak svojih fotografija izložit će novinar Stanko Ferić te fotoreporteri Radovan Goger, Vilson Polić i Dario Perković.

Svi su dobrodošli na otvorenje koje će početi u 19 sati i 30 minuta.

U sklopu obilježavanja 25. godišnjice ratnih rujanskih događanja iz 1991. godine večeras je u Gradskoj knjižnici Vodice predstavljen roman „Zlonjiva" kojeg je na osnovi zapisa svog oca Marka priredio bard hrvatske književnosti Josip Palada.

Roman je to o povijesti i životu jednog dalmatinskog i hrvatskog čovjeka i povijesti njegove obitelji, a ujedno i povijest čitavog jednog naroda, pa čak i povijesti cijelog svijeta.

O romanu su, osim gospodina Palade, čiji je roman „Miris majke" preveden čak i na pismo slijepih, govorili Aleksandra Bilić Petričević, tajnica trogirskog ogranka „Matice Hrvatske", urednik knjige Ivan Pažanin, član HAZU-a za dijasporu Fabijan Lovrić i naša sumještanka Vlasta Petrač, prijateljica obitelji Palada koja je najzaslužnija za ovu književnu večer u vodičkoj knjižnici.

Inače, u knjizi se spominju i Vodičani koji su sa gospodinom Paladom dijelili sudbinu u dalekoj Argentini (muški članovi obitelji Španja i Dunat). Vjerujemo da će i taj podatak dodatno zainteresirati vodičke ljubitelje dobrog štiva da se uhvate u „koštac" sa ovim romanom ispisanim na gotovo 600 stranica.

Obilježavanje godišnjice rujanskih događanja u Gradskoj knjižnici nastavlja se u ponedjeljak 19. rujna u 19 sati i 30 minuta kada će biti otvorenje izložbe fotografija pod nazivom „Vodice u objektivu ratnih reportera" (Stanka Ferića, Radovana Gogera, Vilsona Polića i Darija Perkovića).

 

Zlonjiva slike_2Zlonjiva slike_11Zlonjiva slike_5Zlonjiva slike_3Zlonjiva slike_4Zlonjiva slike_6Zlonjiva slike_7Zlonjiva slike_9Zlonjiva slike_12Zlonjiva slike_10Zlonjiva slike_8Zlonjiva slike_13Zlonjiva slike_1

U povodu obilježavanja „Rujanskog rata" Gradska knjižnica Vodice  upriličit će predstavljanje povijesnog i autobiografskog romana "Zlonjiva" autora Marka Palade.

Knjigu će predstaviti autorov sin, hrvatski književnik i urednik Josip Palada, profesorica Vlasta Petrač, pjesnik i član HAZU-a u dijaspori Fabijan Lovrić te u ime nakladnika predstavnik trogirskog ogranka Matice Hrvatske. 

Roman prikazuje socijalnu situaciju u prvoj polovini 20.stoljeća, egzodus Dalmatinaca, s posebnim osvrtom na zatvor u Zlarinu i odlazak u daleku Ameriku.

Predstavljanje će se održati u multimedijalnoj dvorani 14. rujna u 19 sati i 30 minuta.

Poštovani korisnici, ove godine smo svoju zbirku društvenih igara obogatili i sa dvije šahovske garniture.

Želja nam je popularizirati ovu igru, vrlo važnu za intelektualni razvoj, pogotovo mladih osoba.

Potrebni su nam volonteri koji su spremni (jednom tjedno na radionicama s djecom i mladima) podijeliti svoje šahovsko znanje.

Pozivamo sve igrače šaha koji su spremni volonterski održavati radionice igranja šaha da se prijave osobnim dolaskom u knjižnicu, telefonskim pozivom na broj 022/442-095 ili na adresu elektroničke pošte - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sa svojih nepunih šesnaest godina Nina Repac priredila nam je večer za pamćenje.

U Gradskoj knjižnici Vodice predstavila  se sa petnaest slika na kojima su motivi iz njenog hrvatskog „zavičaja" (inače, Nina živi u njemačkom Ober – Brechenu).

Predivnu večer otvorenja svoje izložbe „začinila" je i izvođenjem dviju šansona, Arsenovom „Djevojkom iz moga kraja" (time je obilježila i prvu godišnjicu njegove smrti) i Brelovim „Amsterdamom.

Više o otvorenju izložbe i mladoj umjetnici Nini saznajte iz intervjua kojeg je sa njom napravila Renata Bastić za portal Info Vodice.

Izložba će trajati do 25. kolovoza.

 

foto: Zoran Markoč i GKV

 

nina - otvorenje_16nina - otvorenje_2nina - otvorenje_23nina - otvorenje_22nina - otvorenje_4nina - otvorenje_24nina - otvorenje_5nina - otvorenje_21nina - otvorenje_18nina - otvorenje_6nina - otvorenje_19nina - otvorenje_20nina - otvorenje_17nina - otvorenje_27nina - otvorenje_25nina - otvorenje_33nina - otvorenje_30nina - otvorenje_31nina - otvorenje_32nina - otvorenje_7nina - otvorenje_35nina - otvorenje_29nina - otvorenje_34nina - otvorenje_8

Stigli smo i do četvrte ovoljetne izložbe u našoj multimedijalnoj dvorani.

U srijedu 17. kolovoza svoje prve radove izložit će nam mlada (nepunih 16 godina) hrvatsko-njemačka slikarica Nina Repac.

Inače, Nina je Gospićanka po ocu, a Vodičanka po majci (Ivas). Živi u njemačkom Ober – Breschenu (pored Limburga). Ljeti, dok je u Vodicama, pronađe dovoljno vremena za slikanje, a u srijedu ćemo se uvjeriti i da joj sviranje gitare i pjevanje nije strano.

Početak ove slikarsko-glazbene večeri je u 20 sati i 30 minuta.

Svi ste pozvani!

 

Nina - najava_2

Svim našim sugrađankama i sugrađanima upućujemo iskrene čestitke povodom obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja.

Ovim povodom, u petak, 5. kolovoza 2016., Gradska knjižnica Vodice bit će zatvorena.

Večeras su u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice ljubitelji vrhunske umjetnosti došli na svoje.

Nakon dugih šesnaest godina u rodnim Vodicama svoje slike izložio je Mile Lakoš, poznatiji po nadimku Pico.

Osim uživanja u kvaliteti trideset izloženih slika , posjetitelji su imali zadovoljstvo odslušati i kraći koncert i uvjeriti se kako je gospodin Lakoš istinski virtuoz i u sviranju gitare.

Izložba nazvana „Poetična vizija stvarnosti" može se pogledati do 16. kolovoza (u terminima kada je knjižnica otvorena), a sve koji žele saznati nešto više o ovom zanimljivom umjetniku pozivamo da pročitaju intervju koji je sa njim napravila Renata Bastić za portal Info Vodice.

 

foto: Zoran Markoč i Gradska knjižnica Vodice

 

Izložba Pico_2Izložba Pico_3Izložba Pico_5Izložba Pico_18Izložba Pico_4Izložba Pico_19Izložba Pico_20Izložba Pico_11Izložba Pico_17Izložba Pico_26Izložba Pico_21Izložba Pico_23Izložba Pico_22Izložba Pico_7Izložba Pico_31Izložba Pico_30Izložba Pico_29Izložba Pico_8Izložba Pico_9Izložba Pico_27Izložba Pico_28Izložba Pico_12Izložba Pico_32Izložba Pico_1Izložba Pico_16

 

 

Nakon punih16 godina Vodičani i njihovi gosti imat će prigodu uvjeriti se u veličinu slikarskog opusa svestranog vodičkog umjetnika Mile Lakoša - Picova. Gospodin Lakoš predstavit će nam se izložbom 28 slika okupljenih pod nazivom "Poetična vizija stvarnosti". Gospodin Lakoš, inače vrsni glazbenik, otvorenje će uveličati kraćim gitarističkim koncertom.

Otvorenje izložbe je u srijedu 3. kolovoza u 20 sati i 30 minuta, a moći ćete ju pogledati do 16. kolovoza. Vidimo se!

Predivno je bilo na otvorenju izložbe slika mladog Vodičanina (jučer je napunio 24 godine) Ivana Šunjića.

Poznata obitelj zdravstvenih djelatnika (mama Vesna, tata Petar i stric Ivica) podarila nam je talentiranog mladog portretistu.

Nekoć ponajbolji učenik, danas odlični student prava, Ivan pronalazi u svom životu dovoljno vremena i za druženje sa slikarskim platnom.

O njegovim radovima, uglavnom portretima, pohvalno su se izrazili i vodički likovni umjetnici koji su prisustvovali otvorenju večerašnje izložbe (Lakoš, Mihić, Fržop, Mateša,...). Izložba nazvana „Moji prvi portreti" bit će otvorena do 2. kolovoza, a pozivamo Vas da intervju sa mladim slikarom Šunjićem pročitate sutra na portalu Info Vodice. Sa Ivanom je razgovarala nova suradnica Info Vodica Renata Bastić (novinarka Televizije Šibenik).

Zahvaljujemo Zoranu Markoču na ustupljenim fotografijama.

 

Otvorena izložba Ivana Šunjića_38Otvorena izložba Ivana Šunjića_41Otvorena izložba Ivana Šunjića_5Otvorena izložba Ivana Šunjića_2Otvorena izložba Ivana Šunjića_3Otvorena izložba Ivana Šunjića_39Otvorena izložba Ivana Šunjića_43Otvorena izložba Ivana Šunjića_44Otvorena izložba Ivana Šunjića_12Otvorena izložba Ivana Šunjića_1Otvorena izložba Ivana Šunjića_15Otvorena izložba Ivana Šunjića_13Otvorena izložba Ivana Šunjića_17Otvorena izložba Ivana Šunjića_18Otvorena izložba Ivana Šunjića_20Otvorena izložba Ivana Šunjića_21Otvorena izložba Ivana Šunjića_22Otvorena izložba Ivana Šunjića_23Otvorena izložba Ivana Šunjića_24Otvorena izložba Ivana Šunjića_25Otvorena izložba Ivana Šunjića_27Otvorena izložba Ivana Šunjića_28Otvorena izložba Ivana Šunjića_29Otvorena izložba Ivana Šunjića_31Otvorena izložba Ivana Šunjića_32Otvorena izložba Ivana Šunjića_33Otvorena izložba Ivana Šunjića_34Otvorena izložba Ivana Šunjića_36Otvorena izložba Ivana Šunjića_37Otvorena izložba Ivana Šunjića_14Otvorena izložba Ivana Šunjića_45Otvorena izložba Ivana Šunjića_46Otvorena izložba Ivana Šunjića_47Otvorena izložba Ivana Šunjića_50Otvorena izložba Ivana Šunjića_51Otvorena izložba Ivana Šunjića_52Otvorena izložba Ivana Šunjića_53Otvorena izložba Ivana Šunjića_54Otvorena izložba Ivana Šunjića_55Otvorena izložba Ivana Šunjića_56Otvorena izložba Ivana Šunjića_57Otvorena izložba Ivana Šunjića_58Otvorena izložba Ivana Šunjića_59Otvorena izložba Ivana Šunjića_6Otvorena izložba Ivana Šunjića_61Otvorena izložba Ivana Šunjića_62Otvorena izložba Ivana Šunjića_63Otvorena izložba Ivana Šunjića_64

Kako bismo Vas upoznali s Ivanom Šunjićem, studentom prava koji će u petak 22. srpnja svoje slike izložiti u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice zamolili smo ga da nam se ukratko predstavi. Donosimo Vam dio onog što nam je rekao o sebi:

- U nižim razredima osnovne škole išao sam na satove slikanja kod prof. Manuele Srdarev. To nije bilo preozbiljno učenje tehnika već smo zajedno slobodno radili slike velikih formata u raznim tehnikama ili izrađivali skulpture od gline.

- Za vrijeme srednje škole nisam se bavio crtanjem. Samo u rijetkim trenucima. Išao sam u gimnaziju Antuna Vrančića u Šibeniku. Uspješno sam sudjelovao na državnim natjecanjima iz nekoliko predmeta.

- Čim upisujem Pravni faks u Zagrebu upisjem i tečaj crtanja na Pučkom otvorenom učilištu kod umjetnice Frane Grbić. Grupa od nas petero već pet godina pohađa njen tečaj. Najdugovječnija smo grupa, dok su ostale grupe početničke ili s jednom do dvije godine staža.

- Počeli smo od olovke, vrlo brzo smo prešli na ugljen, tuš, bijelu olovku i pastele. Najviše crtamo pastelama, pošto su pastele tehnika između crtanja i slikanja. Dugo već planiramo prijeći na uljane boje, ali muče nas prostor i neki troškovi pri kupnji uljanih boja. No, još uvijek uživamo slikati pastelama koje imaju velike izražajne mogućnosti i ne zahtijevaju puno logističke pripreme. Uz to, mnogi naši uzori iz klasičnog slikarstva, čije smo reprodukcije radili, slikali su pastelama ili smo mi pastelama imitirali njihove tehnike slikanja uljem, što s pastelama nije problem.

- Na početku učimo neke osnovne tehinke crtanja, radimo razne vježbice crtanja, skice, zapravo učimo same osnove s olovkom i ugljenom. Kasnije radimo reprodukcije slika iz povijesti slikarstva, velikih slikara od renesanse do početka 20 stoljeća. Promatramo stilove i kompoziciju slika, i svaki od nas pet na svoj način imitira ili interpretira u svojim radovima te predloške iz povijesti slikarstva. Zadnjih godina predlošci su nam i razne,najčešće modne fotogarfije ,gdje sami dakle biramo svoj stil i kompoziciju.

- Crtamo i žive modele, što je teže, no princip je isti. Žive modele smo radili u olovci ili ugljenu (jer su brže tehnike), vrlo malo u pastelama, pa neke uzbudljivje radove i nemam za pokazati. Uz to nemamo ni puno volontera koji bi dva sata nepomičnom sjedili :). Nadam se da će, kad budem bolji, biti i više takvih radova.

- Crtamo najviše portrete, oni nam najviše leže i uvijek nađemo ljiepe predloške klasičnih djela koje reproduciramo. Pokušavamo biti malo raznolikiji zadnje vrijeme pa radimo i mrtvu prirodu koju sami slažemo u učionici, a predlošci su nam i klasična djela. Jedan semestar smo crtali skoro samo preparirane životinje koje nam je donosio kolega s veterine :).

- Izvan crtanja, nas petero postali smo dobri prijatelji, planiramo nastaviti crtati i šestu godinu. Možda i konačno početi slikati uljem :).

 

Eto, nadamo se da Vas je Ivan zaintrigirao crticam iz svog života i da ćete nam se pridružiti na sutrašnjem otvorenju njegove izložbe "Moji prvi portreti". Početak je u 20 sati i 30 minuta, a svi ste dobrodošli!

 

o ivanu_3o ivanu_4o ivanu_1

Mladi Vodičanin Ivan Šunjić, zagrebački student prava, odnedavno se bavi i slikarstvom.

Prošle godine je, u predasima od učenja, u Zagrebu pohađao tečaj slikanja.

U petak 22. srpnja u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice presdtavit će nam se sa izložbom nazvanom "Moji prvi portreti".

Početak otvorenja izložbe je u 20 sati i 30 minuta.

Svi su dobrodošli!  

Još jednom smo se uvjerili koliko su svom rodnom mjestu privrženi Vodičani (i njihovi potomci) koji žive negdje drugdje.

Danas je Gradsku knjižnicu Vodice posjetila Marija Ivas, Vodičanka koja živi u Zagrebu (unuka nekadašnjeg vodičkog matičara Tonija Ivasa), i knjižničarki Martini Tabuli predala svoj diplomski rad pod nazivom „Geološke značajke krških priobalnih izvora, bunara i vrulja na primjeru grada Vodica". Rad, koji je plod dugotrajnog istraživačkog rada, posebice na terenu po vodičkim poljima, prepun je zanimljivosti o vodi koja se nalazi posvuda na vodičkom području, koja je odredila i kulturni identitet našeg grada i po kojoj je dobio ime.

Ovaj vrijedni rad dobit će zasluženo mjesto u Zavičajnoj zbirci Gradske knjižnice Vodice. Zahvaljujemo našoj vrijednoj vodičkoj Zagrepčanki Mariji na tome što nam ga je ustupila.

Inače, dogovoreno je i predavanje u našoj multimedijalnoj dvorani na istu temu koje će Marija održati najesen.

O točnom terminu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti putem naše internetske stranice i portala Info Vodice.

 

marija ivas_2marija ivas_3marija ivas_1marija ivas_4marija ivas_5

Predivan uvod imalo je otvorenje izložbe slika sudionika mađarske likovne kolonije „Jadran Lučev" u vodičkoj gradskoj knjižnici.

Sve posjetitelje izložbe nazvane „Luka" po mjestu Luka na otoku Prviću u kojeg su naši susjedi iz Mađarske beskrajno zaljubljeni, pred ulazom u zgradu knjižnice dočekali su autori, mahom mladi, i izveli nezaboravni vizualno-glazbeni performans, koristeći pri tome kamenčiće koje je more izbacilo na prvićku obalu.

Na putu do multimedijalne dvorane u kojoj je smješten veći dio slika, prolazilo se pored meduza i riba, školjki i rakova koje su izradile spretne ruke mladih Mađara.

Otvorenju izložbe prisustvovale su dr. Anna Erszebet Szlanyinka, mađarska konzulica u Splitu, i Branka Juričev-Martinčev, vodička gradonačelnica.Obje su u svojim pozdravnim govorima istaknule višestruku vrijednost ovakvih događaja, u ovom slučaju kulturnu i turističku. Među ostalim, dr. Szlanyinka kazala je i kako joj događaji poput otvaranja ove izložbe i druženje sa sunarodnjacima u ovakvim, ne baš svakidašnjim situacijama, čine njezin posao prelijepim.

Spomenimo i ovom prigodom sestre Faltis, Robertu i Alexandru, koje su najzaslužnije za višegodišnje dolaske mađarskih zaljubljenika u likovnu umjetnost na otok Prvić, njihovu savršenu oazu i nepresušnu inspiraciju, i odličnu suradnju sa Gradskom knjižnicom Vodice i njenom ravnateljicom Sanjom Radin-Mačukat.

Izložba "Luka"  bit će otvorena do 21. srpnja.

Potom će uslijediti izložbe Ivana Šunjića (22. srpnja), Mile Lakoša (2. kolovoza) i Nine Repac (16. kolovoza).

Stanovnike otoka Prvića i sve zaljubljenike ovog bisera vodičkog arhipelaga pozivamo na otvorenje još jedne izložbe slika koje će naši prijatelji iz Mađarske održati sutra navečer u „svojoj" Prvić Luci.

 

Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_8Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_9Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_10Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_11Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_6Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_13Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_12Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_14Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_21Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_17Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_19Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_20Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_18Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_15Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_22Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_24Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_27Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_23Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_25Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_28Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_29Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_31Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_28Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_32Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_33Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_34Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_35Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_36Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_38Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_41Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_37Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_1Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_2Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_4Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_5Otvorena izložba lika sudionika mađarske likovne kolonije_7

FantaSTikon, prva i jedina konvencija na temu fantastike, znanstvene fantastike i društvenih igara u Splitu i široj okolici, organizirana je prošle godine na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Već prvo izdanje pokazalo je da postoji veliki interes za ovakvom vrstom događanja – unatoč velikim vrućinama i skromnim sredstvima za promociju, prvi je Fantastikon trodnevnim programom privukao preko 300 posjetitelja. Jezgra od 10 organizatora i 15 volontera osigurala je da bogati program, u kojem je sudjelovalo preko 80 predavača, voditelja turnira i atraktivnih radionica te izlagača, teče prema rasporedu i da sudionike održava zainteresiranima tokom cjelodnevnog programa. Posebno ističemo činjenicu da je gotovo polovinu festivalskog programa činio program lokalnih autora, čime je promovirana lokalna scena pred publikom koju su, između ostaloga, privukla jaka imena kao što su Aleksandar Žiljak, braća Popović iz studija Lemonade3D, Iva Hasperger, Boro Pavlović i Ivan Perić.
Drugo izdanje FantaSTikona održat će se na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje od 22. do 24. srpnja 2016. godine. I Drugi FantaSTikon nastavlja naglasak na lokalne autore, ali stavlja i dodatni naglasak na strip. Naši počasni gosti ove godine su:
­ Goran Sudžuka (poznati hrvatski crtač stripa za Marvel i DC Comics),
­ Daria Keršić (nova mlada hrvatska autorica na polju fantastike, obajvila prvi dio trilogije u izdanju Algoritma),
­ Ivan Perić (splitski scenarist i redatelj, predstavlja svoj autorski uradak "Sirene i krikovi", dugometražni futuristički film snimljen iz jednog kadra u Splitu)
Poseban gost ove godine bit će Boro Pavlović (splitski crtač stripa, poznat po međunarodnom hit-stripu "El Niño").

Od ostalih gostiju izdvajamo Aleksandra Žiljka (najpoznatiji hrvatski SF autor, počasni gost na Eurocon-u 2017. u Dortmundu), Lemonade3D (nagrađivani splitski studio za računalnu grafiku), Ivicu Puljka (istaknuti splitski sveučilišni profesor), Zdeslava Benzona (splitski liječnik specijalist i kolumnist u SF časopisu Sirius B) i Sonju Gašperov (splitska crtačica stripa poznata po stripu "Vučine").

Već nekoliko ljeta traje suradnja Gradske knjižnice Vodice i mađarske likovne kolonije "Jadran Lučev" koja rezultira izložbama postavljenima u našoj multimedijalnoj dvorani.

Otvorenje ovogodišnje izložbe nazvane  "Luka" održati će se 13. srpnja u 20 sati i 30 minuta, a na njoj će nam se sa svojim radovima predstaviti dvadesetero mladih umjetnika iz susjedne Mađarske koji su i ovog ljeta inspiraciju potražili u prekrasnom ambijentu otoka Prvića.

Hrvatska elektroprivreda danas je objavila popis dobitnika donacija prema rezultatima javnog natječaja Svjetlo na zajedničkom putu 2016. Od pristiglih 1.237 valjanih prijava, Hrvatska elektroprivreda d.d. je za sufinanciranje izabrala projekte i

programe 360 udruga, ustanova i organizacija civilnog društva.

S osobitim zadovoljstvom objavljujemo da je ponovno prepoznata vrijednost našeg projekta "Brnistra: rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji" te je i on među odabranim projektima.

Večeras je u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice održano predstavljanje rada vodičke kulturno – glazbene udruge „Longplejka".

O djelovanju udruge pričali su nam Ante Friganović i Ante Strikoman (mlađi). Upoznali su nas sa svime što su organizirali proteklih godina, problemima na koje nailaze, pogotovo one financijske prirode, i najavili idući „Kozara Jam Fest" koji će se održati sredinom srpnja ove godine.

Na večerašnjem druženju dosta prostora  zauzeo je i razgovor o volontiranju u našem mjestu. Iz vodstva "Longplejke" poručuju mladima, a na osnovi vlastitog iskustva, da volontiranje nije samo odricanje već pruža puno pozitivnog  iskustva i zadovoljstva, pa stoga pozivaju sve zainteresirane da se uključe u rad udruge i pripomognu da ovogodišnji festival bude još bolji od prijašnjih.

 

Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada Predstavljanje rada

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook