Obavijesti

Poštovani korisnici,

od utorka 21. lipnja do 1. rujna 2016. godine Gradska knjižnica Vodice radit će po ljetnom radnom vremenu:

ponedjeljak, srijeda, petak: 14,00 – 20,00
utorak, četvrtak: 8,00 – 14,00
subota: 8,00 – 12,00

Lijep pozdrav i ugodno ljeto!

U petak, 24. lipnja 2016. godine, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice djelovanje svoje udruge predstavit će nam članovi Kulturno-glazbene udruge „Longplejka" iz Vodica.

Osim toga, najavit će i događanja kroz naredno ljeto, a za ljubitelje „vinila" organizirano je i druženje uz longplejke.

Događaj počinje u 17 sati.

 

 

O svom "druženju" sa bunjama večeras su nas u Gradskoj knjižnici Vodice upoznali umirovljeni arhitekt Boško Fržop i dr.sc. Jadran Kale, šibenski muzealac i profesor na Odsjeku za etnologiju Filozofskog fakulteta u Zadru.

Gospodin Fržop predstavio nam je svoje 24 predivne fotografije bunja vodičkog kraja, a prof. Kale pripovijedao o bunjama, kažunima i suhozidnoj gradnji na hrvatskoj obali Jadrana. 

Naravno da je naglasak njegova izlaganja bio na ovdašnjim bunjama, posebno Rašinoj i Čačinoj.

Izložba Boška Fržopa bit će otvorena do 20. lipnja. 

 

Izložba Boška Fržopa_2Izložba Boška Fržopa_14Izložba Boška Fržopa_4Izložba Boška Fržopa_6Izložba Boška Fržopa_13Izložba Boška Fržopa_5Izložba Boška Fržopa_8Izložba Boška Fržopa_10Izložba Boška Fržopa_19Izložba Boška Fržopa_16Izložba Boška Fržopa_3Izložba Boška Fržopa_22Izložba Boška Fržopa_9Izložba Boška Fržopa_21Izložba Boška Fržopa_18Izložba Boška Fržopa_17Izložba Boška Fržopa_25Izložba Boška Fržopa_26Izložba Boška Fržopa_24Izložba Boška Fržopa_23Izložba Boška Fržopa_20Izložba Boška Fržopa_15Izložba Boška Fržopa_1

Iznimno nam je zadovoljstvo najaviti izložbu fotografija bunja vodičkog kraja autora Boška Fržopa.

Gospodin Fržop umirovljeni je arhitekt, a njegovo druženje sa fotoaparatom traje dulje od šest desetljeća. 

Dugogodišnji je član Foto kluba Šibenik. Nedavno je imao zapažene izložbe u Samoboru i Šibeniku gdje je izložio fotografije koje su nastale u Skopju nakon razornog potresa 1963. godine (gospodin Fržop je u to vrijeme sa kolegama iz šibenske "Izgradnje" sudjelovao u obnovi Skopja). Uskoro će istu izložbu imati i u glavnom makedonskom gradu.

Osim otvorenja izložbe fotografija bunja našeg sumještanina, sa jednako velikim zadovoljstvom najavljujemo i predavanje na istu temu dr. sc. Jadrana Kale, istaknutog stručnjaka kad je riječ o suhozidnoj gradnji u hrvatskom priobalju i na otocima. Inače, dr. Kale zaposlenik je Muzeja grada Šibenika i profesor na Odjelu za etnologiju Filozofskog fakulteta u Zadru.

Otvorenje izložbe Boška Fržopa i predavanje dr. sc. Jadrana Kale bit će u srijedu 01. lipnja u 19 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.

Antonija Škugor nova je doktorica znanosti umjetničkog područja dizajna vizualnih komunikacija.

Antonija Škugor (rođena 1983.) živi i radi između Berlina i Hangzhou, Vodica, Šibenika i Zagreba.
Studirala je dizajn vizualnih komunikacija, a nakon studija radila je za razne tvrtke na projektima komunikacijskog dizajna i online usluga.
Upravo je danas obranila svoj doktorski rad u klasi prof.dr.sc. He Jianpinga u Kini na Akademiji likovnih umjetnosti u Hangzhou s naglaskom na „iskustvo dizajna u praksi" te stekla naziv doktorice znanosti umjetničkog područja, polje dizajna grana dizajn vizualnih komunikacija.

Dr.sc. Antonija Škugor stvara identitete, web stranice, aplikacije, razvija dizajnerske alate, knjige i druge proizvode. Njen znanstveni interes su ilustracije, grafički dizajn i tipografija, kroz koje razvija kontekst jezične svijesti kao i svijesti okoliša u kojem jezik poprima transformacije kroz ilustracije i grafički dizajn. Znanstveno je istraživala procese dizajna, kao i procese čitanja i razumijevanja kroz prizmu fleksibilnosti i prilagodbe jezične materije u grafičkom dizajnu i ilustraciji.
Vrijedi istaknuti kako je naša mlada sugrađanka, disertaciju obranila na kineskom jeziku.

Gradska knjižnica Vodice u koju je dr.sc. Škugor dolazila za vrijeme svog odrastanja, školovanja i studiranja ponosna je na njen uspjeh i doprinos svjetskoj znanstvenoj zajednici.
Dr.sc. Antoniji Škugor čestitamo na velikom uspjehu!

 

Jutros je u Gradskoj knjižnici Vodice održan susret predškolaca Dječjeg vrtića „Tamaris" i vodičkih vatrogasaca koji su im održali zanimljivo predavanje o tome kako nastaje požar i kao postupati u slučaju kad do njega dođe.

Djeci su svoja znanja prenijeli Zdenko Juričev, dozapovjednik JVP Vodice, Branimir Ergić, Mario Jozić i Marko Španja, zapovjednik DVD Vodice.

Na kraju su djeca oduševljeno isprobavala uniformu i vatrogasne kacige.

 

Druženje predškolaca i vatrogasaca_1Druženje predškolaca i vatrogasaca_10Druženje predškolaca i vatrogasaca_5Druženje predškolaca i vatrogasaca_2Druženje predškolaca i vatrogasaca_9Druženje predškolaca i vatrogasaca_8Druženje predškolaca i vatrogasaca_7Druženje predškolaca i vatrogasaca_6Druženje predškolaca i vatrogasaca_20Druženje predškolaca i vatrogasaca_11Druženje predškolaca i vatrogasaca_12Druženje predškolaca i vatrogasaca_14Druženje predškolaca i vatrogasaca_15Druženje predškolaca i vatrogasaca_16Druženje predškolaca i vatrogasaca_17Druženje predškolaca i vatrogasaca_18Druženje predškolaca i vatrogasaca_19Druženje predškolaca i vatrogasaca_21Druženje predškolaca i vatrogasaca_22Druženje predškolaca i vatrogasaca_3Druženje predškolaca i vatrogasaca_4Druženje predškolaca i vatrogasaca_23Druženje predškolaca i vatrogasaca_24Druženje predškolaca i vatrogasaca_25

Grad Vodice i braniteljske Udruge proistekle iz Domovinskog rata organiziraju premijeru dokumentarnog filma Sve je bio dobar san (Le Frenchie de Vukowar) redatelja Branka Ištvančića.

Priča o Jean-Michelu Nicolieru, dostojna antičke tragedije, ispripovijedana je filmskim jezikom dokumentarca iz vizure njegove majke koja još traži posmrtne ostatke tijela svojega sina.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac "Sve je bio dobar san" proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala..

Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se svog sina i njegove mladosti i pokušava otkriti razloge zbog kojih je otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište. Sa svojim drugim sinom Paulom odlazi u Vukovar u potragu za istinom o posljednjim danima života njezina sina kojeg su tzv. JNA i srpske paravojne jedinice izvukle iz hangara na Ovčari i pogubile. Film koji na posve drugačiji način progovara o Domovinskom ratu.

U filmu se pojavljuje očevidac mučenja Dragutin Berghofer - Beli, pukovnik Ivan Grujić koji forenzički analizira posmrtne ostatke nepoznatih osoba ubijenih za vrijeme Domovinskoga rata, Josip Račić koji je s Jean-Michelom ležao u razorenoj vukovarskoj bolnici, doktorica Vesna Bosanac i drugi.

Film je rađen u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik, i Udruge Artizana iz Zagreba.

Priča o mladom Francuzu pretočena je 2012. godine i u roman naslovljen "Jean ili miris smrti", koji je utemeljen na dugogodišnjoj osobnoj istrazi Nevenke Nekić i Antuna Ivankovića protkan iskazima sa suđenja u Beogradu, pismima Jeanove majke i isječcima iz francuskog tiska. Knjiga je izdana u nakladi Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika.

Projekcija 90-minutnog filma "Sve je bio dobar san" bit će u petak 20.05. u Kulturnom centru Vodice s početokm u 20 sati, a prisustvovat će joj i ekipa samog dokumentarca, redatelj Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković.

Roman "Jean ili miris smrti" možete posuditi u Gradskoj knjižnici Vodice.

http://goo.gl/3lN7yq

Već godinama traje prijateljstvo Vodičana iz generacije 1957/58 sa njihovim vršnjacima iz Bola na Braču. 

Iznimno nam je zadovoljstvo što smo danas u Gradskoj knjižnici Vodice ugostili i jedne i druge (devetero Boljana).

Osim kratkog druženja uz čašicu „domaćeg" pića i obaveznu Cocinu „pismu" o najdražem „Hajduku", gosti iz Bola saznali su iz izlaganja Sanje Radin – Mačukat, ravnateljice naše knjižnice, ponešto o Gradskoj knjižnici Vodice i njenim najvažnijim aktivnostima.

Spomenimo da su, među ostalima, naši dragi gosti bili i legendarni bolski umjetnik Ivica Jakšić Čokrić – Puko (koji je ugodno proćakulao sa našim Pekom) i ravnateljica bolske knjižnice „Hrvatska čitaonica" Jadranka Nejašmić koja je ovom prilikom svojoj vodičkoj kolegici uručila dva poklona, knjigu „Apokalipsa u Zmajevoj špilji" i DVD sa dokumentarnim filmom „Zmajevo selo" autora Šime Strikomana, inače začetnika ideje o generacijskom povezivanju Vodičana i Boljana.

Nakon posjete Gradskoj knjižnici Vodice sudionici ovog događaja uputili su se na otok Prvić gdje će posjetiti muzej „Fausta Vrančića".

Više o svemu možete pogledati na portalu „Info Vodice" (pohvale sveprisutnom Petru Grgurevu!).

 

Generacija 57/58_5Generacija 57/58_6Generacija 57/58_7Generacija 57/58_10Generacija 57/58_9Generacija 57/58_11Generacija 57/58_12Generacija 57/58_13Generacija 57/58_18Generacija 57/58_14Generacija 57/58_17Generacija 57/58_1Generacija 57/58_2Generacija 57/58_19Generacija 57/58_3Generacija 57/58_4

Gradska knjižnica Vodice ove godine otvara Odjel za mlade.

Kako bi odjel zaživio nužna je i što veća uključenost mladih osoba u kreiranju njegovih usluga.

Stoga smo odlučili pozvati sve Vas, buduće korisnike tog odjela, da:

a) predložite ime odjela

b) osmislite projekt ili aktivnosti za koje smatrate da bi ih takav odjel trebao provoditi i u kojima bi i Vi sami voljeli sudjelovati.

Predloženi projekti/aktivnosti mogu obuhvaćati radionice, susrete, predavanja, tribine, debate i razne druge aktivnosti kojima će se obrađivati Vama zanimljive teme (filozofija, ekologija, književnost, umjetnost, matematika, fotografija, društveni tabui, školovanje, hobiji,...).

Razrada ideje projekta trebala bi obuhvaćati:

• kratak opis predloženog projekta ili aktivnosti,
• populaciju mladih kojima je projekt namijenjen,
• predviđeno trajanje (i učestalost),
• svrhu i ciljeve,
• osobe koje će biti zadužene za provođenje (zaposlenici knjižnice, mladi, volonteri iz drugih područja...),
• eventualnu suradnju s drugim udrugama/ustanovama/pojedincima.

Svoje ideje možete poslati u Microsoft Word formatu na (ne više od) dvije kartice teksta na adresu elektroničke pošte knjižnice (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) do 15. srpnja 2016. godine.Tri najoriginalnije ideje bit će nagrađene.

Nadamo se da ćemo uz Vašu pomoć uspjeti u nakani da Odjel za mlade Gradske knjižnice Vodice u potpunosti zaživi i postane kutak kojeg ćete s radošću posjećivati.

Unaprijed zahvaljujemo na svim prijedlozima i savjetima!

Na jutrošnjem sastanku Hrvatskog knjižničnog vijeća Šibensko-kninske županije Gradska knjižnica Vodice jednoglasno je predložena kao županijski kandidat za priznanje „Knjižnica godine".

Izuzetno smo ponosni što su naše aktivnosti prepoznate i od strane kolega iz knjižničarske struke i što je naša ustanova kandidat za najbolju hrvatsku knjižnicu u protekloj godini.

Nakon održane dodjele nagrada za kreativni natječaj „Moj grad", radovi su izloženi u Gradskoj knjižnici Vodice. 

Podsjetimo, hotel Punta ove godine slavi 47 godina postojanja te je tim povodom objavio kreativno - likovni natječaj pod nazivom „Moj Grad" za svu djecu iz vrtića, učenike Osnovne škole Vodice i sve građane Vodica.

Na natječaj je pristiglo 96 radova, a žiri je iz svake kategorije odabrao 5 najkreativnijih.

Izložba će biti otvorena do kraja svibnja, a možete je pogledati svakim radnim danom od 8 do 19 i subotom od 8 do 12 sati.

 

Izložba radova natječaja Izložba radova natječaja Izložba radova natječaja Izložba radova natječaja Izložba radova natječaja

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Vodice naša sumještanka Miroslava Sladoljev održala predavanje o pametnom gospodarenju otpadom.

U svom predavanju posebnu pažnju posvetila je „0 waste" koncepciji koja i kod nas i u svijetu dobiva sve više zagovornika, a prisutnima je pričala i o mogućnostima smanjivanja biootpada kompostiranjem, kako onim kućnim (spomenimo da je u susjednom Pirovcu tamošnje komunalno poduzeće svim zainteresiranima podijelilo kompostere za kućnu uporabu) tako i onima u kućnom vrtu ili u polju.

Nakon odličnog predavanja gospođe Sladoljev vrlo kvalitetno i argumentirano razgovaralo se o sinoćnjoj, ali i nekim drugim ekološkim temama. U diskusiji su od prisutnih posebno sudjelovali Marjanka Fržop, Marija Lambaša i Ivica Dunat – Loba koji smatra, a sa čime su se svi složili, da je vrlo važno o svemu educirati djecu već u vrtićkoj dobi jer je to najbolji način da ekološka osviještenost zaživi.

Djelatnici Gradske knjižnice Vodice (pogotovo Martina, „ovisnica" o ekološkim temama) i nadalje će organizirati ovakve susrete sa ciljem da bar malo doprinesu očuvanju našeg okoliša, a nastojat će u cijelu priču uključiti i stručnjake i predstavnike vodičkog komunalnog poduzeća „Leć".

Zahvaljujemo gospođi Sladoljev na sinoćnjem predavanju., Vjerujemo da će naša suradnja na ovom projektu potrajati.

 

Održano predavanje o kompostiranju_2Održano predavanje o kompostiranju_1Održano predavanje o kompostiranju_3Održano predavanje o kompostiranju_1

KLASA: 112-01/16-01/06
UR. BROJ: 2182/04-8-2-1-01-16-1
Vodice, 03. svibnja 2016. godine.
Na temelju članka 59. Zakona o radu (NN 93/14), članka 25. i članka 34. Zakona o knjižnicama („Narodne novine broj 105/97, 5/98, 104/00, 69/09), Pravilnika o izmjenama pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci ( „Narodne novine" broj 28/11, 16/14 i 60/14 Ispravak), Pravilnika o radu Gradske knjižnice Vodice (289/13 od 16.12.2013.), Odluka o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu ((KLASA: 012-04/15-01/01, Ur.broj: 2182/04-8-2-01-15-1 od 15.01.2015. i KLASA: 012-04/15-01/02, Ur.broj: 2182/04-8-2-01-15-1 od 17.07.2015.),Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Gradske knjižnice Vodice, dodatak A (broj 5/2013 od 13.01.2013.),Odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada GKV (broj 290/2013 od 06.12.2013), članka 16. Statuta Gradske knjižnice Vodice (KLASA: 012-03/15-01/01, Ur.broj: 2182/04-8-2-01-15-1 od 24.09.2015.) i Programa za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Gradskoj knjižnice Vodice za 2016. godinu (KLASA: 112-01/16-01/02, Ur.broj: 2182/04-8-2-1-01-16-1) donesenog 28.01.2016. godine, ravnateljica dana 03. 05. 2016. godine objavljuje:

JAVNI POZIV
za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa
za radno mjesto diplomirani knjižničar

U okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa", primaju se polaznici Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, u trajanju od 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Gradsku knjižnicu Vodice:
1 polaznik – VSS

Kandidati trebaju ispunjavati sljedeće uvjete:

• VSS – studij knjižničarstva, završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti sa najmanje 60 ETCS bodova iz temeljnih predmeta knjižničarstva, odnosno studij knjižničarstva s kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.
• poznavanje engleskog jezika
• poznavanje rada na računalu

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti nezaposlene osobe prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje duže od 30 dana, koje bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog radnog staža u mirovinskom osiguranju nemaju više od jedne godine staža u zvanju za koje su se obrazovale, odnosno evidentiranog staža ostvarenog po toj osnovi kod tuzemnog ili inozemnog nositelja obveznog mirovinskog osiguranja, a koje osim što ispunjavaju uvjet tražene stručne spreme, pripadaju ciljanoj skupini za primjenu mjera aktivne politike zapošljavanja „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa" putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Uz prijavu je potrebno priložiti sljedeće dokumente:

• životopis
• preslika osobne iskaznice
• preslika dokaza o hrvatskom državljanstvu
• preslika dokaza o stečenoj stručnoj spremi (diploma)
• dokaz o nedostatku radnog iskustva u zvanju za koje se osoba obrazovala (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje)
• Uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (dokaz o prijavi u evidenciju nezaposlenih)
• Uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od 30 dana)

Prije donošenja odluke o odabiru, kandidati će biti pozvani na razgovor (intervju) radi utvrđivanja njihovih posebnih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te dosadašnjih rezultata rada. Gradska knjižnica Vodice može provesti i neki oblik provjere znanja i sposobnosti, o čemu će kandidati biti pravodobno obaviješteni.

Gradska knjižnica Vodice nije dužna izvršiti odabir, a može donijeti i odluku o poništenju Poziva, odnosno pojedinih radnih mjesta.

Kandidati koji budu odabrani, bit će predloženi Zavodu za zapošljavanje, nakon čega će se sklopiti ugovori o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa s onim kandidatima čije uključenje u program „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa" odobri Zavod. Odabrani kandidat dužan je prije sklapanja ugovora dostaviti na uvid originalne dokumente.

Po obavljenom stručnom osposobljavanju, osobe stječu pravo polaganja stručnog ispita za knjižnično osoblje, sukladno važećim propisima Zakona o knjižnicama („Narodne novine broj 105/97, 5/98, 104/00, 69/09) i Pravilnika i izmjenama pravilnika o uvjetima i načinu sjecanja stručnih znanja u knjižničarskoj struci ( „Narodne novine" broj 28/11, 16/14 i 60/14 Ispravak), a troškove polaganja snosi Gradska knjižnica Vodice (za prvo polaganje).

Polaznici osposobljavanja nisu u radnom odnosu i Gradska knjižnica Vodice nije obvezna zaposliti polaznike nakon završenog osposobljavanja i položenog stručnog ispita.

Javnom pozivu imaju pravo pod jednakim uvjetima pristupiti oba spola.

Prijave po ovom Pozivu podnose se u roku od osam dana od dana njegove objave na adresu: Gradska knjižnica Vodice, Obala Vladimira Nazora 4, 22211 Vodice, s naznakom „Stručno osposobljavanje za rad".

Nepravovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Ovaj Poziv objavljuje se na web stranici i oglasnoj ploči Gradske knjižnice Vodice i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ravnateljica:
Sanja Radin Mačukat, mag. bibl.

KLASA: 112-01/16-01/05
UR. BROJ: 2182/04-8-2-1-01-16-1
Vodice, 03. svibnja 2016. godine.
Na temelju članka 59. Zakona o radu (NN 93/14), članka 25. i članka 34. Zakona o knjižnicama („Narodne novine broj 105/97, 5/98, 104/00, 69/09), Pravilnika o izmjenama pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci ( „Narodne novine" broj 28/11, 16/14 i 60/14 Ispravak), Pravilnika o radu Gradske knjižnice Vodice (289/13 od 16.12.2013.), Odluka o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu ((KLASA: 012-04/15-01/01, Ur.broj: 2182/04-8-2-01-15-1 od 15.01.2015. i KLASA: 012-04/15-01/02, Ur.broj: 2182/04-8-2-01-15-1 od 17.07.2015.),Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Gradske knjižnice Vodice, dodatak A (broj 5/2013 od 13.01.2013.),Odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada GKV (broj 290/2013 od 06.12.2013), članka 16. Statuta Gradske knjižnice Vodice (KLASA: 012-03/15-01/01, Ur.broj: 2182/04-8-2-01-15-1 od 24.09.2015.) i Programa za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Gradskoj knjižnice Vodice za 2016. godinu (KLASA: 112-01/16-01/02, Ur.broj: 2182/04-8-2-1-01-16-1) donesenog 28.01.2016. godine, ravnateljica dana 03.05. 2016. godine objavljuje:

JAVNI POZIV
za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa
za radno mjesto knjižničar

U okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa", primaju se polaznici Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, u trajanju od 12 mjeseci s punim radnim vremenom u Gradsku knjižnicu Vodice:

1 polaznik – VŠS

Kandidati trebaju ispunjavati sljedeće uvjete:

• VŠS – završen preddiplomski sveučilišni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti s najmanje 30 ECTS bodova iz temeljnih predmeta knjižničarstva,
• poznavanje engleskog jezika
• poznavanje rada na računalu

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti nezaposlene osobe prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje duže od 30 dana, koje bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog radnog staža u mirovinskom osiguranju nemaju više od jedne godine staža u zvanju za koje su se obrazovale, odnosno evidentiranog staža ostvarenog po toj osnovi kod tuzemnog ili inozemnog nositelja obveznog mirovinskog osiguranja, a koje osim što ispunjavaju uvjet tražene stručne spreme, pripadaju ciljanoj skupini za primjenu mjera aktivne politike zapošljavanja „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa" putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Uz prijavu je potrebno priložiti sljedeće dokumente:

• životopis
• preslika osobne iskaznice
• preslika dokaza o hrvatskom državljanstvu
• preslika dokaza o stečenoj stručnoj spremi (svjedodžba, diploma)
• dokaz o nedostatku radnog iskustva u zvanju za koje se osoba obrazovala (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje)
• Uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (dokaz o prijavi u evidenciju nezaposlenih)
• Uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 30 dana)

Prije donošenja odluke o odabiru, kandidati će biti pozvani na razgovor (intervju) radi utvrđivanja njihovih posebnih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te dosadašnjih rezultata rada. Gradska knjižnica Vodice može provesti i neki oblik provjere znanja i sposobnosti, o čemu će kandidati biti pravodobno obaviješteni.

Gradska knjižnica Vodice nije dužna izvršiti odabir, a može donijeti i odluku o poništenju Poziva, odnosno pojedinih radnih mjesta.

Kandidati koji budu odabrani, bit će predloženi Zavodu za zapošljavanje, nakon čega će se sklopiti ugovori o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa s onim kandidatima čije uključenje u program „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa" odobri Zavod. Odabrani kandidat dužan je prije sklapanja ugovora dostaviti na uvid originalne dokumente.

Po obavljenom stručnom osposobljavanju, osobe stječu pravo polaganja stručnog ispita za knjižnično osoblje, sukladno važećim propisima Zakona o knjižnicama („Narodne novine broj 105/97, 5/98, 104/00, 69/09) i Pravilnika i izmjenama pravilnika o uvjetima i načinu sjecanja stručnih znanja u knjižničarskoj struci ( „Narodne novine" broj 28/11, 16/14 i 60/14 Ispravak), a troškove polaganja snosi Gradska knjižnica Vodice (za prvo polaganje).

Polaznici osposobljavanja nisu u radnom odnosu i Gradska knjižnica Vodice nije obvezna zaposliti polaznike nakon završenog osposobljavanja i položenog stručnog ispita.

Javnom pozivu imaju pravo pod jednakim uvjetima pristupiti oba spola.

Prijave po ovom Pozivu podnose se u roku od osam dana od dana njegove objave na adresu: Gradska knjižnica Vodice, Obala Vladimira Nazora 4, 22211 Vodice, s naznakom „Stručno osposobljavanje za rad".

Nepravovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Ovaj Poziv objavljuje se na web stranici i oglasnoj ploči Gradske knjižnice Vodice i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ravnateljica:
Sanja Radin-Mačukat, mag.bibl.

Dragi naši, pozivamo Vas na predavanje o pametnom gospodarenju otpadom koje nam je pripremila naša korisnica Miroslava Sladoljev u želji da promislimo o tome kako svakodnevno brinemo o okolišu kroz otpad koji stvaramo.

Prezentacija će se posebno dodirnuti "0 waste" koncepcije, a naglasit će mogućnosti smanjenja biootpada kompostiranjem.

Predavanje će se održati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice u četvrtak, 5. svibnja u 19 sati.

Veselimo se Vašem dolasku i doprinosu razradi teme kroz razmjenu iskustava.

 Na današnjoj pričaonici razgovarali smo o prirodi i kampiranju. Djeca su sa zanimanjem poslušala priču "Findus na kampiranju" autora Svena Nordquista, te su nakon toga nacrtali mačka Findusa, šator i prirodu.

Ovo je bila zadnja pričaonica u ovom ciklusu. Vidimo se na jesen!

 

Na kampiranju - pričaonica_3Na kampiranju - pričaonica_4Na kampiranju - pričaonica_6Na kampiranju - pričaonica_5Na kampiranju - pričaonica_7Na kampiranju - pričaonica_8Na kampiranju - pričaonica_9Na kampiranju - pričaonica_1Na kampiranju - pričaonica_10

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook