Obavijesti

U petak, 8. studenog 2013. u goste nam dolazi naša sugrađanka Ana Bilić Udovičić, autorica dječjih knjiga, diplomirana novinarka i članica Društva književnika za djecu i mlade. Ana se od malena bavi pisanjem, a do sada je objavila tri knjige: Tajna bakinog tavana, Vitezovi Rata i Čuvar blaga.

Susret će biti prilika za druženje s njenim čitateljima, djecom nižih razreda osnovne škole i za predstavljanje najnovije knjige bajki temeljenih na slavenskoj mitologiji.

Pridružite nam se u petak, 8. studenog 2013. godine u 18 sati.

U sklopu projekta Čitajmo zajedno, Gradsku knjižnicu Vodice posjetit će predstavnice Američkog veleposlanstva u Zagrebu,  diplomat Viktoria Meuret i Marica Bahlen, direktorica Information Resource Center. Gospođa Mauret će darovati Knjižnici slikovnice i knjige za djecu na engleskom jeziku, pročitati božićnu priču za djecu, autora Chrisa Van Allsburga, The Polar Express, te razgovarati izvornim američkim engleskim.

 

Pozivamo djecu i roditelje da nam se pridruže u zajedničkom čitanju, u srijedu, 13. studenoga 2013., u 16 sati.

 

 

Osnovna škola Vodice (školska knjižnica) organizira za učenike nižih razreda susret s dječjom spisateljicom Željkom Horvat - Vukelja, koji će se održati 31. listopada 2013. u 10.00 sati (jutarnja smjena) i u 16.00 sati (popodnevna smjena) u Osnovnoj školi Vodice.

Željka Horvat – Vukelja pisanjem se bavi od mladosti. Objavila je stotinjak kratkih priča, dvadesetak dječjih igrokaza, te brojna druga književna djela za djecu, od kojih su neka dio obvezne lektire za osnovnu školu. Glavna je urednica dječjeg lista Modra lasta.

gmazovi vodozemci

U Mjesecu hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenoga) predškolci Dječjeg vrtića Tamaris, u pratnji svoje odgajateljice Gordane, posjetili su Gradsku knjižnicu Vodice. S velikim veseljem djeca su pretraživala i listala slikovnice i knjige primjerene svom uzrastu. Mališani su se najviše veselili slikovnicama o dinosaurima, gušterima, kornjačama i zmajevima jer su u vrtiću sudjelovali u radionici na temu Gmazovi.

Većini je to bio prvi posjet knjižnici, pa su sa zanimanjem pratili što im govore knjižničarke o tome kako se postaje i što znači biti član Knjižnice, te doznali da i knjige, baš poput njih, imaju svoj dom. Aktivno su sudjelovali u komunikaciji postavljajući mnogobrojna pitanja, a neki od njih su izrazili želju da će, kad odrastu, i oni raditi u knjižnici.

Svrha posjeta je djeci približiti Dječji odjel u kojem se trebaju osjećati opušteno i sigurno, te naučiti koristiti knjigu kao izvor informacija i upoznati na koji način Knjižnica funkcionira.

 

Predškolci u posjeti_1Predškolci u posjeti_10Predškolci u posjeti_11Predškolci u posjeti_12Predškolci u posjeti_14Predškolci u posjeti_2Predškolci u posjeti_4

 

 

Mjesec hrvatske knjige 2013., pod geslom Tko čita (ne) skita, održava se od 15. listopada do 15. studenoga 2013. godine.

 

Gradska knjižnica Vodice pridružit će se obilježavanju ove manifestacije različitim programima:

- donacija lektirnih naslova Osnovnoj školi Vodice

- organizirani posjeti djece dječjeg vrtića i osnovne škole

- prodaja otpisanih knjiga

- prikupljanje najdražih citata i preporuka knjiga putem Facebook-a

- dodjela priznanja najčitateljima

- usluga dostave knjiga na kućne adrese osobama treće životne dobi i osobama s invaliditetom (i tijekom godine)

- večer zavičajne poezije i koncert polaznika tečaja gitare

- druženje s Anom Bilić Udovičić i Aljošom Vukovićem, našim dječjim piscima

- Pričaonice srijedom za djecu predškolske dobi

- čitajmo na engleskom jeziku – posjet diplomata Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u RH i njihova donacija dječjih knjiga GK Vodice.

 

Sve ostale novosti kao i termine održavanja svih događanja možete pratiti na našoj mrežnoj stranici. Pozivamo Vas da nas posjetite i sudjelujete u našim programima. Veselimo se druženju s Vama.

 

 

"Imao sam u životu samo jednog pravog i iskrenog prijatelja: knjigu."

(Voltaire)

memorandum udruge gluhih CustomUDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH GRADA VODICA
Ul. Žrtava Fašizma br. 9
22 211 Vodice
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mobitel: 00385 98 9070066

 

Međunarodni tjedan (Dan) gluhih slavi se u cijelom svijetu svake godine posljednjeg tjedna u mjesecu rujnu. Ove godine Tjedan gluhih i nagluhih osoba održat će se od 24. do 30. rujna.

memorandum udruge gluhih CustomUDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH GRADA VODICA
Ul. Žrtava Fašizma br. 9
22 211 Vodice
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mobitel: 00385 98 9070066

 

Udruga gluhih i nagluhih Grada Vodica je utemeljena na sjednici Osnivačke skupštine dana 20. travnja 2013. godine.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook