Novosti

P O Z I V
NA PRETHODNU PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI KANDIDATA
(PISMENO TESTIRANJE)
za izbor na radna mjesta
pomoćni knjižničar – neodređeno puno radno vrijeme
i
diplomirani knjižničar – određeno puno radno vrijeme - zamjena do povratka djelatnice s bolovanja

 

Pisanom testiranju mogu pristupiti kandidati (m/ž) čije su prijave pravodobne i uredne, koje ispunjavaju sve formalne uvjete iz natječaja, o čemu će biti obaviješteni putem e-maila.

Pismeno testiranje će se održati 29. siječnja (srijeda) 2020. s početkom u 09,00 sati, u zgradi Gradske knjižnice Vodice, Obala Vladimira Nazora 4.
Na testiranje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu ili drugu ispravu na kojoj se nalazi fotografija, a kojom se dokazuje identitet osobe.
Ne postoji mogućnost naknadnog pisanog testiranja, bez obzira na razloge koje pojedinog kandidata eventualno spriječe da testiranju pristupi u naznačeno vrijeme.
Smatra se da je kandidat koji nije pristupio testiranju povukao prijavu na natječaj.
Pravni izvori za pripremanje kandidata za testiranje prethodno su objavljeni na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Vodice.
O rezultatima testiranja kandidati će biti obaviješteni istog dana kada će se održati i intervju.

Način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti
Za svaki dio provjere kandidatima se dodjeljuje određeni broj bodova od 1 do 10.

Pismeno testiranje
Pismeno testiranje obavit će se na način da će kandidati istovremeno pisati pred Povjerenstvom za provedbu natječaja pismeni test s 10 (deset) pitanja, a test će se pisati 30 minuta.
Svaki točan odgovor na svako pojedino pitanje donosi jedan bod. Odgovor mora biti u cijelosti točan. Djelomični odnosno nepotpuni odgovori neće se smatrati točnim.

Intervju
Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% ukupnog broja bodova na testiranju. Intervju se provodi osobnim razgovorom Povjerenstva za provedbu natječaja sa svakim pojedinim kandidatom ponaosob koji je ostvario najmanje 50% ukupnog broja bodova, tj. 5 (pet) bodova na pisanom testiranju. Svaki intervju se boduje bodovima od 1 do 10, na način da svaki član Povjerenstva boduje kandidata od 1 do 10 te se zbroj njihovih bodova dijeli s brojem članova Povjerenstva i dobiveni iznos čini (prosjek) bodovne ocjene (na dvije decimale).
Ukoliko je prosjek bodovne ocjene 0,50 ili prelazi 0,50 onda se broj dodijeljenih bodova zaokružuje na veći broj (npr. 6,50 ili 6,55 zaokružuje na 7 bodova), a ukoliko je manji od 0,50 onda se dodijeljeni bodovi zaokružuju na manji broj (npr. 6,49 zaokružuje se na 6 bodova).
Na intervjuu se kandidati poglavito ispituju o dosadašnjem radnom iskustvu, razlozima prijave na ovaj natječaj, provjeravaju se podaci o životopisu, o postojanju eventualnih zapreka za prijam u službu, da li je kandidat negdje kod drugih poslodavaca dao otkaz ili ga je dobio od strane poslodavca i zbog čega.

Rang lista
Nakon prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova.

Ravnateljica:
Sanja Radin-Mačukat, mag.bibl.

 

Klasa: 112-01/20-01/01
UrBroj: 2182/04-8-2-1-01-20-2
Vodice, 15.01.2020.

 

Ovjerena verzija

 

 

 

 

 

Povodom Dana hrvatskih knjižnica nagradili smo naše najmarljivije članove u ovoj godini. To su četvrtaš Fabijan Cukrov koji je pročitao najviše knjiga među djecom do 12 godina, sedmašica Katarina Juričev-Barbin među mladima (od 13 do 19 godina) i Željko Juričev među odraslima. Pohvale svima trima!

Nakon dodjele nagrada održali smo i kviz za djecu. U finalu ovog natjecanja sudjelovali su Franka i Toni Marinčić, Roko Juričev-Barbin i Fabijan Cukrov. Svi su iskazali odlično poznavanje štiva koja se čitaju u njihovom uzrastu. Svima čestitamo, a pohvaljujemo i Martinu kao sastavljačicu pitanja i Blanku koja je u Tarikovom stilu vodila kviz. J

Fabijan, Katarina i Željko pročitali najviše knjiga u 2019. godini_2Fabijan, Katarina i Željko pročitali najviše knjiga u 2019. godini_10Fabijan, Katarina i Željko pročitali najviše knjiga u 2019. godini_3Fabijan, Katarina i Željko pročitali najviše knjiga u 2019. godini_4Fabijan, Katarina i Željko pročitali najviše knjiga u 2019. godini_6Fabijan, Katarina i Željko pročitali najviše knjiga u 2019. godini_9Fabijan, Katarina i Željko pročitali najviše knjiga u 2019. godini_5

Sinoćnju večer, koja je u Gradskoj knjižnici Vodice okupila dvadesetero poeta, netko od prisutnih nazvao je festivalom poezije. Bez natjecateljskog prizvuka. Jer da je takav teško bi se u moru poezije razlivenom po prepunoj dvorani bilo odlučiti samo za pojedinu koja vam se svidjela.

Rijetke su prilike kad uživo možete poslušati što o nekim od najvažnijih pitanja koja si možete postaviti, primjerice o tome što smo, odakle dolazimo i kamo idemo, misli i zna netko od vrhunskih znanstvenika. A profesor Ivica Puljak je sasvim sigurno baš to. I to ne samo zbog činjenice da je 2012. godine sudjelovao u timu koji je u laboratoriju švicarskog CERN-a otkrio Higssov bozon.

Stranica 1 od 27

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook