Novosti

Biskup Rogi

U sklopu svog dvodnevnog pastirskog pohoda Vodicama šibenski biskup Tomislav Rogić posjetio je i Gradsku knjižnicu Vodice u kojoj se, zajedno sa vodičkim župnikom don Franjom Glasnovićem i vikarom don Josipom Mudronjom, susreo sa ravnateljicom Sanjom Radin-Mačukat i djelatnicima knjižnice, i u podužem razgovoru i obilasku svih knjižničnih odjela, upoznao sa aktivnostima i aktualnim i nekim bivšim projektima. Susret je protekao u izuzetno veselom i srdačnom ozračju. Za uspomenu na ovaj susret djelatnici knjižnice poklonili su biskupu Rogiću nekoliko zbirki pjesama vodičkih autora.

Biskup Tomislav Rogić posjetio knjižnicu_6Biskup Tomislav Rogić posjetio knjižnicu_1Biskup Tomislav Rogić posjetio knjižnicu_2Biskup Tomislav Rogić posjetio knjižnicu_3

IMG 1544

Danas je počeo novi ciklus tečaja informatike. Pohađat će ga osmero polaznika iz Vodica, Šibenika i Tribunja. Knjižničarka Martina Tabula uvest će ih u svijet računala i osnova informatike, s naglaskom na rad u Wordu, spremanje dokumenata i fotografija te komuniciranje putem mejlova. Tečaj će se održavati ponedjeljkom i srijedom narednih pet tjedana.

IMG 1407

U sklopu projekta "Sunce moje malo", kojem je cilj razmjena iskustava roditelja i stručnih osoba o svim životnim situacijama koje donosi period prije i nakon poroda, danas je održano predavanje pod nazivom "Razvoj i potrebe malog djeteta". Održale su ga Nikolina Gulin Ivas, Mirjana Pelajić Roca i Petra Šprljan Kranjac, odgajateljice iz Dječjeg vrtića "Tamaris". Ovo im je četvrto predavanje na istu temu, a za njega su prošle i odgovarajuću edukaciju u Zagrebu. Sunce moje malo i nadalje će se održavati svakog drugog četvrtka u 17 sati. Iduće okupljanje bit će 7. veljače.

IMG 1416

 

46495648 354076465169041 5835735754868785152 N

 

Središnji koordinacijski odbor Akcije Gradovi i općine - prijatelji djece kojeg čine predstavnici Saveza društava "Naša djeca Hrvatske", Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatrijau, Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Udruga gradova, općina i koordinatora iz gradova i općina, na današnjoj svečanoj sjednici, održanoj u Zagrebačkoj gradskoj skupštini, dodijelio je pohvalu za uzorno provedenu akciju "Mala brnistra" koju su zajedno sproveli Gradska knjižnica Vodice, Prometna policija PU šibensko-kninske, BBK "Orlov krug" Vodice i "Karika bike tours". Nagradu je iz ruku predsjednice Središnjeg koordinacijskog odbora prof.dr.sc. Aide Salihagić Kadić u ime nagrađenih primila ravnateljica Gradske knjižnice Vodice Sanja Radin-Mačukat.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  18.75%
 • 20 do 50 knjiga
  28.13%
 • 10 do 20 knjiga
  15.63%
 • 1 do 10 knjiga
  25%
 • ne čitam
  12.5%

Foto

Video

Facebook