Novosti

Sestre knjižnice Gradska knjižnica Vodice i Bibliotheca Municipal Vega la Camocha povezale su prigodom Valentinova 2018. četvrtaše dviju osnovnih škola iz svojih gradova – Osnovne škole Vodice i Colegio de Educación Infantil y Primaria Jacinto Benavente.

Na sljedećoj poveznici možete pogledati dolazak poruka iz La Camoche vodičkim četvrtašima: https://vimeo.com/268964621.

Dio o dolasku poruka iz Vodica u La Camochu možete vidjeti na prethodnom videu koji smo objavili na našim mrežnim stranicama i zajedničkom blogu: https://wordpress.com/view/vodicelacamocha.wordpress.com.

Hvala nastavnicama engleskog jezika Aurori i Klaudiji, svoj djeci, osnovnim školama i NAPLE sister libraries projektu.

Da se i uz poeziju može provesti ugodna i zabavna večer, i to u trajanju od „čak“ dva sata, uvjerili su se posjetitelji pjesničkog susreta u Gradskoj knjižnici Vodice. Sjatili se pjesnici iz Sjeverne Dalmacije u knjižničnu multimedijalnu dvoranu, u kojoj je nad njima bdio duh vodičkog poete Ive Čače, poete kojem je sinoć u istom prostoru odano dužno poštovanje za svaku njegovu napisanu besidu. Sjatili se i iz susjednog Šibenika i iz nešto udaljenijeg Zadra, a bilo ih je i iz Murtera, Krapnja, Žirja, Kukljice,…

Gradska knjižnica Vodice u sklopu svog projekta „Brnistra", koji se provodi od 2015. godine, na neki je način preteča nacionalne Kampanje „ I JA ŽELIM ČITATI" koje organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo od 2016. godine. Cilj našeg projekta je u skladu s ciljevima Kampanje kojom se želi upozoriti hrvatska javnost na probleme osoba s teškoćama čitanja i disleksijom.

Tko je to u šumski potok pobacao svoje smeće, zašto su životinje iz Modre šume bile tužne, i kako se treba ponašati prema našoj planeti Zemlji teme su o kojima je danas teta Blanka razgovarala s učenicima drugog razreda Osnovne škole Rogoznica. Učenici i njihova učiteljica posjetili su nas na svom putu prema Muzeju betinske drvene gradnje. Osim razgovora o lektiri Pismo iz Zelengrada Nevenke Videk učenici su razgledali knjižnicu i zaigrali eko-kviz za koji su nagrađeni eko platnenom vrećicom i straničnicima.
Nadamo se da ste se zabavili i da se vidimo ponovno!

Prenosimo članak objavljen na facebook stranici Udruge Franak.

Dragi članovi,

još jedna uspješna i vesela trodnevna radionica "Mali chef o'financija" je iza nas. Ovaj put u goste nas je pozvala gospođa Sanja Radin Mačukat, ravnateljica Gradske knjižnice Vodice. Zahvaljujemo se na pozivu i nesebičnoj pomoći svih djelatnika knjižnice, te na svim ustupljenim potrebnim materijalima. 
Dosad su održane tri radionice, stoga smo neizmjerno zahvalni i Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić na podršci za razvoj ovog projekta.

S veseljem predstavljamo naše male šefove, buduće guvernerke i guvernere. Draga djeco, Đani, Duje, Mihael, Paula, Karmen, Mila, Linda, Lea, Lana, Eva i Lucian, bilo je predivno iskustvo družiti se s vama. Nadamo se da ste naučili nešto novo i korisno.

Pozdravljaju vas svi aktivisti Udruge Franak, a naročito vaša voditeljica radionice Anita Perkov Kalebota!

Zahvaljujemo Aniti i njenim prijateljima iz Udruge Franak što su djeci omogućili sudjelovanje u ovako vrijednoj radionici.

                                                                                        djelatnici i ravnateljica Gradske knjižnice Vodice

Mali financijaši dobili diplome_1Mali financijaši dobili diplome_10Mali financijaši dobili diplome_11Mali financijaši dobili diplome_12Mali financijaši dobili diplome_2Mali financijaši dobili diplome_3Mali financijaši dobili diplome_4Mali financijaši dobili diplome_5Mali financijaši dobili diplome_6Mali financijaši dobili diplome_7Mali financijaši dobili diplome_8Mali financijaši dobili diplome_9Mali financijaši dobili diplome_13

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook