22.12.2022. Darivanje Novorođenčadi 40

Darivanje novorođene djece

Nastavlja se dobar običaj darivanja novorođene djece u Vodicama. Drugi put zaredom ono je održano u Gradskoj knjižnici Vodice.

Roditelje osamnaestero dječice pozdravili su ravnateljica knjižnice Sanja Radin-Mačukat i gradonačelnik Ante Cukrov. Oboje su iskazali zadovoljstvo ovakvim načinom pomoći mladim obiteljima. Osim novčanog iznosa, koji je reguliran Pravilnikom i koji ovisi i o broju prethodno rođene djece u pojedinoj obitelji, novorođena djeca dobila su i lijepu slikovnicu (o Pinu), besplatno dvogodišnje članstvo u knjižnici i brošuru o važnosti čitanja u najmlađoj dobi. To je i razlog više da se ova darivanja djece održavaju baš u knjižnici.

Nakon pozdravnih govora, a uz asistenciju Luke Lipića, koordinatora između gradske uprave i pozvanih roditelja, uslijedilo je darivanje. Gradonačelnik Cukrov uručio je darove roditeljima deset djevojčica i osam dječaka. Majke su dobile i lijepe crvene ruže.

Druženje roditelja nastavljeno je i nakon završetka službenog dijela. Jer, teme razgovora o djeci, posebno onoj novorođenoj, neiscrpne su…

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  18.37%
 • 20 do 50 knjiga
  32.65%
 • 10 do 20 knjiga
  20.41%
 • 1 do 10 knjiga
  20.41%
 • ne čitam
  8.16%

Foto

Video

Facebook