Knjige Za Djecu Gkv.hr 2

Ljeto u knjižnici

Ispis

Draga djeco, iza vas je još jedna školska godina. Znamo da vam nije bilo lako i da ste umorni od nastave on-line i čestih izolacija. Sad se malo odmorite od svega toga i uživajte u blagodatima ljeta. Pogotovo u kupanju i igri. Navratite i u knjižnicu! Ohladili smo prostorije  klimama, imamo društvene igre, računala, Micro:Bit setove za igru s programiranjem i KNJIGE! Uskoro ćemo vas se javiti s još nekim ljetnim aktivnostima, a do tada, evo preporuka za nekoliko zabavnih naslova:

Astrid Lingren: Ronja razbojnička kći
Djevojčica Ronja i dječak Dirk odrastaju u suprotstavljenim razbojničkim družinama. Kako bi okončali prastaru zavadu, oni su morali pobjeći u šumu. Ondje su živjeli uzbudljivim i neobičnim životom daleko od svih razbojništava. Knjiga je epopeja prirodi i prirodnom, slobodnom životu.
Desa  Muck: Anica na ljetovanju
Anica obožava more i sve što je s njime povezano, pa jedva čeka odlazak na ljetovanje. Ali, umjesto bezbrižnog brčkanja u moru, ona i prijatelj Jakov doživjet će mnogo nezaboravnih dogodovština koje će im još dugo ostati u sjećanju.
David Walliams: Nešt
Gospodin i gospođa Mrvica učinit će sve da usreće svoju kćer, čak će se zaputiti u podrume knjižnice i zaviriti među prašnjave stranice zagonetne Monstrumopedije. Njihova očajnička potraga odvest će ih u dubine najprašumskije prašume, gdje se nalaze najrjeđa stvorenja na svijetu.
Irena Plejić Premec: Nezaboravno ljeto dobre curice Jakice
Pratimo dogodovštine djevojčice Jakice i njezinih nerazdvojnih prijateljica Zlatice i Maje, ali četiri godine poslije prve knjige, ljeto prije prelaska u peti razred. Riječ je o dogodovštinama koje će zabaviti i djecu i odrasle, nasmijati ih katkada do suza, ali i potaknuti da razmisle o nekim svojim stavovima i postupcima.
Jasminka Tihi-Stepanić: Priče s morskog dna
Zbirka donosi trinaest priča tematski vezanih za život na morskome dnu. Bogat biljni i životinjski svijet jadranskoga podmorja mjesto je gdje se odigrava radnja priča, a likovi su njegovi stanovnici – morske zvijezde, ježinci, morski konjici, rakovi, koralji, moruzgve, školjke, hobotnice, jedrilci, jadranske klobučiće, morske trave…
Leo Potion: Savršeno nesavršene priče: upoznaj 28 nadahnjujućih osoba 
S kakvim god da se problemima suočavamo, uz ove savršeno nesavršene životne priče svi ćemo naučiti zašto je okej ne biti okej te kako si možemo pomoći. 
Dječje igre na otvorenom
Uzbudljive ideje za igre za djecu od 4 godine na više, unose promjenu i zabavu. U šumi, na livadi, u parku ili na vodi – glavno da je na otvorenom.
Dav Pilkey: Čovpas
U doba očaja i mraka… Kad čudni se pojavljuju zlikovci… Samo psoglavi policajac može spasiti dan! Drž’ ih!!!!
Magnihild Winsnes: Psst: doba tajni
Hanna provodi svako ljeto na moru kod ujaka s rođakinjama Siv, koja je njezinih godina, i nešto starijom Mette. No, Siv se promijenila od prošle godine. Više je ne zanima brojenje rakova ili kukaca koje uhvate, već su joj interesantnije dogodovštine njezine velike sestre Mette: dečki, izlasci i zabave. Hanna je još uvijek zaigrana i nije vična suptilnom umijeću čuvanja adolescentskih tajni. Ali ovo ljeto mijenja sve…
Joris Chamblain i Aurelie Neyret: Višnjin dnevnik: kameni zoološki vrt
Glavna protagonistica ovog pustolovno-detektivskog strip-serijala za djecu simpatična je desetogodišnjakinja koja želi postati spisateljica. U namjeri da to ostvari, u dnevnik upisuje svakodnevne doživljaje promatrajući ljude koje susreće. Prvi naslov u nizu otkriva zadivljujući svijet tajanstvenog starijeg čovjeka koji je svojojm neobičnom pojavom zagolicao maštu Višnje i njenih prijateljica.