IMG 0741

Otvorena izložba "Oblik vode" članova Likovne udruge "More"

Voda je našem mjestu podarila ime pa je red da se prema njoj odnosimo s dužnim štovanjem. Ona je i blago i život. Vodičkim likovnjacima i velika inspiracija.

Polaznici likovnih radionica i članovi Likovne udruge “More” izlažu najmanje četiri puta godišnje. Skupno. Jedna od tih izložbi upriliči se povodom Svjetskog dana voda. U multimedijalnoj dvorani vodičke knjižnice izlože se radovi svih generacija zaljubljenika u likovnu umjetnost, od onih iz vrtića pa do najstarije među njima Jerke Petrov koja je otprije četiri godine u desetom desetljeću života.
Otvorenja izložbi posvećenih vodi prilika su i za opetovani poziv da se svi skupa osvijestimo. Ekološki osvijestimo. Baš zato, u svojim obraćanjima okupljenima, Lela i Marija neumorno zagovaraju bolji odnos prema prirodi. S tim u vezi i prema vodi.
Lela Srdarev i Marija Ivanda voditeljice su radionica u Likovnoj udruzi “More”. I one su svojevrsno blago. Iza njih su generacije djece i mladih kojima su “brusile” talent za likovnost i paralelno s time odgajale ih i pripomagale u hodu kroz život.
Njihov rad prepoznat je i od strane ljudi koji vode naš grad. Osim pokroviteljstava izložbi, gradonačelnik Cukrov i predsjednik Gradskog vijeća Mačukat redovito dolaze i na sva njihova otvorenja. I to je za pohvalu.
Jedan od posjetitelja izložbe, Tišnjanin Boris Obratov, ugodno se iznenadio kad je shvatio da je autor jednog od izloženih radova, a koji se njemu posebno svidio, mladić od svega četrnaestak godina. Puno je talentirane djece uključeno u rad naše “morske” udruge. Djece koja dobre uzore imaju u svojim starijim kolegama. Ma, cijela ta priča oko Likovne udruge “More” je lijepa i pozitivna. Miha može biti “miran”.
Otvorenje sinoćnje izložbe, nazvane “Oblik vode”, glazbom je uljepšao maestro Damir Fržop.
Izložba će trajati do 12. travnja. Nakon nje slijedi izložba “Borisovo putovanje kroz vrijeme” već spomenutog tišnjanskog umjetnika Borisa Obratova.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  18.87%
 • 20 do 50 knjiga
  32.08%
 • 10 do 20 knjiga
  18.87%
 • 1 do 10 knjiga
  22.64%
 • ne čitam
  7.55%

Foto

Video

Facebook