Otvorenje izložbe Anite Franin Pečarica

Otvorena izložba "Žena sa skrivenim očima" Anite Franin Pečarica

U predivnom buketu mladih umjetnika iznjedrenih na radionicama Likovne udruge „More“ jedan cvijet preziva se Franin – Pečarica. A ime mu je Anita. Svojevremeno je Anita bila najmlađa članica „Mora“. To nam je na sinoćnjem otvaranju Anitine izložbe u vodičkoj knjižnici rekla Manuela Lela Srdarev, govoreći o svojoj mlađoj kolegici i predstavljajući njenu seriju slika naslovljenih „Žena sa skrivenim očima“. Slika koje su ugodno iznenadile. Mada, kad je Anita u pitanju, kvaliteta i posebnost u izričaju nikad nisu bili upitni.

Anita je do sada već imala samostalne izložbe. Tri. I puno skupnih sa svojim prijateljima iz „Mora“. Što se samostalnih tiče, uglavnom su vezane uz izlaganje u šibenskom „Azimutu“ sa kojim rado surađuje i kroz uređivanje njegova interijera.

Anitini radovi godinama su se mogli vidjeti i u njenoj galeriji na otvorenom. U Vodicama postoje „Barbin“ i „Babin“ kantun. Na ovom prvom mogli ste susresti vodičke penzionere i ribare, a na drugom uživati u Anitinim slikama.

Serija slika koje je izložila u Knjižnici imaju isti motiv. Motiv žene sa povezom na očima. Na svima nama je da na svoj način tumačimo što nam Anita time želi poručiti. Umjetnička sloboda i pravo na vlastito viđenje, i njeno i naše, nešto je što se ne propitkuje. J

Sinoć su na otvorenju njene izložbe bili prijatelji, kolege iz „Mora“ i obitelj. Dođite ju i vi ostali pogledati. Do sredine studenoga. Nakon toga bit će postavljena u jednom šibenskom lokalu.

Na kraju želimo zahvaliti i volonterima koji su pripomogli u pripremi i na samom otvorenju izložbe. To su Iva Sekso, Domagoj Lovrečki, Ante Roca i Ante Marić. Iva i Domagoj su pomagali u postavljanju izložbe, Ante Roca fotografirajući, a njegov imenjak Marić nadahnutim sviranjem na klavijaturama. Hvala i Jurici Cindriću koji je događaj zabilježio kamerom (za Televiziju Šibenik) i Mirsadu Mešinoviću koji je Aniti „za dušu“ „škljocao“ svojim fotoaparatom.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  20.51%
 • 20 do 50 knjiga
  28.21%
 • 10 do 20 knjiga
  17.95%
 • 1 do 10 knjiga
  23.08%
 • ne čitam
  10.26%

Foto

Video

Facebook