IMG 6158

Pripovijedanje u Đardinu

Prije neku večer, u đardinu se odigrala predstava Vremenaste igre nastala prema meteoslikovnicama Zorana Vakule. Ma kakva predstava! I Kapljičasta, i Munjasta, i Oblačasta, Pahuljasta, Sunčasta i Vjetropirasta – sve na pozornici. A djece kao u priči. Đardin pun i prepun.

A prije same predstave, Vakula je najavio ovaj događaj na svojoj mreži i sklepao pjesmu:

Meteoslikovnice
stigle i u Vodice
u obliku predstave
za razigrane glave
- večeras u đardinu
djeci bude milinu...
Okupi se okupana ekipo
- "Vremenaste igre" u osam i po!

Predivno je bilo slušati predstavu i gledati našu dječicu koja su zajedno s glumcima stvarala pjesmicu o našem mjestu. Uz pratnju gitare, pjevalo i staro i mlado:

Nikad neću zaboraviti

Vodice,

Volim Vodice,

More i ptice.

Zaista večer za djecu i poziv na čitanje.

A tek sinoć. Još jedna književna poslastica. Pripovjedačica Sabina iz Ogulina, odvela nas u Priče iz davnine, Ivane Brlić Mažuranić. Priča o prijateljstvu diva Regoča i malene vile Kosjenke, priča o ljubavi koja pobjeđuje sve prepreke i sve nedaće.

Dođimo i večeras u đardin, poslušajmo bajkopričalicu Sabinu, poslušajmo Ivaninu priču Sunce Djever i Neva Nevičica, bajku za velike i male. Jer, sve Ivanine priče se mogu primijeniti na sve ljude bez obzira na vrijeme i mjesto u kojem živimo.

A slijedeći tjedan dođite u knjižnicu, čitajte, nađite se u bezbroj svjetova, kroz bezbroj likova, zajedno i vi u njima i s njima. Poslušajte i pročitajte.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  21.67%
 • 20 do 50 knjiga
  30%
 • 10 do 20 knjiga
  18.33%
 • 1 do 10 knjiga
  21.67%
 • ne čitam
  8.33%

Foto

Video

Facebook