Pismo Iz Zelengrada 16

U knjižnici održan sat lektire za drugaše

Da nije knjižničarka, Blanka bi najradije bila učiteljica. Jer, škola je podsjeća na lijepe dane. Pogotovo osnovna škola.

Voli ona kad je u prilici nekom nešto pročitati. I zato je razveseli svaki dolazak djece iz vrtića ili osnovne škole u našu knjižnicu. Evo, baš jutros došla je na „svoje“. Šezdesetak drugaša došlo u knjižnicu, u pratnji svojih učiteljica Meri, Dijane, Martine i Bjanke te asistenata Anite i Damira, kako bi poslušali priču Nevenke Videk „Pismo iz Zelengrada“. Blanka im prvo nadahnuto pročitala priču, a onda ih i „kvizaški“ izrešetala pitanjima o svemu što se u njoj spominje. Mislila Blanka da drugaši možda neće točno odgovoriti na baš svako pitanje, ali, prevarila se. Djeca su je pažljivo slušala pa su znala odgovor na sva postavljena pitanja. A, znaju djeca i što je ekologija. I vode ona računa o tome da ne bacaju papiriće po ulici, negdje u prirodi ili oko škole.

Jutrošnje druženje održano je u sklopu predstojeće Noći knjige. Istog dana, 22. travnja, obilježava se i Dan planete Zemlje. Sve je to našim drugašima poznato. Za današnji sat lektire u Gradskoj knjižnici Vodice svi su zaslužili petice. A, i Blanka.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  18.87%
 • 20 do 50 knjiga
  32.08%
 • 10 do 20 knjiga
  18.87%
 • 1 do 10 knjiga
  22.64%
 • ne čitam
  7.55%

Foto

Video

Facebook