DSC 0645 Medium

U vodičkoj knjižnici gostovala Nastja Kulović

Kažu pametni ljudi da je dobro okružiti se osobama koji imaju pozitive za izvoz. E, pa jedna baš takva gostovala je sinoć u vodičkoj knjižnici. Riječ je o Nastji Kulović, zagrebačkoj spisateljici pravničke struke i siščanskih korijena. Nastja nam je predstavila roman „Kud si krenula?“ u kojem je opisala svoj i sestrin život s multiplom sklerozom.

Iz njihovih životnih priča, posebno njene, mogu se izvući i zaključci i pouke koje bi bilo dobro (mudro) primjenjivati i u vlastitim životima. Rješenja za probleme prečesto tražimo od drugih i drugdje, a zapravo nam nitko ne može pomoći kao sami sebi. I Anja, koja nam je prošli petak pričala o disleksiji, i Nastja koja nam je sinoć približila svijet osoba koje za životnu suputnicu imaju multiplu, u borbi sa svojim poteškoćama najviše su uradile kada su se same uhvatile sa njima „u koštac“.

„Kud si krenula?“ je Nastjin roman prvijenac, a osim njega napisala je i roman „Nešto drugo“ u kojem piše o baki, djedu i svom odnosu sa njima. Oba romana možete potražiti na policama vodičke knjižnice.

Bez obzira što nakon sinoćnjeg Nastjinog gostovanja ništa nije ostalo „nedorečeno“, ipak priželjkujemo ponovni susret s osobom koja zna kako vam „napuniti baterije“. Pozitivnim stavom, prije svega. Najbolja potvrda za to su poruke pristigle na adresu autora ovog kratkog osvrta, a u kojima svi redom iskazuju ne samo zadovoljstvo nego doslovno sreću što su petak predvečer proveli u društvu jedne tako izuzetne mlade osobe.

autor fotografija: Ante Roca Arelištov

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.05%
 • 20 do 50 knjiga
  30.95%
 • 10 do 20 knjiga
  19.05%
 • 1 do 10 knjiga
  21.43%
 • ne čitam
  9.52%

Foto

Video

Facebook