IMG 3810

Završna izložba polaznika kreativnih radionica LU "More"

Marija i Lela. I dvadeset osmero mladih umjetnika. Ekipa okupljena u kreativnim radionicama Likovne udruge „More“. Najmlađa među njima Dora Vukičević tek je krenula u osnovnu. Do ljeta je još bila u vrtiću. To joj nije smetalo da redovito pohađa likovne radionice u prostoru udruge smještenom u „staroj općini“. Nekadašnjoj kući časnih sestara.

Marija Ivanda zadužena je u udruzi za rad s mlađom djecom. S onima nešto starijima radi Lela Srdarev. Koja je i predsjednica udruge vodičkih likovnjaka. Udruge koja je privukla djecu i mlade i iz nekih susjednih mjesta. Među ostalima, i s otoka Murtera. Odakle je i Klara Rameša. Cura koja je devet godina dolazila u Vodice kako bi kroz sudjelovanje u radionicama (i na izložbama) upražnjavala svoju ljubav prema slikarstvu. Klara je završila srednju školu i za koji dan će otići u Zadar na fakultet. Nije se odlučila za studiranje na nekoj od akademija. A, vjerojatno bi se uspjela upisati na njih. Barem to sugerira kvaliteta njenih slika.

Na sinoć održanom otvorenju skupne Završne izložbe polaznika likovnih kreativnih radionica LU „More“, Lela i Marija pokušale su se sjetiti svih koji su se upisali u srednje umjetničke škole i na akademije. Ima ih podosta. A to je njima dvjema i dodatni motiv da ustraju u kvalitetnom radu s mladima. Koji traje i traje…

Podršku u tome pružaju im i čelni ljudi mjesta. Dobar rad se prepozna. To je sinoć u svom kratkom obraćanju potvrdio i gradonačelnik Ante Marko Cukrov. Tu su i zadovoljni roditelji. Koji su svjesni da Lela i Marija njihovoj djeci pružaju i nešto više od razvijanja kreativnosti. Jer, one su i odlične pedagoginje i prijateljice mladim umjetnicima. I Gradska knjižnica Vodice uključena je u tu priču. Ustupanjem prostora za najmanje tri skupne izložbe kroz godinu i pomaganjem u njihovoj pripremi.

Navest ćemo sada imena svih sudionika ove skupne izložbe. Oni to zaslužuju. To su Dora Vukičević, Ivona Alfirev, Greta Bolanča, Jelena Buhić, Ena Cukrov, Lorna Cvjetković, Luana Juričev, Ana Juričev-Martinčev, Adriana Popović, Lara Karlo, Josip Kralj, Barbara Krošelj, Cvita Marić, Karmen Marinčić, Petra Mihić, Marcela Miškić, Žana Šarović, Sara Topić, Stela Turčinov, Leon Bevanda, Franka Marinčić, Zvonimir Ožegović, Mia Perković, Marijela Reljica Kostić, Petra Paškov, Iva Josipović, Klara Rameša i Sara Varnica.

Izložba će trajati (najmanje) tri tjedna.

P.S. Autorica rada koji je korišten pri izradi plakata i kataloga je mlada Pirovčanka Marijela Reljica Kostić kojoj želimo puno uspjeha u pohađanju (Prirodoslovno-)grafičke škole u Zadru.

Autorica fotografija: Sandra Prlinčević

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  21.67%
 • 20 do 50 knjiga
  30%
 • 10 do 20 knjiga
  18.33%
 • 1 do 10 knjiga
  21.67%
 • ne čitam
  8.33%

Foto

Video

Facebook