Img 20140226 01075

Idemo u branje dibjeg zeja!

Dvije smo godine razmišljali o organizaciji radionice sakupljanja samoniklog jestivog i ljekovitog bilja i sada ju već četiri godine provodimo. Puno naših korisnika poznaje samoniklo bilje i beru ga cijeli svoj život pa smo odlučili okupiti grupu u kojoj bi učili jedni od drugih. 

Sakupljanje samoniklog bilja osnova je ekološkog razmišljanja, čuvanja baštine i našeg zdravlja, i na sreću u svijetu postaje sve popularnije. Zato pozivamo sve koji nešto znaju o divljem zelju, mišanciji, raznom bilju za čajeve, kozmetici... da se prijave na radionicu i s nama podijele svoje znanje, a posebno pozivamo i one koji žele naučiti nešto o tome. Radionice će se održavati u prirodi prema kalendaru branja biljaka, a povremeno ćemo se susretati i u Knjižnici kako bi raspravili o naučenom i nešto od ubranoga degustirali.
 
Napravili smo i Facebook grupa (Pijat zeja) za dogovore i raspravu u koju se mogu priključiti svi zainteresirani.
 
Molimo sve zainteresirane da se prijave osobnim dolaskom u knjižnicu, pozivom na broj telefona 022/442-095 ili e-poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Trenutno se po kalendaru bere „dibje zeje“ ili „mišanca“, a u branje će nas voditi naš učitelj Ante Sladoljev – Gujo. Prvi susret održat će se u knjižnici u petak, 21. siječnja u 18 sati i tada ćemo dogovoriti prvi izlet u prirodu.
 
Podsjećamo vas kako i dalje vrijede Covid 19 mjere za prevenciju širenja zaraze pa ćemo susrete prilagoditi kako bismo ih poštovali.
 

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.05%
 • 20 do 50 knjiga
  30.95%
 • 10 do 20 knjiga
  19.05%
 • 1 do 10 knjiga
  21.43%
 • ne čitam
  9.52%

Foto

Video

Facebook