Dizajn Bez Naslova6

Izazivamo vas na Čitateljske maštarije!

Priključili smo se još jednom čitateljskom izazovu pod nazivom "Čitateljske maštarije" kojeg su osmislili u našoj dragoj matičnoj knjižnici - Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić". Cilj ove inicijative je poticanje čitanja među starijim osnovnoškolcima tijekom ljetnih mjeseci, kako bi i oni, uz mlađe učenike (uključene u projekt Olimpijada čitanja) uživali u čarima pisane riječi i bili pametni i načitani :D.

Pitate se što trebate raditi...

Čitati! Odaberite knjigu u skladu s jednim od 30 zabavnih ZADATAKA/izazova koji će vas potaknuti da pročitate onu koja odgovara određenom uvjetu: „knjigu koju ti je preporučio knjižničar" ili "knjigu koja je adaptirana za film ili seriju"... Svaki zadatak nosi određeni broj BODOVA. Zadaci su raznovrsni i potaknut će vas na istraživanje različitih književnih žanrova i tema, ali i biti brza inspiracija za posudbu na putu prema plaži.

Službeni početak izazova je ponedjeljak, 1. srpnja, kada ćete na Dječjem odjelu Knjižnice moći preuzeti dnevnik čitanja, popis zadataka i prvu KNJIGU. Dnevnik čitanja služi kao alat za praćenje pročitanih knjiga i osvojenih bodova, a može biti i lijepa uspomena na ljetne čitateljske avanture.

Nakon završetka izazova, 31. kolovoza, bodovi se zbrajaju i najuspješniji će biti nagrađeni diplomama. Svečana dodjela diploma održat će se u rujnu, kada ćemo, svi zajedno, proslaviti čitateljske uspjehe.

Prijave traju do 1. srpnja, a prijaviti se možete porukom putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili OBRASCA ZA PRIJAVU.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  21.67%
 • 20 do 50 knjiga
  30%
 • 10 do 20 knjiga
  18.33%
 • 1 do 10 knjiga
  21.67%
 • ne čitam
  8.33%

Foto

Video

Facebook