Ljetne radionice za djecu

Djeco, ovo ljeto vas pozivamo na tri radionice. Početkom srpnja Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) posjetit će nas svojim STEM automobilom i održati Micro:Bit radionicu, a za drugu polovicu praznika pripremili smo za vas i radionicu digitalne pismenosti na kojoj ćete imati priliku naučiti ponešto o 3-D printerima. Za istinske ljubitelje čitanja osnovat ćemo i „ljetni“ čitateljski klub kojeg smo nazvali „Putujmo knjigama“.

Radionicu iz STEM automobila donose nam naši partneri i pokrovitelji iz IRIM-a koji su našu knjižnicu obogatili s Micro:bitovima, Boson setovima, AQ bitovima, micro:Maqueen robotima i 3-D printerom. Naime, oni već nekoliko godina dovode STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) u male sredine. To nazivaju modernim bibliobusom. Baš kao što bibliobusi voze pisanu riječ u sredine gdje knjižnica nema, tako i IRIM donosi radionice digitalne pismenosti u sredine u kojima su ovakvi digitalni sadržaji slabo dostupni.

Radionice su zamišljene kao uvod u robotiku i programiranje te su namijenjene prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu, a dobro će doći i nama u Gradskoj knjižnici Vodice kako bismo iz prve ruke vidjeli kako ovakve radionice rade profesionalci. Stoga, pozivamo svu djecu osnovnoškolske dobi na radionicu koja će se održati u ponedjeljak, 5. srpnja u 17 sati.

Nakon što se dobro isplivate, osunčate, iskačete, naronite i naspavate, u kolovozu se ponovno družimo na radionici koja će biti prilika za programiranje 3-D modela i rad s 3-D printerom. Preporučujemo je djeci viših razreda osnovne škole.

S našim „čitoljupcima“ družit ćemo se kroz cijeli kolovoz čitajući knjige iz tri euroazijske države. Osim čitanja i razgovora o pročitanom, likovima, motivaciji, osjećajima, zanimljivim događajima… upoznat ćemo se i s državom u kojoj se događa radnja, njenim znamenitostima, jezikom, krajolicima, običajima,...

Ukratko, bit ćemo načitani, kreativni i pametni. Lijepo ćemo se podružiti i puno toga naučiti.

Za sve radionice obavezne su prijave Zbog prostornih ograničenja obavezne su prijave za radionice, a prijaviti se može dolaskom u knjižnicu, slanjem mejla na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na telefonski broj 022/442-095.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.15%
 • 20 do 50 knjiga
  31.91%
 • 10 do 20 knjiga
  21.28%
 • 1 do 10 knjiga
  19.15%
 • ne čitam
  8.51%

Foto

Video

Facebook