IMG 3248

Napravili smo mini Makerspace kutak

Osim aktivnosti kojima nastojimo poticati djecu od najmlađe dobi da stvore naviku čitanja, redovito organiziramo i radionice koje imaju za cilj da kod mladih razvijaju kreativnost i inovativnost.

Zahvaljujući donacijama IRIM-a (Instituta za razvoj i inovativnost mladih), djeca i mladi, sudjelujući na Micro-bit radionicama imaju priliku naučiti osnove programiranja i robotike, a mogu se upoznati i s mogućnostima koje im pruža 3D pisač. Na Odjelu za mlade napravili smo kutak, stručno nazvan Makerspace, u kojem naši korisnici imaju priliku koristiti Micro-bit, Boson setove dodataka, AQ:bit, Micro:Maqueen, 3D pisač i računala. Količina i raznovrsnost opreme će se povećavati u skladu s potrebama korisnika.

Svi koji navedeno žele samostalno koristiti (uz prisustvo knjižničarke) mogu to učiniti ponedjeljkom, utorkom i srijedom u terminu od 13 do 16 sati. Kontakt i e-mail adresa za prijavljivanje i dodatna pojašnjenja je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Naravno, i nadalje ćemo u više navrata kroz godinu, u suradnji s IRIM-om, organizirati radionice korištenja spomenute opreme.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  21.67%
 • 20 do 50 knjiga
  30%
 • 10 do 20 knjiga
  18.33%
 • 1 do 10 knjiga
  21.67%
 • ne čitam
  8.33%

Foto

Video

Facebook