Obavijesti

IMG 4723

Gradska knjižnica Vodice provodi reviziju cjelokupnog fonda i otpis dijela knjižne građe temeljem članka 2. Pravilnika o reviziji i otpisu knjižne građe.
Revizija će se provoditi u vremenu od 23. kolovoza do 17. rujna 2018. godine.
Kako bi mogli obaviti reviziju, posudba knjižnične građe neće biti moguća nakon 1. kolovoza (do završetka revizije), a korisnike molimo da svu već posuđenu građu vrate na vrijeme (najkasnije do 20. kolovoza). Hvala Vam na razumijevanju!

Gkv

Poštovani korisnici.
U petak 22. lipnja povodom Dana antifašističke borbe i u ponedjeljak 25. lipnja povodom Dana državnosti, Gradska knjižnica Vodice neće raditi (u subotu radimo normalno – od 8 do 12 sati).
Ugodan vikend žele Vam djelatnice i djelatnik Gradske knjižnice Vodice!

8808058192

Poštovani korisnici,

od petka 15. lipnja do 15. rujna 2018. godine Gradska knjižnica Vodice radit će po ljetnom radnom vremenu:

ponedjeljak, srijeda, petak: 14,00 – 20,00
utorak, četvrtak: 8,00 – 14,00
subota: 8,00 – 12,00

Lijep pozdrav i ugodno ljeto!

Heroji Domovinskog Rata

Knjiga „Heroji Hrvatskoga domovinskog rata- svjedočanstva", povjesničara prof.dr.sc. Josipa Jurčevića, pobijedila je na prošlogodišnjem „Književno-publicističkom natječaju, pod nazivom „Bili smo prvi kada je trebalo" te proglašena za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i Udruge branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam".

Inkluzija Ibenik

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik od 2011. godine provodi trogodišnje programe zapošljavanja uz podršku usmjerene socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom.
Posljednji program „Širenje mreže socijalnih usluga i povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom na području Šibensko-kninske županije" pokrenut je prošle godine uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Iako su socijalne usluge dostupnije nego ranije, još uvijek ima prostora za poboljšanje – od pojednostavljivanja procedura uspostave usluga do veće fleksibilnosti državnih tijela prema potrebama samih osoba s invaliditetom. Projekti koje pokreće lokalna zajednica prilika su za razvoj društva, ali je i dalje neophodna jasna vizija razvoja cijelog društva koju podržavaju sva odgovorna državna i lokalna tijela.
Stoga vas u ime Centra za socijalnu inkluziju pozivamo na okrugli stol kako bismo zajednici pokazali primjere dobre prakse i uspješne suradnje te potaknuli raspravu o budućem razvoju socijalnih usluga u zajednici. Okrugli stol će se održati u srijedu 23. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice

Gkv

U utorak, 1. i u četvrtak, 3. svibnja Gradska knjižnica Vodice neće raditi.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

U četvrtak, 3. svibnja slavimo blagdan Sv. Jeline, zaštitnice Grada Vodica i Dan Grada.

Uživajte!

Grizlijanova Pricaonica 4 20171010 1572752150

Bili smo vrijedni ove godine u Knjižnici pa sada s dolaskom sunca i toplih dana mislimo da zaslužujemo odmor. Zar ne?! Stoga smo odlučili Pričaonice, Čičaonice i Micro:bit radionice staviti na „presunčano mi je" pauzu. Naravno nastavljamo na jesen, a do tada Vas pozivamo da posjetite knjižnicu, poigrate se, posudite knjigu i puno, puno, puno čitate, jer čitanje je pola (mentalnog) zdravlja!
Kako bi Vas dodatno potakli na čitanje, pozivamo Vas da nam šaljete/dijelite svoje knjižne preporuke i fotografije na kojima čitate dok se odmarate u hladu, na plaži, na šanku, na dosadnom ljetnom poslu ili za dugih proljetno/ljetnih večeri.

Kućica duboko u šumi_4Prvi sat škole robotike_4O vuku koji je ispao iz knjige_3Ziro na pricaonici_2Čičak čiči - 2. dio_1Cicak cici_6

Ae1

Zavičajna poezija je pojam koji se rodio u svitanje književnog proljeće prastarih hrvatskih književnih jezika poput čakavskog. Svatko od nas nosi u sebi kao oazu mira i spasa idilu vlastita djetinjstva, iskonsku potrebu za zajednicom, za pravdom i poštenjem, za ljubavlju prema domovini gdje bezbrižni smijeh nije izmišljotina.
Zavičajna poezija Ive Čaće javlja se poput uzdaha, čežnje, iskre ljubavi prema ženi, potresnog protesta prema režimu pa i kletve koju na kraju krajeva ne izgovara glasno.

More

Poezija se nevoljko čita, ona je „dosadna" i rezervirana za odabrane koji je razumiju. Većina knjižničnih korisnika nerado poseže za poezijom, radije će se opustiti uz laganu beletristiku. Poezija i pjesnici marginalizirani su kao neprofitni te su često prisiljeni na samostalno izdavanje vlastitih zbirki u malim nakladama. Zato smo se mi odlučili pokrenuti i pokrenuli projekt More poezije, poezija mora!

Želimo da čitate i stvarate poeziju, a za početak dođite na večer poezije pjesnika iz Zadra, Šibenika i Vodica koja će se održati u petak, 27. travnja u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice s početkom u 19 sati.

Svoju poeziju će nam čitati: Dinko Škevin, Antonio Lučić, Edita Vlahov, Milena Mujezin, Branka Rupić, Duška Krnić, Stipe Papak, Vinko Vučenović, Gojka Skorić Pelajić, Neno Bačelić, Jela Peran, Ljubica Gušavac, Emilija Vučkov Mijatović, Rafaela Božić, Marija Ivoš, Martina Santo Ivosić, Tomislav Meštrić, Ivica Ušljebrka, Anka Vodanov, Elvira Lasan Zorobabel, Ljiljana Juričev Martinčev i Petar Ivas. Glazbenu pratnju čine trubaduri Igor Lokas, Svetin Milutin - Mačak, Nino Nimac i Darko Načev.
Vidimo se!

Andelin Kviz 1 20180419 1302300855

Anđela je oko sebe okupila ekipu Dobri Will Hunting (Tino, Dado i Filip) i oni u su se sinoć okušali u ulozi domaćina kviza u kojem je sudjelovalo 11 ekipa. Među njima bila je i ekipa Bare Poparića. Dugo traje povezanost Bare Poparića, člana pobjedničke ekipe sinoćnjeg Kvizzza u Sunčanom sa Vodicama. Kroz svoje srednjoškolske dane dobro je upoznao brojne Vodičane koji su činili većinu njegovih gimnazijskih kolega. Posebno se sjeća Blanke Juričev-Martinčev i Sanje Bilan. Ta povezanost razlog je više njegovim redovitim dolascima na kvizaška druženja, pa tako i na sinoćnje.

Sljedeći Kvizzz koji će se održati u srijedu, 2. svibnja, sastavlja ekipa Trezorovi. Dečki, slobodno se obratite s pitanjima o kvizu u Gradsku knjižnicu Vodice ili kod neke od ekipa koje su ga već sastavljale.

Evo i konačne rang liste:

1. Jaja i pujina (72)
2. Sašini (69)
3. Iz fotelje (67)
4. U stečaju (63)
5. Đontra Volta (60)
6. Nas 4 (45)
7. i 8. Babilonski baloni i Rod'ce (44)
9. Jo Malone (43)
10. Odjeb mozgova (27)
11. Trezorovi (23)

Andelin kviz_10Andelin kviz_11Andelin kviz_12Andelin kviz_3Andelin kviz_2Andelin kviz_4Andelin kviz_6Andelin kviz_7Andelin kviz_8Andelin kviz_9

Ae1

Dragi svi, u travnju obilježavamo 115. obljetnicu rođenja Ive Čaće. Ovim povodom molimo sve vlasnike Čaćinih likovnih ili drugih uradaka da nam (Gradskoj knjižnici Vodice) ih posude kako bi upriličili što ljepši „rođendan" našeg slikara i pjesnika. Molimo Vas da nam se javite do 20. travnja kako bi sve bilo spremno za Čaćinu večer koja će se održati 26. travnja u 19 sati.

IMG 3290

Prema članku 9. Pravilnika o reviziji i otpisu (NN 21/02) otpisana građa za koju ne postoje pisani zahtjevi ni matične niti Nacionalne i sveučilišne knjižnice, može se pokloniti, zamijeniti ili prodati. Preostala otpisana knjižnična građa šalje se na preradu papira ili se odlaže u posebno označene spremnike za papir.
Krajem prošle godine obavili smo otpis dijela svoje građe i sada ih nudimo svima zainteresiranima koji zauzvrat mogu priložiti dobrovoljan iznos u kasicu Gradskog društva Crvenog Križa Vodice za potrebite osobe i obitelji iz Vodica i okolice.
Posjetite nas i odaberite nešto za svoju kućnu biblioteku. Imamo Tribusona, Jergovića, Hemingwaya, Kunderu, Kishona, Selimovića, Capotea, Brešana, Sueskinda, Camusa, Tolstoja, Simone de Beauvoir...

Sretan Uskrs2018a

Djelatnice i djelatnik Gradske knjižnice Vodice malo će odmoriti tijekom subote, nedjelje i ponedjeljka. Vama, dragi korisnici i korisnice želimo sretan Uskrs i sve u svemu ugodan vikend!

IMG 2411a

Fond Gradske knjižnice Vodice od danas je, zahvaljujući donaciji IRIM-a, obogaćen sa 15 micro:bit paketa. Ove pakete će uskoro moći posuditi mali i veliki ljubitelji tehnologije i učenja.
U kutiji se nalazi: BBC micro:bit, USB kabel, kućište za baterije, baterije, upute za korištenje i sigurnosne upute.

Skate9

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Vodice otvorena izložba fotografija i održana projekcija filma „Solsticiji". Udruga mladih „Bokon" u suradnji s Gradskom knjižnicom Vodice organizirala je ovaj događaj povodom kojeg poručuju:
Svjesni problema u kojem se skatebording kultura u Hrvatskoj nalazi, odlučili smo se pokrenuti. Prvi korak je organizacija današnje izložbe skate fotografija i premijera skate filma Nikole Racana ''Solsticiji''.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  20.51%
 • 20 do 50 knjiga
  28.21%
 • 10 do 20 knjiga
  17.95%
 • 1 do 10 knjiga
  23.08%
 • ne čitam
  10.26%

Foto

Video

Facebook