Obavijesti

Naslovnica

Dragi korisnici i vjerni pratitelji naših stranica – svi Vi zbog kojih Gradska knjižnica Vodice postoji – pred Vama je četvrto Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice. U ovom osvrtu na proteklu godinu možete vidjeti što smo radili, koliko smo novaca potrošili te druge zanimljivosti popraćene s mnogo fotografija.

Klikom na poveznicu možete pročitati Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice za 2017. godinu.

Rado ćemo prihvatiti sve Vaše komentare, prijedloge i sugestije kako bi unaprijedili svoje djelovanje u 2018. godini.

DSC06978

U srijedu osim Valentinova obilježavamo i Međunarodni dan darivanja knjiga, volonterski projekt kojim se kod djece želi pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darivanjem vlastitih, pročitanih dječjih knjiga ili slikovnica djeca međusobno dijele radost čitanja dok istovremeno pomažu drugoj djeci. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

IMG 9729a

U prosincu je Dražen Bunardžija održao DJ radionicu u sklopu našeg projekta „Animacija demokracije: kako glazba mijenja svijet“. To je inspiriralo Tomislava Juričev-Špirića (iz TRUSS Recordsa) da i sam održi radionicu DJ-anja. Dakle, u petak, 2. veljače, na Odjelu za mlade Gradske knjižnice Vodice Tome će održati edukativnu i zabavnu radionicu/slušaonicu na dva CD playera. Pozivamo sve ljubitelje elektronske glazbe da dođu naučiti kako se koristi tehnologija u ovoj glazbi i uživaju u elektronici u ovom pomalo neobičnom ambijentu.
1484064 1438384983059691 1911414042 O  Copy

Na temelju pristiglih prijava na Javni natječaj za radno mjesto čistača/ice na određeno nepuno radno vrijeme, utvrđen je popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja: Željka Cvjetković, Nediljka Fržop, Anita Janjac, Snježana Latin, Nada Lemac, Sylvie Šustić. 

Komisija za provedbu javnog natječaja dana 29. siječnja 2018. godine objavljuje Poziv na razgovor (intervju) svih kandidatkinja koje ispunjavaju uvjete iz natječaja, koji će se održati u prostorijama Gradske knjižnice Vodice, Obala Vladimira Nazora 4, dana 1. veljače 2018. godine, s početkom u 14,00 sati. 

Cjelokupni Poziv na razgovor u PDF formatu.

Img 20140226 01075

Već dvije godine u Gradskoj knjižnici Vodice razmišljamo o organizaciji radionice sakupljanja samoniklog jestivog i ljekovitog bilja. Puno naših korisnika poznaje samoniklo bilje i beru ga cijeli svoj život, međutim nitko od njih do sada se nije odvažio preuzeti vođenje jedne ovakve radionice. Mozgajući kako ipak organizirati jednu ovakvu radionicu, dosjetili smo se okupljanju grupe u kojoj bi svi ravnopravno dijelili svoje znanje i učili jedni od drugih.

Sakupljanje samoniklog bilja osnova je ekološkog razmišljanja, čuvanja baštine i našeg zdravlja, i na sreću u svijetu postaje sve popularnije. Zato pozivamo sve koji nešto znaju o divljem zelju, mišanciji, raznom bilju za čajeve,... da se prijave na radionicu i s nama podijele svoje znanje, a posebno pozivamo i one koji žele naučiti nešto o tome. Radionica će se održavati jednom tjedno u Gradskoj knjižnici Vodice, uz obavezne izlete u prirodu kako bi ono o čemu govorimo proveli u praksu.

Prva radionica će se održati 19. veljače u 18 sati. Molimo sve zainteresirane (koji o samoniklom bilju znaju puno, ponešto ili ništa) da se prijave dolaskom u knjižnicu, pozivom na broj 022/442-095 ili e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Radionica je besplatna uz uvjet članstva u Knjižnici.

Vidimo se!

Chef O Financija

Želite li upoznati svoju djecu s pojmovima trampa, štednja, kamate, kune, euri, krediti, banke... upišite ih na radionicu „Mali chef o'financija" koja će se održavati u ožujku u Gradskoj knjižnici Vodice.

Radionicu organizira Udruga Franak, voditeljica radionice je profesorica ekonomske skupine predmeta Anita Perkov Kalebota, a već je dva puta uspješno provedena u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić". Iz Udruge Franak smatraju kako su upravo predškolska i školska dob pravo vrijeme za usvajanje znanja o upravljanju novcem. Cilj radionice je podizanje razine financijske pismenosti kroz praktične primjere.

Radionica je besplatna uz uvjet članstva u Knjižnici. Namijenjan je djeci od 5 do 10 godina starosti, a prijaviti ih možete dolaskom u knjižnicu, pozivom na broj 022/442-095 ili e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

1484064 1438384983059691 1911414042 O  Copy

Klasa: 112-01/18-01/01
UrBroj: 2182/04-8-2-1-01-18-1
Na temelju članka 16. Statuta Gradske knjižnice Vodice (Klasa: 012-03/15-01/01, UrBr.: 2182/04-8-2-01-15-1) ravnateljica dana 16.01.2018. objavljuje

JAVNI NATJEČAJ

za prijam u službu u Gradskoj knjižnici Vodice, na radno mjesto čistač (1 izvršitelj, m/ž) na određeno nepuno radno vrijeme uz probni rad od mjesec dana.

IMG 9837a

Pokrenuli smo projekt „Animacija demokracije: kako glazba mijenja svijet" 2014. godine kako bi potaknuli mlade na promišljanje o društvu, na raspravu i interakciju. Tema je od početka bila glazba i subkulture koje su je pratile, uz povremeno odstupanje od teme kao na prošlogodišnjem predavanju profesora Lalića o nogometu u Hrvatskoj. Ove smo se godine bavili elektronskom (ili elektroničkom) glazbom koja je obilježila kraj osamdesetih i devedesete godine, a do danas se zavukla u sve žanrove te postala dio „mainstreama".

Maxresdefault

Već tri godine u Gradskoj knjižnici Vodice bavimo se glazbom i njenim utjecajem na društvo. Učenici i profesorice Gimnazije Antuna Vrančića i Ekonomske škole Šibenik, profesorica sociologije Milica Sladoljev i mnogi drugi, ispunili su naše programe svojim pitanjima, odgovorima, komentarima, razmišljanjima... Zahvaljujemo im na tome. S veseljem najavljujemo ovogodišnju „Animaciju" u sklopu koje ćemo se baviti elektronskom glazbom sa svim njezinim manifestacijama.

DSC00451 Medium

Predvještine čitanja i pisanja stječu se postupno, od djetetova rođenja, od prvog slušanja majčina glasa, riječi, intonacije. Njih dijete stječe „prirodno", u svakodnevnim situacijama, i naravno pod uvjetom da se njime roditelj bavi - razgovara, čita mu, širi njegov rječnik i znanje o svijetu u kojem živi, daje mu dovoljno prilika da aktivno isprobava vještine pričanja, prepričavanja, rukovanja knjigama, olovkama i drugim priborom.

Kresimir Krolo1

Animacija demokracije ide dalje... Nakon gostovanja dr.sc. Dražena Lalića, ove godine dovodimo vam njegovog zadarskog kolegu, mladog doktora sociologije Krešimira Krolu koji se u svom dosadašnjem radu često bavio populacijom mladih, kao i društvenim mrežama, gamingom i sličnim zanimljivim temama.

Ana Bili

Odgođeni susret s Anom Bilić Udovičić održat će se u utorak, 7. studenog u 17 i 30 sati. Susret će biti prilika za predstavljanje njene najnovije knjige „Na kraju svijeta". Ova bajka je svojevrstan nastavak autoričinog književnog prvijenca „Tajna bakina tavana". Tomica, glavna junakinja bajke, sada je mlada djevojka koja i dalje neustrašivo brani vilinski svijet i svoje prijatelje.
Vidimo se u utorak na Dječjem odjelu!

DSC03414A

Zbog bolesti autorice Ane Bilić Udovičić otkazujemo njeno predstavljanje knjige „Na kraju svijeta" koje je najavljeno za današnje popodne (17 i 30 sati). 
Hvala Vam na razumijevanju, a autorici želimo što brži oporavak.

Umjesto susreta s autoricom, u isto vrijeme na dječjem odjelu održat će se pričaonica.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  20.51%
 • 20 do 50 knjiga
  28.21%
 • 10 do 20 knjiga
  17.95%
 • 1 do 10 knjiga
  23.08%
 • ne čitam
  10.26%

Foto

Video

Facebook