Libraries For Ukraine

Solidarnost s Ukrajinom!

Hrvatsko knjižničarsko društvo izražava solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom te osuđuje vojnu agresiju Ruske Federacije na neovisnost ove europske države. 
Posebno se solidariziramo s kolegama iz Ukrajinskog knjižničarskog društva te knjižničarima koji na različite načine sudjeluju u obrani svoje zemlje, civilizacijskih vrijednosti te kulturne baštine.
Kao knjižničari dužnost nam je boriti se za slobodu izražavanja te osiguravanje prava na pristup provjerenim i vjerodostojnim informacijama. Europski ured za knjižnične, informacijske i dokumentacijske udruge (𝐄𝐁𝐋𝐈𝐃𝐀) pokrenuo je apel i poziva sve knjižnice u Hrvatskoj da se pridruže programu pomoći izbjeglicama iz Ukrajine.
Gradska knjižnica Vodice svoj mali doprinos ovoj teškoj situaciji pružit će u obliku besplatnog pristupa toplom i ugodnom prostoru knjižnice uz mogućnost besplatnog pristupa internetu i računalima (sa slušalicama i web kamerama), kao i Dječjem odjelu i Odjelu za mlade s didaktičkim igračkama, društvenim igrama, Micro:Bitovima, 3-D printerom i drugom STEM opremom.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  21.67%
 • 20 do 50 knjiga
  30%
 • 10 do 20 knjiga
  18.33%
 • 1 do 10 knjiga
  21.67%
 • ne čitam
  8.33%

Foto

Video

Facebook