Pravo na pristup informacijama je temeljno ljudsko pravo koje se štiti Ustavom Republike Hrvatske, Europskom konvencijom o ljudskim pravima i slobodama, Konvencijom o pristupu informacijama, međunarodnim ugovorima i Zakonom o pravu na pristup informacijama („Narodne novine", 25/13, 85/15).

Pravo na pristup informacijama temelji se na načelima javnosti, slobodnog pristupa uz ograničenja propisana zakonom, načelima pravodobnosti, potpunosti i točnosti informacije, načelu jednakosti i načelu raspolaganja informacijom.

Pravo na pristup informacijama obuhvaća pravo fizičkih ili pravnih osoba na traženje, dobivanje i uporabu informacija tijela javne vlasti bez naknade, u komercijalne ili nekomercijalne svrhe kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ostvaruje se podnošenjem usmenog i pisanog zahtjeva službeniku zaduženom za informiranje. Tijelo javne vlasti će odlučiti o zahtjevu za pristup informaciji najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva.

Službenik Gradske knjižnice Vodice ovlašten za omogućavanje pristupa informacijama je Ivica Bilan.

Zahtjev možete uputiti:

• poštom na adresu

Gradska knjižnica Vodice
Obala Vladimira Nazora 4
22 211 Vodice

elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
• telefonom na broj 022 442 095
• telefaksom na broj 022 442 095

Zahtjev za pristup informacijama
Zahtjev za dopunu ili ispravak informacije
Žalba protiv rješenja o pristupu informacijama
Žalba zbog "šutnje uprave" o pristupu informacijama

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2015. godinupdf

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  21.67%
 • 20 do 50 knjiga
  30%
 • 10 do 20 knjiga
  18.33%
 • 1 do 10 knjiga
  21.67%
 • ne čitam
  8.33%

Foto

Video

Facebook