Za Mame 1 20140508 1927972448

Pričaonice - Volim priče!

Svakog utorka u 17 i 30 sati, na Odjelu za djecu i mlade, družimo se s djecom od četiri do šest godina. Zajedno s njihovim roditeljima, bakama, stričevima, tetama čitamo i prepričavamo priče. Čitali smo Crvenkapicu, Tri praščića, o mačku u čizmama, o djedu i repi, o zmaju Gordonu, Bartolomeu pustolovu, Oliviji i drugima zanimljivim likovima i kroz druženje puno toga naučili.

Slušanje je način na koji djeca uče govoriti, čitanje naglas ih usmjerava na povezivanje glasa i teksta, postupno povećava djetetovu pozornost, pomaže u razvijanju govornih sposobnosti, bogati djetetov rječnik, uvodi ga u svijet mašte i umjetnosti, unaprjeđuje njegove sposo­bnosti slušanja, pomaže u razvoju opa­žanja, promatranja, pozornosti, mišljenja i logičnog zaključivanja, dijete uči ustrojstvo teksta i priče.

Ozračje čitanja jest opušteno, ugodno i toplo, a roditelji su u blizini djece. Širokim izborom građe i aktivnosti, naša knjižnica pruža djeci i njihovim najbližima mogućnost pronalaženja prostora u kojem su dobrodošli. Zajedničko čitanje djetetu pruža osjećaj povezanosti i topline, a nadasve uživanja u priči.

Pričaonice su tematski vezane uz priču koju odaberemo unaprijed kako bismo djecu odmalena poticali na međusobnu komunikaciju, druženje s knjigom, knjižnicom te im razvijali maštu, kreativnost i likovne sposobnosti.  

Uvjet za sudjelovanje u Pričaonicama je članstvo djeteta u Gradskoj knjižnici Vodice. 

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  20.51%
 • 20 do 50 knjiga
  28.21%
 • 10 do 20 knjiga
  17.95%
 • 1 do 10 knjiga
  23.08%
 • ne čitam
  10.26%

Foto

Video

Facebook