Za Mame 1 20140508 1927972448

Pričaonice - Volim priče!

Širokim izborom građe i aktivnosti, naša knjižnica pruža djeci i njihovim najbližima prostor u kojem su dobrodošli. Svakog utorka u 17 i 30 sati, na Odjelu za djecu i mlade, družimo se s djecom od četiri do šest godina. Zajedno s njihovim roditeljima, bakama, stričevima, tetama čitamo i prepričavamo priče. 

Slušanje je način na koji djeca uče govoriti, čitanje naglas ih usmjerava na povezivanje glasa i teksta, uči ih ustrojstvu teksta i priče, postupno povećava njihovu koncentraciju, pomaže u razvijanju govornih sposobnosti, bogati rječnik, uvodi ih u svijet mašte i umjetnosti, unaprjeđuje njihovu sposo­bnosti slušanja, pomaže u razvoju opa­žanja, promatranja, mišljenja i logičnog zaključivanja. Zajedničko čitanje djetetu pruža osjećaj povezanosti i topline, a nadasve uživanja u priči. Ozračje čitanja u knjižnici je opušteno, ugodno i toplo, a roditelji su u blizini djece. 

Priču čitaju knjižničarke na Odjelu za djecu, a svaku priču prati razgovor o pročitanom i kreativna radionica koja je tematski vezana uz priču. 

Uvjet za sudjelovanje u Pričaonicama je članstvo djeteta u Gradskoj knjižnici Vodice kako bismo potaknuli roditelje da nakon svake radionice i sami posude slikovnice i čitaju ih svojoj djeci.

Veselimo se druženju na sljedećoj Pričaonici!

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  21.67%
 • 20 do 50 knjiga
  30%
 • 10 do 20 knjiga
  18.33%
 • 1 do 10 knjiga
  21.67%
 • ne čitam
  8.33%

Foto

Video

Facebook